Duo Andjela za trijumf Srbije

Datum objave: 31.07.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Selekcija Srbije zabeležila je prvu, veliku i fantastičnu pobedu u kvalifikacijama Letnjeg Ekipnog prvenstva Evrope u konkurenciji do 18 godina za juniorke koje se održavaju u češkom mestu Most.  

Tim Srbije u sastavu: Anđela Skrobonja, Anđela Jocović i Anđela Vidović, predvođene trenerom Andrejem Ilićem na samom startu kvalifikacija imao je težak zadatak, sudar sa selekcijom domaćina. Duo Anđela blistao je protiv favorizovanih reprezentativki Češke i doneo Srbiji pobedu nakon singl mečeva, time i plasman u polufinale kvalifikacija u kome naše devojke čeka reprezentacija Slovačke. 

Prvi poen Srbiji je donela sjajna Anđela Jocović pobedivši Čehinju Denisu Hindovu 2:6, 6:4, 7:6(4) koja zauzima 778. mesto na WTA listi. Iako je prvi set lako došao u vlasništvo Čehinje, naša Anđela se nije predala, uzvratila je istom merom, bila jaka i snažna do kraja, do velike borbe u finišu trećeg seta gde se pobednik rešio u taj breku u kome je Jocovićeva briljirala i ostavila Hindovu da tuguje nakon tri sata i 22 minuta igre. 

Odmah nakon trijumfa prve Anđele usledila je nova bitka druge Anđele iz Srbije i ovaj put Čehinje Kristine Lavickove koja zauzima 53. mesto na juniorskoj svetskoj listi. Anđela Skrobonja je od samog starta nametnula jak tempo, čvrsto se držala odluke da poraz nije opcija i bila hrabra do samog kraja, do velike pobede  koja je došla rezultatom 7:5, 7:6(4) i nakon dva sta i pet minuta igre. 

Sve čestitke! Bravo za zlatne Anđele Srbije koje za plasman u finale sada čeka okršaj sa Slovačkom, a ukoliko i tu zabeleže pobedu, sam plasman u finale značio bi i plasman na glavni turnir Letnjeg ekipnog prvenstva Evrope koji se igra u francuskom Grenvilu.