Arhiva vesti - Sve vesti

СУБОТА 10. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит, „Спаладијум арена“

ЧЕТВРТФИНАЛЕ ДЕЈВИС КУПА 2010.

ХРВАТСКА – СРБИЈА 1:2
1. Меч: Иван Љубичић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија) 6:7 (3:7), 4:6, 1:6
2. Меч: Марин Чилић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија) 6:4, 7:5, 6:2
3. Меч: Чилић/Додиг (Хрватска) – Зимоњић/Типсаревић (Србија) 3:6, 2:6, 4:6
4.  Меч: Марин Чилић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија) у 12.00
5.  Меч: Иван Љубичић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија) после 4.

Ненад Зимоњић:
- Сигурно не постоје лаке победе у Дејвис куп мечевима, ма колико то резултатски изгледало лако. Био је ово тежак меч. Ушли смо као фоварити и мислим да смо добро одиграли, искористили смо шансе које су нам се указале, а и један мали пад током меча није утицао на нас, већ смо се брзо вратили. Захвалио бих се Јанку који је одлично одиграо. Ово је изузетно важан поен, јер као што сам рекао овај поен другог дана доноси велику присхолошку предност екипи. Драго ми је што смо добро играли. Мислим да смо добро играли. У свим елемнтима смо били добри. Правили смо јако велики притисак најпре Ивану, па Марину, ритернима, да пробају да ризикују. Презадовољан сам нивоом на коме смо одиграли. Дефинитивно није лако. Већ пар година играм са једним партнером, а кад сам у репрезентацији морам да се прилагођавам било Новаку, било Виктору или Јанку. Презадовољан сам како је све функционисало са Јанком. Само ми је криво што смо изгубили у Београду против САД, јер смо и тада одлично играли, а пресудило је пар лопти. Сада ми је посебна част што је први меч као ожењен човек одиграо са мном и да смо остварили победу.

Јанко Типсаревић:
- Играјући пар са Ненадом није лако, јер је Србија у Дејвис купу одмах фаворит у дублу, јер је Ненад тенисер број један на свету. Ово је за мене неко ново искуство. Успели смо да се прилагодимо, иако смо играли пар пута пре овог меча. Јако је битно да смо успели да остваримо оно што смо се догвоворили, а то су рани брејкови у прва два сета, па и после повратка у трећем, како би играли боље и избегли притисак публике. Хвала Ненаду јер је стварно сјајно водио овај дубл, мислим да сам свој део ретернирања и сервирања одрадио како треба. Није лагана, али је чиста победа Србије. И морам да додам да намерно носим мајицу са Зимоњићевим презименом на срцу на овој конференцији зa медије.

 Богдан Обрадовић:
- Прво што желим, то је да честитам мојим играчима, јер су показали да су сјајан дубл тим. Повели смо 2:1, имамо психолошку и резултатску предност. Сутра Новак излази први на терен и мени се чини да селектор Прпић има тежи задатк, јер је Чилић играо оба дана и већ је и физички и емотивно исцрпљен. Дао бих сада велику предност мом тиму. За пети меч имамо времена. И Јанко и Троицки и наравно Новак могу да играју сингл. Сутра на сат пре меча могу да донесем одлуку ко ће да игра. 

 


ПЕТАК 9. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит

Хрватскa - Србијa 1:1 Mарин Чилић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија) 6:4, 7:5, 6:2

Селектор Богдан Обрадовић:
- Реми после првог дана. Мислим да је Новак одиграо врло тежак меч, јер иако Љубичић није у некој врсној такмичарској форми, баш је добро одиграо меч. Новак је успео да се боље снађе. У другом мечу једино ми је жао што није искористио шансу у другом сету. Виктор је дао све од себе, али честитке иду Чилићу. За сада дубл тим остаје као што је пријављен, иако ми имамо три отворене опције, специјалисту за дубл и свежег Типсаревића, као и Новака и Виктора, који су играли само по три сета првог дана. Сви знамо колико је Виктор добар играч и да заслужује место у репрезентацији. Заслужује поверење и то не само за меч у недељу већ у много наредних мечева. Ми идемо ка победи. Желим да се захвалим Ивану Љубичићу на потезу када је позвао публику да се смири и допринео је спортском духу меча.

