Doroteja uhvatila zalet

Datum objave: 27.12.2011. // Kategorija: Vesti

doroteja_eric11

 

Doroteja Erić je devojka koja nikada nije zadovoljna postignutim. Uvek želi bolje, više, jače... I u svom naumu ne odstupa ni za korak. Ono što umisli po svaku cenu hoće da ostvari. U tenisu bi da napreduje brže, pomalo je nestrpljiva. Ne zadovoljava je da ide korak po korak. Ambicije su uvek jednosmerne – ka vrhu. Ova godina se, može se reći, uspešno završila, a devojka iz Gornjeg Milanovca već gleda napred u novu 2012. godinu. Naravno, osvrt na ovu koja je na izmaku joj daje za pravo da svoj limit znatno povisi, da sa optimizmom gleda u skoru, ali i onu dalju budućnost.
- Mislim da sam ove godine napravila veliki pomak kako na WTA rang listi tako i u odnosu na svoju igru. Puno sam jača igrački i mentalno što, jasno, moj ego i samopouzdanje diže za još stepen-dva. Taj kvalitetni pomak želim u narednoj godini maksimalno da iskoristim. Naravno, nema mesta samozadovoljstvu i stagnaciji koja bi neminovnoi usledila kada bih potpuno bila zadovoljna prikazanim igrama u minuloj godini. Ne, ja sam svesna da imam još mnogo prostora za napredovanje, ali to podrazumeva mnogo rada, “krvi i znoja”. Radiću uporno da sledeća godina u mojoj karijeri bude još bolja od minule.
U 2011. Doroteja je odigrala četvrtfinale turnira nagradnog fonda 50.000 u Kini, četvrtfinale (25.000) u Istambulu, polufinale (25.000) u Indiji, finale (25.000) u Zagrebu,.
Doroteja je pokazala da ne zazire od teniserki koje su već izašle iz juniorske konkurencije. Hrabro se ove godine upustila u borbu za prestiž. Igrala, pobeđivala i gubila, ali je iz svakog susreta izvukla pozitivu. Ogledala se ta pozitiva ili u saznanju da može i protiv starijih, da je ravnopravna, nekada bolja, a kada je slabija, onda je iz poraza bogatila svoje iskustvo.
- Razlika između petnaestogodišnjakinje i neke igračice od 25 godina je, pre svega u iskustvu i načinu razmišljanja. Sve ostalo je, nekako, u istoj ravni. A razlog je što se svi mi kroz nastupe još od najmlađih igračkih dana spremamo za ono što nas čeka u seniorskoj konkureciji.
Doroteja je ove godine imala “vatreno krštenje”, oprobala se sa seniorkama, stekla deo iskustva koji će joj, po njenom mišljenju, pomoći u budućim nastupima.

doroteja_eric33
- Igraću i dalje čelindžere jer još uvek imam prostora da na istim napravim dobre rezultate, fjučerse možda kao priprema za neki veći turnir. Ove godine sam odigrala samo jedan fjučers, a u planu mi je i nastup u kvalifikacijama WTA turnira, naravno, u obzir dolaze samo turniri na kojima budem mogla da uđem s obzirom na mesto koje imam na rang listi.
Doroteja ne voli da prognozira jer je po njenim rečima ta “rabota” veoma nezahvalna. Ali, naravno, od sledeće godine očekuje mnogo. Zapravo, ne od godine, već od nje same.
- Očekuju me naporne pripreme za novu sezonu i jedino što mi je bitno je da me povrede obiđu i da sa svojim timom donosim dobre odluke u pravo vreme. Prognoze ne volim, ali u jedno sam sigurna, rad, veliki rad se uvek isplati. Ja radim dosta, imam cilj, a kada ga imate i njemu stremite, onda je sve ostvarljivo - poručuje Doroteja Erić.