Dejvis kup meč Srbija - Hrvatska u Kraljevu, odlučio ITF

Datum objave: 13.01.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2015. između Srbije i Hrvatske biće odigran od 06. do 08. marta 2015. godine u Kraljevu.
Srbija, kao domaćin izrazila je želju da ovaj susret bude odigran u Kraljevu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Dejvis kup takmičenja.

Dejvis kup komitet je nedavno pregledao molbu Teniskog saveza Srbije u kojoj stoji da je želja NIS Dejvis kup tima Srbije da meč prvog kola Svetske grupe 2015. bude odigran u Kraljevu i glasali su pozitivno na ovaj predlog TSS.

Ovom prilikom se zahvaljujemo načelniku raškog okruga Nebojši Simonoviću i gradonačelniku grada Kraljeva Tomislavu Iliću na pruženoj podršci i želji da se ovaj meč odigra u Kraljevu i s obzirom na iskazani entuzijazam, nakon više sastanaka, uvereni smo da će ovaj meč proteći u sjajnim uslovima i atmosferi.
Zahvalnost i ITF-u na ovako donetoj odluci, gde su prepoznali interes i želju TSS da ovakve mečeve igra i u manjim gradovima, što će doprineti popularizaciji tenisa u Srbiji. Stoga pozivamo sve navijače Srbije da dođu u Kraljevo i podrže našu NIS Dejvis kup reprezentaciju.