Dušan Vukičević krunisan

Datum objave: 07.06.2012. // Kategorija: Vesti

Završeno prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina na terenima Teniske Akademije Živković – dečaci

dusan_vukicevic2

 

 

 

 

 

 

Na terenima Teniske Akademije Živković u Nišu ove nedelje odigrano je Letnje državno prvenstvo u konkurenciji 16 godina (za 2012).

U finalu juniora snage su odmerili Stefan Miličević član TK Crvena zvezda i Dušan Vukičević član TK Greenset. Šampionska kruna otišla je u Dušanove ruke rezultatom 6:3, 6:4.

Dušan se dokazuje svom silinom svog teniskog talenta. Posle osvajanja zimskog državnog do 14 godina rešio je da se pokaže i u kategoriji do 16 godina. U Nišu se "pozlatio".

-Ne plašim se, izazovi me inspirišu, tada izvlačim ono najbolje što mogu i znam. Uostalom, oprobao sam se, i to veoma uspešno, u toj kategoriji. Moram reći da je konkurencija bila izuzetno jaka, a polufinalni i finalni dueli kvalitetni i neizvesni. Naravno da sam zadovoljan uspehom, ali to je samo početak. Moje ambicije rastu iz dana u dan. A, kao što sam već rekao, moj uzor je Novak pa je jasno da su i moji ciljevi izuzetno visoki.

 

 

 

 

 

 

 

 

U polufinalu Vukičević je savladao Filipa Grbića člana TK Elit Novi Sad 6:4, 3:6, 6:2, dok je Miličević bio bolji od Stefana Blanuše (TK Crvena zvezda) 6:1, 6:4.

Trofej šampiona muškog dubla osvojili su  Dušan Vukičević i Filip Grbić koji su u finalu pobedili par  Aleksandar Čurčin - Stefan Miličević 6:0, 6:1.

dusan_vukicevic3

Na slici: Dušan Vukičević