Bili Džin King kup u Antaliji otvara susret Srbija – Estonija

Datum objave: 10.04.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Bili Džin King kup selekcija (ex Fed kup) Srbije odradila je poslednje treninge u turskom letovalištu Antalija uoči starta takmičenja, kvalifikacionih mečeva u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za popunu Svetske grupe koji slede od 11. do 16. aprila 2022. 
Najbolju ženski teniski seniorski tim Srbije još pre samog odlaska u Tursku zadesili su problemi sa povredama zbog koji je naš tim pretrpeo izmene u sastavu. Po dolasku u Antaliju dogodilo se i da naša reprezentativka Dejana Radanović zbog povišene telesne temperature nije mogla na teren dva dana, ali se poslednji dan priprema priključila timu na treningu. 
“Osećam se dobro. Prethodnih dana smo na žalost imali situaciju da sam bila malo prehlađena i zbog toga sam morala da radim PCR test, da vidimo da li sam nedaj Bože pozitivna na korona virus, zbog tog mog stanja jer se nisam osećala najbolje. Sva sreća, danas u nedelju ujutru dobili smo rezultat koji je negativan tako da sam otišla na trening. Obzirom da sam dva dana morala da budem u karantinu u sobi malo je teže jer je napolju toplo, veliki je intenzitet treninga, ali se generalno osećam dobro i uzbuđena sam zbog sutrašnjeg meča. Svi u timu se osećamo dobro, atmosfera je sjajna i svi se slažemo” – rekla je srpska Bili Džin King kup reprezentativka Dejana Radanović. 
Prvi meč Srbija igra u ponedeljak ujutru (11. april 2022) sa početkom od 10 časova protiv selekcije Estonije, kada će se i znati za koga su se selektori odlučili u ovom meču da brane boje svoje zemlje. Selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić na raspolaganju za mečeve u Turskoj imaće sledeći tim: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang), Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto).
Ovo takmičenje odvijaće se po round robin sistemu (dva singla i jedan dubl), a pored Srbije za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu boriće se još deset selekcija. Srbija je smeštena u grupu A gde se još nalaze ekipe Danske, Estonije, Turske i Mađarske. U grupi B boriće se: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.
Rajski rizort Megasaraj hotela u okviru kojeg se nalaze i teniski tereni je domaćin Bili Džin King mečeva u okviru I grupe Evro-afričke zone za 2022. 
“Završili smo i drugi dan treninga, devojke su spremne za susret protiv Estonije, protiv predpostavljam njihovih od treće do šeste igračice po rangu kada je njihov tim u pitanju, Maligina, Kaul, Nudi, Sar. Odradili smo skauting i na kraju krajeva moramo da se koncentrišemo na svoju igru, da devojke pruže svoj maksimum i rezultat će biti nadajmo se taj da izađemo kao pobednici” – zaključio je selektor srpskog tima Dušan Vemić.