Dejvis kup selekcija Srbije u Oslu protiv Norvežana

Datum objave: 23.12.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Srbija će se za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. boriti 03. i 04. februara protiv selekcije Norveške. 
Domaćin je odlučio da reprezentaciju Srbije ugosti u Oslu, u hali “Oslo Tenis Arena” na brzoj podlozi (hard – Plexipave). 
Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svetske grupe  obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati u petak 3. i subotu 4. februara ili u subotu 4. i nedelju 5. februara 2023. Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slede dva meča u singlu drugog dana.  Pobednici iz kvalifikacija 2023. plasiraće se u finale 2023, gde će se pridružiti šampionima i vicešampionima 2022. kao i dvema reprezentacijama koje su dobile “vajld karte”. Grupna faza finala Dejvis kupa održaće se u nedelji koja počinje 11. septembra 2023.
Parovi kvalifikacija (februar 2023): Hrvatska – Austrija, Mađarska – Francuska, Uzbekistan  - SAD, Nemačka – Švajcarska, Kolumbija – Velika Britanija, Norveška – Srbija, Čile – Kazahstan, Južna Koreja – Belgija, Švedska – BiH, Holandija – Slovačka, Finska – Argentina, Portugal – Češka Republika.