Виктор Троицки:
- Имао сам мали пад концентрације у другом сету. При првом сервису је одлично ретернирао. Криво ми је, јер сам имао 5:2 и брејк, сет лопту и нисам је искористио. Веома ми је криво. Са друге старне и даље верујем да можемо да победимо, сутра је нови дан. Са Љубичићем имам скор 2:2 и имам шансу. Ко год да игра знамо да ће дати све од себе. Верујем да ће пре тог меча све да буде решено. Ако га ипак, будем играо, надам се нашој победи. Имао сам мало трему од публике, кажу ми да сам журио, али нисам осетио током меча да је тако. Вероватно је требало да успорим. Публика ме није реметила, али никад нисам играо у гостима под оваквим притиском. Чудиније је. Марин је одиграо сјајно, и није срамота изгубити јер је он „топ 10“ играч. Разочаран сам, али верујем у снагу нашег тима.


ПЕТАК 9. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит

Хрватскa - Србијa 0:1 (Иван Љубичић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија) 6:7(3), 4:6, 1:6

Коментар меча?
- За наш тим је увек боље да почнемо са 1:0, него са 0:1. На неки начин смо скинули терет за наредни меч. Сада Виктор игра против Марина који је фаворит, али Виктор има шансу јер је растерећен. Пресудан је био период између првог и другог сета и тада сам имао више среће од противника. Тада сам добио први сет што је била кључна тачка меча. Психолошки сам се растеретио и чекао прилике на његов сервис, који је био јако добар, али сам ја моје шансе искористио и био сам задовољан.
Како коментаришете публику?
- Знао сам да морам да будем присебан, да се концентришем. Играчи Хрватске и Србије су били коректни и понашали смо се крајње спортски и коректно, али на остале ствари ми једноставно не можемо да утичемо. Наши најближи нас бодре са трибина. Врло је осетљива тема. Не могу да кажем да сам разочаран, али смо очекивали овакву атмосферу. Жао ми је што је било онако на почетку, али касније се све смирило, вероватно што сам повео два нула и на крају сам добио леп аплауз. Из нашег табора нико није рекао да не желимо да дођемо у Сплит. То је извучено из контекста. Ми смо велики пријатељи са хрватским тенисерима, имамо поштовања за све што смо направили у животу. Они су због подршке изабрали Сплит и то је то, ми смо сви овде.
Колико Вама одговара да после само пар дана од полуфинала Вимблдона играте Дејвис куп?
- Наравно да ми не одговара превише, јер услови су за игру другачији, подлога је другачија, али ми имамо само пар прилика да играмо за нашу земљу годишње, а већином играмо за себе. Сигурно то није најпожељнија ситуација, алу увек се пронађе додатни мотив када играте за репрезентацију.
Како ће се развијати меч даље?
- Он је најискуснији играч који игра у Дејвис купу и стварно је био пресудан тај-брејк првог сета. Он сјајно сервира и може да победи свакога на свакој подлози. Обе репрезентације играју у најјачим саставима. Отворн је сваки меч. У дублу је пријављен пар Типсаревић – Зимоњић, али зависно од резултата Викторовог меча сешћемо са селектором и одлучити ко ће на терен у дублу. Поесбно ми је драго што сам подизао ниво игре како је меч прилазио крају. Био сам сконцентрисан и желео да што пре приведем меч крају. Ово је тимско такмичење и од сваког меча све зависи. Што се мене тиче, ако сам сконцентрисан и у форми као сада могу да победим сваког ривала на свакој подлози, што сам доказао и претходних година, па ми је све једно ко је преко пута мреже.
Да ли се чујете са Николом Пилићем?
- Не. У редовном је контакту са селектором. То што Ники Пилић није овде, сматрам да је донео одличну одлуку, а на вама је да то сами пресудите. Ово је његов град, ту је рођен, играмо против земље којој је подарио Дејвис куп, то је урадио и са Немцима, и сада покушава да нам помогне да и ми дођемо до тог успеха.

