Čačak Open 2019. u znaku Iši i Rađenovića

Datum objave: 19.06.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Teniskog kluba Sloboda iz Čačka u periodu od 10. do 16. juna 2019. godine odigran je međunarodni evropski turnir iz kalendara Tennis Europe za dečake i devojčice do 14 godina, III kategorija.
 
Titulu u konkurenciji devojčica “ČAČAK OPEN- a 2019“ osvojila je Japanka Sajaka Iši koja je u finalu savladala predstavnicu Srbije Anu Savković 6:1; 7:5. Prvi set je prošao u apsolutnoj dominaciji Japanke. U nastavku Ana je iskoristila nešto slabiju igru svoje protivnice, povela sa 4:0, ali je Iši podigla igru na viši nivo i nije dozvolila da meč ode u treći set.
U finalnom meču dečaka viđena je velika borba. Austrijanac Pit Luis Pinter je sa 7:6(5) dobio prvi set protiv prvog nosioca Vuka Rađenovića. U drugom je propustio je meč loptu i Vuk uspeva da taj deo igre reši u svoju korist posle odigranog tai breka u kome je pobedio sa 7:3. I treći set pripada Vuku, bilo je 6:4, i na taj način naš teniser osvaja ovogodišnji turnir.
 
Japanski dublovi u konkurenciji devojčica Sajaka Iši i Kaede Tađima, kao i u konkurenciji dečaka Hiromaša Kojama i Raisei Mijazato osvojili su prvo mesto.
 
Po 19. put ovaj turnir je uspešno organizovao TK “Sloboda“.