Čačak Open 2021. u znaku mladih srpskih snaga Aleksandre i Ognjena

Datum objave: 12.06.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Završen je još jedan Tennis Europe turnir na terenima TK Sloboda, ovaj put sa prefiksom jubilarni. TK Sloboda ponovo je bio domaćin za pamćenje, klub kroz čije terene je prodefilovalo na hiljade igrača, koji su kasnije postali svetski šampioni, među kojima je i najbolji u istoriji, koji i dalje neprestano pomera granice ovog sporta i konstantno nas raduje novim uspesima i partijama za večnost, planetarni broj 1 Novak Đoković osvojivši u ovom klubu fjučers 2004. Nastavljena je tradicija duga dve decenije kada je Tennis Europe takmičenje u pitanju u ovom delu Srbije. Prvi Čačak Open održan je daleke 2001. i sada 20 godina nakon toga deca iz celog sveta dolaze i bore se za naslov najboljeg. Čačak Open 2021. dobio je nove šampione, ovaj put u liku i delu mladih srpski teniskih snaga Aleksandre Stevanović i Ognjena Milića. 

Kao treći nosilac ovog čuvenog evropskog takmičenja Stevanovićeva je na pobedničko postolje stala pobedom u finalu nad četvrtim nosiocem, predstavnicom Crne Gore Ivom Lakić 6:0, 7:5. U polufinalu Aleksandra je savladala predstavnicu Nemačke Nastasiju Nesterović 6:1, 2:6, 7:6(4), dok je Lakićeva bila bolja od prvog nosioca naše Teodore Kostović 6:1, 6:2. 

U muškoj konkurenciji nastavlja se zlatni niz briljantnog Ognjena Milića. U TK Sloboda odbranio je prošlogodišnji trijumf na Tennis Europe Čačak Openu, ujedno i nanizao četvrtu uzastopnu, ali šestu u ovoj godini i time upisao i 13. Tennis Europe trofej u karijeri. Za šampionski trofej na Čačak Openu 2021. Milić se u finalu borio protiv Aleksandera Vasileva iz Bugarske, kojeg je pre 20 dana porazio u finalu Bulgaria Kupa u Burgasu. I ovaj put Milić je bio na visini zadatka i salvadao svog velikog rivala rezultatom 7:5, 5:7, 6:3. 

U ženskom dublu trijumfovao je par Džesika Kolesarova, Iva Lakić (SVK,MNE) pobedivši u finalu srpski dubl Teodora Kostović, Maša Tanasković 6:1, 6:3. 

Muški dubl osvojili su Bugari Borislav Kirilov i Aleksander Vasilev savladavši zemljake Ivan Ivanov, Vitorio Stankov 6:3, 7:6(4). 

Na kraju svečanu ceremoniju dodele pehara ukrasila je folklorna grupa mališana "Bambi" iz Čačka koji su odigrali tradicionalno srpsko kolo.