 


ЧЕТВРТАК 8. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит

Вољом жреба у препуној конференцијској дворани „Виле Далмација“ меч између Хрватске и Србије, који ће да одлучи о полуфиналисти Дејвис купа почеће дуелом повратника у табор Хрватске Ивана Љубичића и најбољег српског тенисера Новака Ђоковића у петак у 14 часова.
Име Ивана Љубичића прво је и једино извучено из пехара руком главног судије, а преостали парови касније су ређани по устаљеном редоследу:


Петак 9. јул 2010. (сингл), почетак у 14,00:
Иван Љубичић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија)
Следи: Mарин Чилић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија)


Субота 10. јул 2010. (дубл), почетак у 15,00:
Антонио Веић / Иван Додиг (Хрватска) – Ненад Зимоњић / Јанко Типсаревић (Србија)


Недеља 11. јул 2010. (сингл), почетак у 12,00:
Марин Чилић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија)
Следи: Иван Љубичић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија)


Конференцији за медије после жреба присуствовали су селектор Богдан Обрадовић и играчи Новак Ђоковић, Ненад Зимоњић, Виктор Троицки и Јанко Типсаревић

Богдан Обрадовић:
- У сваком случају нама одговара што ће Новак изаћи први на терен. Он је други играч света и сигуран сам да ће то показати на терену. Ми на овом мечу, не само што се тиче Новака, ми морамо на терен да изађемо као победници. Не могу да упишем победе Новака Ђоковића унапред, јер мечеви нису ни одиграни, али имам велико поверење, како у Новака, тако и у Ненада, Јанка и Виктора. Ми стремимо ка томе да освојимо Дејвис куп, као што је Хрватска то урадила раније и ове године имамо изузетну прилику за то.

Новак Ђоковић:
- Искуство Ивана Љубичића много ће помоћи хрватском тиму. То што се вратио у репрезентацију је велики плус за њих, баш као и публика која ће их подржавати са трибина.

Ненад Зимоњић:
- Нисам сигуран да ће изаћи на терен у овом саставу. Хрватска је пријавила два најбоља играча у синглу и много ће да зависи од тога колико ће се они потрошити у тим мечевима и сходно томе мењаће састав дубла.

Виктор Троицки:
- До сада нисам имао пуно успеха против Чилића. Ућићу у меч опуштено и пробаћу да играм најбоље што могу. Последњи пут сам пропустио против њега три меч лопте и очекујем да сада буде још боље. Изаћи ћу на терен и пружићу максимум не би ли донео поен мојој репрезентацији.

 


REZULTATI od 04 - 11.07.2010.

Datum objave: 08.07.2010. // Kategorija: Vesti

WTA BASTAD (SWE) šljaka 220.000 dolara SERIJA INTERNATIONAL

Kvalifikacije -
1.kolo: Ana Jovanović - Ksenia Palkina (KGZ) 6:7(4), 6:2, 7:6(1)
2.kolo: Ana Jovanović - (8) Mirjana Lučić (CRO) 7:5, 4:6, 6:3
3.kolo: Ana Jovanović - (1) Kathrin Woerle (GER) 7:6(5), 4:6, 0:6

_________________________________________________________________________

WTA BUDAPEST (HUN) šljaka 220.000 dolara SERIJA INTERNATIONAL

Kvalifikacije -

1.kolo: Aleksandra Krunić - Reka-Luca Jani (HUN) 6:2, 6:2
2.kolo: Aleksandra Krunić - (1) Anastasia Pivovarova (RUS) 5:7, 6:4, 5:7

________________________________________________________________________

ATP NEWPORT (USA) trava 442.500 dolara

1.kolo, singl: Ilija Bozoljac - (q) Raven Klaasen (RSA) 6:7(5), 6:7(0)

_______________________________________________________________________

ITF GRAPEVINE (USA) tvrda podloga 50.000 dolara

Dubl -
1.kolo: Kozić, Rampre (SRB,SLO) - (4) Harkins, Washington (USA,USA)

Kvalifikacije -
1.kolo: Neda Kozić - Brittany Wowchuk (CAN) 6:4, 6:4
2.kolo: Neda Kozić - (5) Tamaryn Hendler (BEL) 4:6, 2:6

_______________________________________________________________________

ATP SCHEVENINGEN (NED) šljaka 42.500 evra + H

1.kolo, singl: Filip Krajinović - (5) Tobias Kamke (GER) 6:3, 3:6, 3:6

Dubl -
1.kolo: Krajinović, Zovko (SRB,CRO) - (2) Ferreiro, Mankad (BRA,IND) 6:4, 4:6, 4:10

____________________________________________________________________

ITF ASCHAFFENBURG (GER) šljaka 25.000 dolara

1.kolo,singl:(q) Barbara Bonić - (q) Kiki Bertens (NED)2:6, 0:6
             (q) Milana Spremo - (4) Camila Giorgi (ITA) 6:7(9), 2:6
             (q) Teodora Mirčić - (q) Iveta Gerlova (CZE) 6:7(4), 1:6

