Dejvis kup: Srbija - SAD 0:2

Datum objave: 02.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Drugi meč singla u niškom Čairu doneo je vođstvo selekcije SAD u susretu protiv Srbije. 

Nakon prvog singl meča u kome je prvi reket američkog tima Sem Kveri savladao mladog srpskog asa Lasla Đerea 3:1, usledio je okršaj prvog reketa Srbije Dušana Lajovića i drugog reketa SAD Džona Iznera koji je bio pravi maratonski susret i koji je okončan nakon pet setova, tri sata i 15 minuta igre u korist reprezentativca SAD 4:6, 7:6(7), 3:6, 6:3, 6:7(4). 

"Bitno je da sutra damo sve od sebe. Videćemo ko će igrati dubl, kako će se igrači osećati i šta će selektor Zimonjić reći. Verujem u Miljana Zekića i u Nikolu Milojevića ukoliko oni budu igrali dubl. Verujem da mogu da iznenade bez obzira na rang protivničkih igrača. U Dejvis kupu je sve moguće. Amerikanci ulaze kao favoriti sutra, ali to je sve na papiru. Sve zavisi od sutrašnjeg meča", rekao je Lajović.
 
Lajović je objasnio šta se dogodilo u samom finišu meča protiv Iznera gde je bez pobede ostao nakon velike borbe u taj breku.
 
"Desilo to da je krenuo da razmišlja šta Izner radi u riternu. Desilo se da smanjim brzinu prvog servisa, drugi samo ubacim, i to je onda lak poen za njega. Mislim da je na meni da to promenim,  videću da li ću uspeti", kazao je Lajović.
 
Američki teniser Džon Izner izjavio je da je znao da će meč biti težak.
 
"Drago mi je da sam doprineo reprezentaciji, Sem (Izner) je odradio svoj posao, ja sam odradio svoj posao. Mislim da je samo pitanje vremena kada će napredovati. Veoma je dobar igrač, mislim da je jako dobro igrao danas. A i dobar je momak, jako se dobro slažemo", rekao je Izner.
 
Selektor američke Dejvis kup reprezentacije Džim Kurijer rekao je dan najkraće rečeno "bio dug i uspešan".
 
"Bilo je teških trenutaka, ali smo zadovoljni kada imamo dane kao što je ovaj danas. Ponosan sam na svoje momke", istakao je Kurijer.