Danilovićeva na prijemu u Tiršovoj

Datum objave: 24.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici prof. doktor Zoran Radojičić upriličio je danas prijem za trostruku juniorsku gren slem šampionku (Rolan Garos 2016, Vimbldon i US Open 2017), višestruku šampionku države i ponos Srbije, 17- godišnju Olgu Danilović, na kome je simbolično uručio zahvalnicu za humani gest koji je ona učinila za ovu instituciju. 
 Jedna od najperspektivnijih mladih igračica u svetu, koja u svojoj bogatoj kolekciji trofeja ima i tri profi titule, 17- godišnja Olga Danilović (232. na WTA) listi, osvajanjem nagrade „Srce“ koje dodeljuje Međunarodna teniska Federacija  za požrtvovanost i rezultate u Fed kup takmičenju, Danilovićeva je od ITF-a (Međunarodne teniske Federacije) dobila 1000 dolara koje je donirala u humanitarne svrhe, a njen izbor bila je upravo klinika u Tiršovoj.
 
Prof. doktor Radojičić ukazao je da Olga svojim ponašanjem na terenu i van terena pokazuje da je vanserijska igračica i ličnost i da je njen velikodušan gest prema klinici Tiršova vredan svake pohvale. 
 
U prijatnoj atmosferi dve izuzetne ličnosti, Danilovićeve i prof doktora Radojičića razgovor je protekao o temama iz njihovih karijera i posla kojim se bave, čuvenoj bolinici Tiršova odnosno tenisu, zaključivši da su tu uvek jedni za druge. 
Danilovićeva je ispraćena sa željom da pehar namenjen prvoj teniserki sveta donose prilikom sledeće posete ovoj instituciji.  
 
Hrabra, talentovana, nesvakidašnje sportske inteligencije, snage i predanosti tenisu, kao i zastavi pod kojom igra, Srbiji, takva je naša Olga, teniserka velikog srca. 
 
 „Zahvaljujem se prof doktoru Radojičiću na prijemu, na divnim rečima i željama koje sam čula od njega i njegovog tima. Drago mi je da sam imala priliku da bar jednim delom doprinesem boljitku Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici. Nastavljam dalje sa mojim zadacima, radim i radiću na tome da ostvarim još veće rezultate koji će mi doneti još veće prilike da pomognem ovoj instituciji, jer ulaganje u zdravlje dece je nešto što je prioritet svih nas. Na deci svet ostaje. Idemo dalje u nove pobede“ – zaključila je Danilovićeva.