Dubl -
1.kolo: (1) Mirčić, Sema (SRB,JPN) - Hofmann, Zaja (GER,GER)
        Spremo, Kuzmenkova (SRB,BLR) - Artsiomava, Kyrylova (BLR,UKR)
        Bonić, Grymalska (SRB,ITA) - (3) Patterson, Rogowska (AUS,AUS) bez borbe, predaja prvog para

__________________________________________________________________

ITF SRBIJA F1 2010

TK TOPLICANIN - PROKUPLJE šljaka 10.000 dolara

1.kolo, singl: (WC) Saška Gavrilovska - Katarina Baranova (SVK) 6:0, 6:1
               (WC) Ema Polić - Doroteja Erić 1:6, 2:6
               (WC) Tamara Mihajlović - Vivien Juhaszova (SVK)
               (6) Karolina Jovanović - (q) Dunja Šunkić
               (q) Jovana Jakšić - (8) Tanya Germanlieva (BUL)
               (WC) Natalija Kostić - Patricia Chirea (ROU)
               (Q) Elizabeta Bauer - (2) Elodie Rogge-Dietrich (FRA) 6:4, 6:4

Dubl -
1.kolo: Jakšić, Filipovski (SRB,HUN) - Cutura, Hernandez (CRO,USA) 7:6(3), 7:5
               Jovanović, Rebersak (SRB,SLO) - Kapshay, Stepy (BLR,BUL)

________________________________________________________________________

ITF TELFS (AUT) šljaka 15.000 dolara

1.kolo, singl:(4) Nikola Čirić - (q) Riccardo Bellotti (ITA) 6:2, 6:3
              (5) David Savić - (WC) Marc Rath (AUT) 6:3, 4:6, 4.6
2.kolo, singl:(4) Nikola Čirić - (WC) Tristan-Samuel Weissborn (AUT) 4:6, 6:3, 6:2

Četvrtfinale: (4) Nikola Čirić - (8) Nicolas Reissig (AUT) 6:1, 6:4

Polufinale: (4) Nikola Čirić - (3) Andrey Kumantsov (RUS)


Dubl -

1.kolo: (1) Savić, Kumantsov (SRB,RUS) slobodni
Četvrtfinale: (1) Savić, Kumantsov (SRB,RUS) - Magg, Rath (AUT,AUT) 7:5, 4:6, 10:8
Polufinale: (1) Savić, Kumantsov (SRB,RUS) - Novak, Wijdenbosch (HUN,NED) 6:1, 6:2

Titula: (1) Savić, Kumantsov (SRB,RUS) - Ager, Eitzinger (AUT,AUT) 6:3, 7:6(4)

_________________________________________________________________________

ITF CLUJ-NAPOCA (ROU) šljaka 10.000 dolara

1.kolo, singl: Vladimir Obradović - Vadim Alekseenko (UKR) 3:6, 4:6


RADNA SKUPŠTINA TSS

Datum objave: 30.06.2010. // Kategorija: Vesti

OBAVEŠTENJE ZA TENISKE KLUBOVE

 

TENISKI SAVEZ SRBIJE ĆE ODRŽATI RADNU SKUPŠTINU 03.07.2010.

SA POČETKOM U 13 ČASOVA

SKUPŠTINA ĆE BITI ODRŽANA U

PRESS SALI TENISKOG KLUBA GEMAX U BEOGRADU


REZULTATI 28.06 - 04.07.2010.

Datum objave: 28.06.2010. // Kategorija: Vesti

ITF CUNEO (ITA) šljaka 100.000 dolara

Kvalifikacije -

1. kolo: Milana Spremo - Sara Sussarello (ITA) 6:2, 6:2
2. kolo: Milana Spremo - (3) Ani Mijacika (CRO) 5:7, 2:6

_____________________________________________________________________________

ATP ARAD (ROU) šljaka 30.000 evra + H

1. kolo, singl: (5) Filip Krajinović - Martin Vassallo Arguello (ARG) 2:6, 7:5, 6:4

                   (q) Boris Pašanski - (3) Martin Fischer (AUT) 6:4, 7:6(3)

