Dejvis kup: Krstin doneo poen Srbiji protiv SAD za konačnih 1:3

Datum objave: 04.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Dejvis kup meč prvog kola Svetske grupe 2018. između selekcija Srbije i SAD, koji je odigran u niškom Čairu, završen je rezultatom 1:3 u korist gostujućeg tima. 

Trećeg dana Dejvis kup susreta Srbija - SAD u niskom Cairu odigran je samo jedan singl meč ( izmedju reprezentativca Srbije Pedje Krstina i Amerikanca Stiva Džonsona), jer po pravilima ITF-a ukoliko je nakon drugog dana takmičenja rešen pobednik, u treći dan se ulazi sa sigurnim jednim mečom (prvi singl je obavezan, drugi singl nije obavezan).
Pobedu je zabeležio debitant u dresu Srbije u Dejvis kupu Krstin 6:1, 7:5 
Krstinu je ovo značajna pobeda jer je debitovao za tim Srbije pobedom, obranio čast domaćina, ali i kao 230. na ATP listi savladao Džonsona koji je 50. na ATP listi.
 
"Jedva sam čekao da stanem na teren, da debitujem. Srce mi je puno i jedva pričam od sreće i uzbuđenja. Dao sam dvesta posto da pobedim, da donesem poen Srbiji i da na najlepši način debitujem u nacionalnom dresu u Dejvis kupu. Doneo sam poen koji ništa ne znači u meču, ali znači za mene, dobro će mi doći u nastavku karijere. Dobro sam se osećao na terenu i odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Ostaje žal za pobedom protiv SAD, ali  ekipa je dala sve od sebe. Mečevi su bili teški i iscrpljujući. Idemo dalje, borićemo se za opstanak, nadam se da ćemo pobediti. Uvek ću biti spreman da igram za svoju zemlju - rekao je Krstin.