Fatma u borbi za naslov šampiona Starog kontinenta

Datum objave: 06.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka Srbije, 14 - godišnja Fatma Idrizović plasirala se u finale završnog Mastersa Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina koji se održava u italijanskom mestu Ređio Kalabrija. 

Kao prvi nosilac Fatma je stigla do završne borbe u kojoj će se za naslov šampiona Starog kontinenta u 2018. (konkurencija do 14) boriti protiv predstavnice Bugarske Katerine Dimitrove. U polufinalu višestruka šampiona Srbije i aktuelna u konkurenciji do 14 i 26 godina Idrizovićeva je savladala trećeg nosioca, predstavnicu Belorusije Aljonu Falei 6:3, 6:2. 

Reprezentativci Srbije u konkurenciji do 16 godina Stefan Popović i Petar Teodorović nisu uspeli da se plasiraju u finale Mastersa Tennis Europe u konkruenciji do 16 godina. Kao prvi nosilac Popović je u polufinalu izgubio od trećeg nosioca Bugarina Petra Nesterova 3:6, 6:67(3), dok je Petar izgubio od Letonca Daniela Linkunsa-Morozovsa 6:4, 4:6, 2:6. Popović i Teodorović boriće se jedan protiv drugog za bronzu. 

Reprezentativka Srbije Darja Šuvirdjonkova boriće se protiv Letonke Patricije Spake za plasman na peto mesto Mastersa Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina, dok će naša Nikol Paleček rekete ukrstiti sa predstavnicom Rusije Martom Belokrilovom za plasman na 7. poziciju.