2.kolo, singl: (5) Filip Krajinović - Pavol Cervenak (SVK) 2:6, 7:6(5), 2:6

                  (q) Boris Pašanski - (q) Dennis Bloemke (GER) 6:3, 7:6(5)

Četvrtfinale: (q) Boris Pašanski - Beniot Paire (FRA) 3:6, 7:6(6), 3:6

Kvalifikacije -

1.kolo: (WC) Aleksandar Besarović - (WC) Calin Paar (GER) 0:6, 0:6
            (8) Boris Pašanski slobodan
2.kolo: (8) Boris Pašanski - Axel Michon (FRA) 7:6(0), 6:1
3.kolo: (8) Boris Pašanski - (3) Charles Poch-Gradin (ESP) 6:1, 6:3

___________________________________________________________________________

ITF STUTTGART - VAIHINGEN (GER) šljaka 25.000 dolara

1.kolo, singl: Nataša Zorić - (7) Irena Pavlović (FRA) 6:4, 4:6, 6:4

2.kolo, singl: Nataša Zorić - (q) Zuzana Lunkarova (SVK)

Dubl -

1.kolo: Zorić, Bonić - (WC) Maack, Pfahler (GER,GER)  6:3, 6:2

Četvrtfinale: Zorić, Bonić - (2) Minella, Pavlović (LUX,FRA) 2:6, 2:6

Kvalifikacije -
1. kolo: (14) Barbara Bonić - Petra Maria Kulhova (SVK) 4:6, 2:6
             Zorica Petrov - (13) Pavla Smidova (CZE) 2:3 predaja Petrov

_____________________________________________________________________

ITF SRBIJA F3 2010
TK AGRIMES - BEOGRAD šljaka 10.000 dolara

1.kolo, singl:(q) Nebojša Perić - (1) Goran Tošić (MNE) 4:6, 2:6
              (q) Ilija Vučić - Mislav Hizak (CRO) 3:6, 2:6
              (8) Dejan Katić - Pirmin Haenle (GER) 6:7(3), 0:1 predaja Katića
              Vladimir Obradović - (q) Gibril Diarra (AUT) 7:5, 6:4
              Miljan Zekić - Nikola Čačić 4:6, 6:2, 6:2
              Arsenije Zlatanović - (7) Ismar Gorčić (BIH) 6:1,6:3
              (q) Nikola Bubnić - (6) Alexandros Jakupovič (GRE) 3:6, 7:6(5), 6:3
              (3) David Savić - (WC) Bojan Zdravković 6:2, 6:3
              (5) Ivan Bjelica - (WC) Marko Rajić 6:1, 6:2
              (WC) Marko Đoković - (WC) Saša Vidojević 6:1, 6:0
              Aleksandar Slović - Vadim Alekseenko (UKR) 7:5, 6:2
              (q) Danilo Petrović - (2) Aldin Setkić (BIH) 3:6, 3:6
2.kolo, singl:Vladimir Obradović - (4) Gyorgy Balazs (HUN) 6:3, 4:6, 6:3
               Arsenije Zlatanović - Miljan Zekić 3:6, 4:6
              (q) Nikola Bubnić - Tihomir Grozdanov (BUL) 1:6, 3:6
              (3) David Savić - (q) Ivan Kosec (SVK) 6:3, 1:6, 6:4
              (5) Ivan Bjelica - (WC) Marko Đoković 3:6, 7:6(4), 6:1
               Aleksandar Slović - (2) Aldin Setkić (BIH) 4:6, 6:0, 4:6
Četvrtfinale: Vladimir Obradović - Miljan Zekić 5:7, 6:1, 6:4
              (3) David Savić - Tihomir Grozdanov (BUL) 3:6, 6:7(2)
              (5) Ivan Bjelica - (2) Aldin Setkić (BIH) 2:6, 1:6
Polufinale: Vladimir Obradović - Mislav Hizak (CRO) 7:6(2), 6:4
Finale: Vladimir Obradović - (2) Aldin Setkić (BIH) 3:6,6:3, 3:6

