Drinić: Idem dalje

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

 sa_finalistom_Dinicem

Milan Drinić, teniser Novosadskog “Elita”, ovodišnji finalista zimskog dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji do 16, održanog u “Impuls holu” na Novom Beogradu, imao je zaista težak put do finala. Samo u prvom kolu prošao je glatko i bez većih napora plasirao se u drugo kolo. A onda, za mladog Novosađanina usledio je “hod po mukama”. Naredna četiri duela, računajući i onaj finalni, igrao je u tri seta. Otežavajuća okolnost bila je činjenica da je dan pre finala igrao čak dva meča, koja su trajala po tri časa, pa je vidno iscrpljen dočekao meč za titulu.

    - Nisam mogao da pronađem ni promil snage u finalu. Jednostavno, umor je bio prevelik i zato sam pružio slabiji otpor. Nije ovo izgovor, već činjenica, niti ovim želim da umanjim zasluženi uspeh pritivnika. Ćestitam Stefanu na pobedi. Zaslužio je titulu, a ja ću čekati neku drugu priliku. Možda već za desetak dana kada počinje prvenstvo do 18 godina.

    Milan je svestan da neke stvari mora da poboljša. Ne samo udarce, već i svoj odnos prema igri u meču.

    - Forhend mi je jak, moje najjače oružje, ali moram da unapredim bekhend i servis. Pravim dosta duplih grešaka. To je nedopustivo. I da, mnogo se nerviram u toku igre. Kada zabrljam, kada odigram “pacerski”, to se onda odrazi i na sledećih par poena. Moram sebe više da kontrolišem.

    Milan Drinić ističe da je konkurencija na ovom prvenstvu bila jaka i da je zadovoljan plasmanom u finale.