Bili Džin King kup 2021: Srbija - Kanada 0:2

Datum objave: 17.04.2021. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Prvi dan takmičenja u Kraljevu u sportskoj hali Ibar u kome su se u okviru plej ofa Bili Džin King kupa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe sastale selekcije Srbije i Kanade doneo je vođstvo gostiju 0:2. 
Meč između naše Olge Danilović i kanađanke Lejle Fernandez otvorio je susret Srbije i Kanade i trajao je dva sata i 35 minuta. U ovom meču sudarile su se dve levoruke teniserke, obe članice kluba mladih i najperspektivnijih teniserki sveta što se moglo i videti u meču u Kraljevu. Na kraju velike borbe pobedu je odnela Kanađanka 5:7, 6:4, 4:6. 
U drugom meču dana snage su odmerile prvi reket Srbije Nina Stojanović i Rebeka Marino koja je nezaustavljivim servisom stigla do pobede 4:6, 6:7 i time donela novi poen za Kanadu. 
Drugog, odlučujućeg dana takmičenja prve na teren prve table obe selekcije Stojanovićeva (Srbija) i Fernandez (Kanada). Nakon ovog meča sledi okršaj drugih tabli Danilović i Marino, a zatim i dubl u kome su na žrebu prijavljene Krunić, Danilović - Fičman, Žao. 
Selektori imaju pravo promene igrača pola sata pre početka meča. 

Susret Srbija - Kanada igra se bez prisustva publike pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera usled pandemije virusa korona.