Dubl -

1.kolo: (1) Bjelica, Zekić slobodni
        Đurđević, Vučić - Zlatanović, Setkić (SRB,BIH) 1:6, 6:3, 10:4
        Rajić, Vidojević - (4) Linzer, Pazicky (AUT,SVK) 2:6, 2:6
        Petrović, Zdravković - J.Krajinović, Pavlović 6:0, 6:0
        Bubnić, Elezović - Ademović, Lalić (BIH,BIH) 6:7(3), 6:2, 12:10
        Nikolić, Jotovski (SRB,MKD) - (3) Alekseenko, Grozdanov (UKR,BUL) 3:6, 4:6
        (WC) M.Đoković, Stillitano (SRB,MON) - Celebić, Kontić (MNE,MNE) 2:6, 2:6
        (2) Savić, Balazs (SRB,HUN) - Čačić, Đukić 6:4, 7:6(4)
Četvrtfinale: (1) Bjelica, Zekić - Đurđević, Vučić 6:4, 0:6, 10:8
              Petrović, Zdravković - (4) Linzer, Pazicky (AUT,SVK) 6:4, 6:2
             Bubnić, Elezović - (3) Alekseenko, Grozdanov (UKR,BUL) 0:6, 3:6
             (2) Savić, Balazs (SRB,HUN) - Celebić, Kontić (MNE,MNE) 6:3, 6:1
Polufinale:  (1) Bjelica, Zekić - Petrović, Zdravković 6:2, 6:1
            (2) Savić, Balazs (SRB,HUN) - (3) Alekseenko, Grozdanov (UKR,BUL) 7:5, 6:2
TITULA: (2) Savić, Balazs (SRB,HUN) - (1) Bjelica, Zekić 6:1, 6:1

___________________________________________________________________________

ITF ST.PETERSBURG (RUS) šljaka JUNIORSKI TURNIR, G4

Muškarci -

TITULA:(3) Nikola Milojević - (5) Peđa Krsitn 7:5, 2:1 predaja Krtsina

Dubl -
Finale:(1) Krstin, Milojević - Popko, Romanowicz (RUS,POL) 1:6, 6:2, 9:11

 

 

 

 

 


REZULTATI 21- 27.06.2010.

Datum objave: 28.06.2010. // Kategorija: Vesti

TK GAZELA - BEOGRAD šljaka  10.000 dolara

1.kolo, singl: (WC) Nebojša Perić - Mislav Hizak (CRO) 1:6, 2:6
                    (5) Ivan Bjelica - Predrag Rusevski (MKD) 1:6, 2:6
                    (4) Nikola Ćirić - (WC) Nikola Čačić 7:6(4), 3:6, 7:6(9)
                    (SE) Arsenije Zlatanović - (WC) Danilo Petrović 6:1, 6:3
                    (6) Dušan Lajović - Dejan Katić 6:1, 6:3
                    (q) Saša Stojisavljević - Nicolas Reissig (AUT) 5:7, 6:7(3)
                    (WC) Marko Đoković - Valentin Dimov (BUL) 6:1, 4:6, 6:4
                    (3) David Savić - Adrian Sikora (SVK) 4:6, 6:3, 4:6
                    (q) Vladimir Obradović - (8) Michal Schmid (CZE) 4:6, 2:6
2. kolo, singl: (5) Ivan Bjelica - (SE) Oleksandr Nedovyesov (UKR) 4:6, 6:4, 4:6
                      (4) Nikola Ćirić -  (SE) Arsenije Zlatanović 6:3, 6:4
                       (6) Dušan Lajović - (q) Josip Mesin (CRO) 6:1, 6:4
                       (WC) Marko Đoković - Adrian Sikora (SVK) bez borbe, predaja Sikore
Četvrtfinale: (4) Nikola Ćirić - (6) Dušan Lajović 7:6(5), 6:1
                   (WC) Marko Đoković - Nicolas Reissig (AUT) 2:6, 3:6
Polufinale: (4) Nikola Ćirić - (1) Goran Tošić (MNE) 7:5, 3:6, 6:4
TITULA: (4) Nikola Ćirić - Nicolas Reissig (AUT) 7:6(4), 4:6, 6:4

Dubl -
Finale: (4) Obradović, Zlatanović - Alekseenko, Nedovyesov (UKR,UKR) 1:6, 3:6

______________________________________________________________________

ITF RIGA (LAT) šljaka JUNIORSKI TURNIR, G4

Muškarci -

Polufinale: (5) Peđa Krstin - (1) Joseph Van Dooren (BEL) 6:0, 6:3
TITULA:  (5) Peđa Krstin - (7) Herkko Pollanen (FIN) 6:2, 6:2


ZAVRŠEN MOZZART OPEN 2010.

