Đere odličan, Tipsarević pao posle maratona (Rolan Garos)

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Prvi dan drugog gren slem takmičenja u sezoni, Otvorenog prvenstva Francuske, iznedrio je jednu pobedu i jedan poraz predstavnika Srbije. 

Prvi od srpskih takmičara na teren je izašao naš proslavljeni as Janko Tipsarević i na terenu 1 snage odmerio sa predstavnikom Bugarske Grigorom Dimitrovim. Iako je Dimitrov brzo došao u vođstvo od 2:0 u setovima to nije obeshrabrilo našeg asa Tipsarevića koji je uspeo da izjednači na 2:2 i sve do polovine petog seta drži sjajan ritam koji je na kratko uspeo da zaustavi Dimitrov, dođe do brejka koji mu je i doneo pobedu u ovom meču 2:3 (3:6, 0:6, 6:3, 7:6(4), 4:6. 

Usledio je izlazak na teren drugog reprezentativca Srbije Lasla Đerea koji je za protivnika imao iskusnog Španca Alberta Ramosa Vinjolasa. Od samog starta meča Đere je nametnuo svoj tempo igre i nije dozvolio protivniku preokret. Na kraju pobeda Lasla 3:0 (6:3, 6:2, 7:6(2)). U narednom kolu, za plasman u treću rundu takmičenja Đere će se boriti protiv Australijanca Alekseja Popirina. 

"Zadovoljan sam igrom danas, na treninzima nisam najbolji, ali kada dođe meč uspevam da se skoncentrišem i odigram kako treba. Kada sam servirao za meč i prvi put izgubio svoj servis, nije mi bilo svejedno, ali znao sam da sam tokom meča ja bio taj koji je diktirao igru i nisam posumnjao u pobedu u tri seta. Zahvaljujem se publici i brojnim srpskim navijačima na podršci. Podrška mi mnogo znači, ali me i obavezuje. Narednog protivnika nisam posebno gledao, ali ću svakako kao i svaki meč tako i protiv Popirina uzeti najozbiljnije i vjerujem da ako nastavim sa ovakvim igrama da mogu daleko dogurati na ovom u turniru" - rekao je na konferenciji za medije Laslo. 

Od ženskih predstavnika Srbije na terenu je bila Ivana Jorović koja je snage odmerila sa Amerikankom Dženifer Brejdi. Nakon 1:1 u setovima (6:7(5), 6:4) susret je prekinut zbog mraka i biće nastavljen sutra. 

Drugog dana takmičenja na ROlang Garosu 2019. na teren će izaći najbolji teniser sveta, naš Novak Đoković i rekete ukrstiti sa Poljakom Hubertom Hurkačem, Aleksandra Krunić će se sastati sa Australijankom Dariom Gavrilovom, dok će se Miomir Kecmanović boriti sa Amerikacem Denisom Kudlom, kao i Filip Krajinović protiv Amerikanca Frensisa Tifoa. 

Tekst i foto (Đere) izveštač TSS iz Pariza: Vladimir Stupar 

Foto (Tipsarević, Jorović): Peter Figura