Cilj - dupla kruna

Datum objave: 03.05.2011. // Kategorija: Vesti

 

Prve teniske korake Ristić je napravio na terenima OTK Beograd kod trenera Verice Stojanović. Već u osmoj godini krenuo je sa prvim takmičenjima i titulama. Bio je šampion države u konkurencijama do 10 i 12 godina i osvojio brojna takmičenja u ovim uzrastima. Za reprezentaciju Srbije debitovao je u konkurenciji do 14 godina na Vinter kupu. Sa TK Gemax osvojio je državna ekipa prvenstva u konkurencijama do 16 i 18 godina. Prvi profi meč odigrao je 2010. godine u kvalifikacijama na fjučersu održanom na terenima TK Agrimes u Beogradu i zabeležio pobedu. Igra levom rukom, a najbolji udarac mlade srpske nade je forhend.

-Na Agrimesu sam odigrao prvi profi meč,  a ove godine sam na istim terenima osvojio zimsko državno prvenstvo savladavši u finalu Miloša Mrdakovića 6:7, 6:3, 6:1. Veliku zahvalnost za moje rezultate dugujem treneru Jevremoviću, kondicionom treneru Aleksandru Popoviću sa kojim takođe radim tri godine, kao i fiziotarapeutu Mariji Stefanović. Veliko hvala i Petru Đukiću koji mi uvek izlaziu susret što se tiče treninga i terena – ističe Ristić.

 

stefan_ristic4

Foto: Branislav Jevremović i Stefan Ristić

 

 

Po završetku letnjeg prvenstva Srbije u Subotici, Stefan kreće na profi scenu. Prvi turnir u kalendaru Ristića biće fjučers u Brčkom, a zatim slede: Prijedor, Kiseljak i cela fjučers sezona u Srbiji koja broji 13 turnira iz ove kategorije.

- Drago mi je da imam priliku da se za prve poene na ATP listi borim u blizni rodnog grada, kao i u samom Beogradu. Imam šansu, kao i svi naši mladi igrači da napravimo dobre rezultate, kod kuće, na domaćem terenu i ne moramo da putujemo daleko, trošimo i vreme i novac. Sjajno je to što ćemo celo leto provesti u Srbiji i boriti se za profi bodove – zaključio je Stefan Ristić.