Datum objave: 20.06.2010. // Kategorija: Vesti

 

 

OLEKSANDAR NEDOVJESOV IZ UKRAJINE POBEDNIK INTERNACIONALNOG TENISKOG TURNIRA

„MOZZART FJUČERS 2010” U BEOGRADU

U revijalnom delu finala Inspektor Blaža nadjačao Zorana Kesića!

 

 20. jun 2010. Beograd – Pobednik četvrtog Mozzart Fjučersa je Oleksandar Nedovjesov iz Ukrajine koji  je u finalnom meču odigranom na teniskim terenima SC Olimp savladao Dušana Lajovića iz Srbije sa 2:0 (6:4, 6:2). Mozzart Open 2010. je postao tradicionalni internacionalni „fjučers“ koji četvrto leto za redom ugošćava mlade tenisere iz zemlje i inostranstva. Takmičari su se borili za vredne ATP poene i nagradni fond od 10.000 dolara.

 „Veoma sam zadovoljan ali i iznenađen jer nisam očekivao da ću doći do finala. Zadovoljstvo je još veće jer sam osvojio titulu i u dublu sa Aleksenkom, takođe iz Ukrajine. Ovo mi je prvi turnir na šljaci ove sezone, bio sam umoran, ali sam dao sve od sebe i trijumfovao“, rekao je nakon pobede dvadesettrogodišnji Ukrajinac koji je u glavni žreb došao iz kvalifikacija.  

 Dušan Lajović, drugi finalista i peti nosilac Mozzart fjučers turnira kaže da je bio zadovoljan svojom igrom tokom turnira, ali ne i u finalu. „Nervozno sam ušao u meč, protivnik je to iskoristio, napravio brejk, a ja do kraja nisam uspeo da nađem rešenje da se vratim u meč“, izjavio je Lajović, koji za nekoliko dana puni dvadeset godina.

 „Veliko nam je zadovoljstvo što već četvrtu godinu podržavamo ovaj internacionalni turnir, koji iz godine u godinu postaje sve posećeniji i značajniji. Mladi teniseri upravo na turnirima poput Mozzart fjučersa osvajaju svoje prve ATP poene, afirmišu se i spremaju za međunarodnu karijeru. Sigurni smo da kroz ovakvu stratešku podršku turniru doprinosimo razvoju mladih talenata i ukupnom razvoju sporta u Srbiji“, rekao je Zoran Šuput, direktor marketinga kompanije Mozzart nakon uručenja pehara finalistima.

 Posebno interesovanje je vladalo za meč koji je odigran uoči zvaničnog finalnog meča. Dugo najavljivani okršaj „dva ljuta rivala“ Inspektora Blaže i Zorana Kesića završen je Blažinom pobedom. On je, kako je već najavio, „nabio furiozni tempo“, iznurio pobednika i savladao ga sa 4: 2 u gemovima. „Da smo igrali duže, sigurno bih se zagrejao. Zahvaljujem se roditeljima i svima koji su me podržali. Veliki je uspeh doći do finala, a zna se da u finalu nema lakih protivnika“ diplomatski je izjavio Kesić nakon poraza. Blaža se takođe zahvalio Kesićevim roditeljima i dodao: „Zahvaljujem se i svojim roditeljima i svim roditeljima koji su danas na turnir doveli svoju decu jer je tenis najvažnija sporedna stvar na svetu... posle fudbala i žena“.

 

 


WIMBLEDON 2010 - rezultati

Datum objave: 19.06.2010. // Kategorija: Vesti

WIMBLEDON 2010 - GRAND SLAM
LONDON (GBR) trava

Žene:

1. kolo, singl: Bojana Jovanovski - Casey Dellacqua (AUS) 6:1, 6:0
                   (4) Jelena Janković - (WC) Laura Robson (GBR) 6:3, 7:6(5)
                   Ana Ivanović - (13) Shahar Peer (ISR) 3:6, 4:6
                   

2.kolo, singl: (4) Jelena Janković - Aleksandra Wozniak (CAN) 4:6, 6:2, 6:4

                  Bojana Jovanovski - (14) Victoria Azarenka (BLR)  1:6, 4:6

3.kolo, singl: (4) Jelena Janković - (28) Alona Bondarenko (UKR) 6:0, 6:3

4.kolo, singl: (4) Jelena Janković - (21) Vera Zvonareva (RUS) 1:6, 0:3 predaja Jelene zbog povrede


Dubl -
1.kolo: Janković, Scheepers (SRB,RSA) - Medina Garrigues, Senoglu (ESP,TUR) 6:4, 6:2

2.kolo: Janković, Scheepers (SRB,RSA) - (13) Dushevina, Makarova (RUS,RUS) 7:6(4), 6:4

3.kolo: Janković, Scheepers (SRB,RSA) - (4) Dulko, Pennetta (ARG,ITA) bez borbe, predaja prvog para zbog povrede Janković

Juniorke -

1. kolo, singl: Doroteja Erić - (LL) Lauren Herring (USA) 1:6, 7:5, 6:1
                    Jovana Jakšić - (WC) Lucy Brown (GBR) 6:3, 6:4
2.kolo, singl: Doroteja Erić - (9) Kristyna Pliskova (CZE) 2:6, 0:6
                   Jovana Jakšić - (10) Sachie Ishizu (JPN) 6:4, 6:7(5), 4:6

 Dubl -
1.kolo: Erić, Kovinić (SRB,MNE) - (3) Jabeur, Puig (TUN,PUR) 4:6, 3:6
           Jakšić, Van Uytvanck (SRB,BEL) - (WC) Seaborne, Stephenson (GBR,GBR)

Muškarci -

1.kolo, singl: (q) Ilija Bozoljac - Nicolas Massu (CHI) 7:6(3), 3:6, 6:3, 7:6(7)
                  Janko Tipsarević - Arnaud Clement (FRA) 3:6, 6:3, 4:6, 5:7
                  Viktor Troicki - Igor Kunitsyn (RUS) 6:3, 6:4, 6:1
                  (3) Novak Đoković - Olivier Rochus (BEL) 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2

2.kolo, singl: (q) Ilija Bozoljac - (1) Roger Federer (SUI) 3:6, 7:6(4), 4:6, 6:7(5)

                  Viktor Troicki - (16) Jurgen Melzer (AUT) 7:6(5), 6:4, 3:6, 6:7(6), 3:6

                  (3) Novak Đoković - Taylor Dent (USA) 7:6(5), 6:1, 6:4

3.kolo, singl: (3) Novak Đoković - (28) Albert Montanes (ESP) 6:1, 6:4, 6:4

4.kolo, singl: (3) Novak Đoković - (15) Lleyton Hewitt (AUS) 7:5, 6:4, 3:6, 6:4

Četvrtfinale: (3) Novak Đoković - Yen-Hsun Lu (TPE) 6:3, 6:2, 6:2

Polufinale: (3) Novak Đoković - (12) Tomas Berdych (CZE)

Dubl -
1.kolo: (1) Zimonjić, Nestor (SRB,CAN) - (WC) Marray, Marray (GBR,GBR) 6:3, 6:7(2), 7:6(6), 6:7(2), 15:13
           Troicki, Kas (SRB,GER) - De Bakker, Haase (NED,NED) 7:6(4), 4:6, 6:7(3), 3:6
           (q) Bozoljac, Mankad (SRB,IND) - Chela, Schwank (ARG,ARG) 3:6, 4:6, 2:6
           Tipsarević, Lu (SRB,TPE) - Cerretani, Chardy (USA,FRA) 6:4, 6:4, 7:6(2)
           Vemić, Erlich (SRB,ISR) - Damm, Polasek (CZE, SVK) 3:6, 3:6, 4:6

2. kolo: (1) Zimonjić, Nestor (SRB,CAN) - (WC) Eaton, Inglot (GBR,GBR) 5:7, 7:5, 6:7(4), 7:6(3), 6:8
             Tipsarević, Lu (SRB,TPE)  - (6) Fyrstenberg, Matkowski (POL,POL)  3:6, 6:3, 4:6, 7:5, 12:10
3.kolo: Tipsarević, Lu (SRB,TPE)  - Melzer, Petzschner (AUT,GER)

Miks dubl

1.kolo: (1) Zimonjić, Stosur (SRB,AUS)
           Vemić, Pennetta (SRB,ITA) - Damm, Uhlirova (CZE,CZE) 6:4, 3:6, 5:7
2.kolo: (1) Zimonjić, Stosur (SRB,AUS) - (WC) Fleming, Borwell (GBR,GBR) 6:1, 6:4

3.kolo: (1) Zimonjić, Stosur (SRB,AUS) - Malisse, Clijsters (BEL,BEL) 4:6, 6:7(4)