Arhiva vesti - Sve vesti

KONKURS MOŽETE VIDETI OVDE

TAKMIČARI KOJI JOŠ UVEK NISU REGISTROVANI ZA 2013.GODINU A PRIJAVLJENI SU ZA DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE DO 12 GODINA MORAJU DA IZVRŠE REGISTRACIJU NAJKASNIJE DO 20.12.2012. DO 12h.

NAKON TOGA ĆE BITI OBJAVLJEN KONAČAN STATUS NA KOME ĆE SE NALAZITI SAMO IGRAČI KOJI SU UREDNO REGISTROVANI ZA 2013.GODINU.

SPISAK NE REGISTROVANIH TAKMIČARA PRIJAVLJENIH ZA DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE U KONKURENCIJI DO 12 GODINA OVDE


OTVORENA IZLOZBA KARIKATURA

Datum objave: 14.12.2012. // Kategorija: Vesti

1.prize_Zoran_Petrovic_SRBIJA_72dpi

U četvrtak, 13. decembra u Istorijskom muzeju Srbije, u Beogradu, Nikole Pašića 11 u 19 časova održano je  otvaranje i uručenje nagrada pobednicima 8. medjunarodnog bijenala karikature Zlatni osmeh 2012. sa temom Tenis, sa karikaturama i portretima brojnih domaćih i stranih tenisera i ličnosti iz sveta tenisa.

Organizatori ove manifestacije bili  su ULUPUDS, Udruzenje karikaturista Srbije FECO i Teniski savez Srbije , koji ove godine slavi jubilej 90 godina od osnivanja.

Tim povodom na istom mestu  otvorena je  i izlozba 90 GODINA ISTORIJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE, a 21.decembra biće  odžana i promocija knjige „Tenis bez granica“, kapitalne enciklopedije, monografije istorijata TSS.

 

Otvaranju ovog „prvog karikaturističkog grend slem turnira u svetu“ prisustvovali su  i finalisti, dobitnik prve nagrade Zoran Petrović i drugonagrađeni, Rus Andrei Popov, kao i dobitnici počasnih nagrada „Karolj Seleš“.

 

Na konkurs je stiglo blizu 1000 radova a za izlaganje je odabrano oko 250 radova od 165 umetnika karikature iz 45 zemalja sveta.

 

U ime TSS nagrade najuspešnijim karikaturistima dodeli su Radmilo Armenulić i Toplica Spasojević, predsednik U.O. TSS

 

Zlatna medalja i 1500 evra

Zoran Petrović, Srbija

Srebrna medalja i 1000 evra

Andrei Popov, Rusija

Bronzana medalje i 500 evra

Mahmud Mohamad Tabrizi, Iran

 

Diplome

Konstantin Suneberg  COST, Belgija

Petar Pismestrović, Austrija

Jovan Prokopljević, Srbija

Vjačeslav Šilov, Rusija

Ranko Guzina, Srbija

Alireza Pakdel, Iran

Aleksandar Blatnik, Srbija

Milorad H. Jevtić, Srbija

Nevena Mišković, Srbija

Miloš Popov, Srbija

 

Nagrada Karolj Seleš Udruženja karikaturista Srbije FECO

3 ravnopravne nagrade, svaka po 500 evra

 

Zoran Tovirac Toco, Srbija

Milan Ristić, Srbija

Mića Miloradović, Srbija

 

Diploma: Nikola Listeš, Hrvatska

 

Karolj Seleš bio je 23 godine profesionalni karikaturista novosadskog dnevnika “Maguar szo” pre nego se sasvim posvetio treniranju svoje ćerke Monike Seleš, svetskog šampiona devedesetih, koja je i donator ove nagrade.


ITF proglasio najbolje u 2012 - Đoković i Vilijams

Datum objave: 11.12.2012. // Kategorija: Vesti

DJOKOVICTSONGA02

ITF  je danas proglasio najbolje u sezoni 2012 -  Novak Đoković (Srbija) i Amerikanka Serena Vilijams.  Ovo je druga uzastopna godina za Novaka da je od strane ITF-a imenovan za šampiona takmičarske sezone, Vilijams je ovo priznanje dobila treći put.

Amerikanci Bob i Majk Brajan su imenovani za najbolji muški dubl sveta, po deveti put u poslednjih 10 godina, dok su Italijanke Sara Erani i Roberta Vinči  postale najbolji ženski dubl sveta u izboru ITF-a za takmičarsku 2012.

  ITF će nagrade laureatima 2012. nagrade uručiti na šampionskoj večeri, u utorak 4. juna 2013, u Parizu, tokom Rolan Garosa.

Novak Đoković je 2012. završio na vrhu ATP  rang liste i kao ITF  šampion drugu godinu zaredom.

25-godišnji Novajk je uspešno odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, igrao finale Rolan Garosa i US Opena, osvoji završni Master turnir u Londonu. U 2012. osvojio je ukupno šest titula.

"Ponosan sam što sam drugu godinu za redom od strane ITF-a imenovan za najboljeg tenisera sveta. Bilo je veoma teško da ponovim takvu uspešnu sezonu kao što je bila 2011, ali sam veoma zadovoljan što sam osvojio još jednu grend slem titulu, odigrao još dva finala gren slema i završio godinu na broj 1 " - rekao je Đoković. 


Laslo šampion Oranž Boula

Datum objave: 09.12.2012. // Kategorija: Vesti

ORANGE BOWL INTERNATIONAL 2012

PLANTATION (FL,USA) šljaka JUNIORSKI TURNIR, GRADE A

laslo_djere

Mladi reprezentativac Srbije, 17-godišnji Laslo Đere ostvario je fantastičan uspeh na juniorskim turnirima u Americi. Nakon finala koje je odigrao prošle nedelje na čuvenom turniru Edi Her, ove nedelje osvojio je čuveni Oranž Boula u konkurenciji do 18 godina i time se upisao u knjigu velikih šampiona.

U četvrtfinalu Laslo je kao deseti nosilac eliminisao prvog favorita ovog takmičenja, Italijana Đanluiđija Kvincija 6:7(2), 6:2, 6:1. U borbi za plasman u finale Đere je bio bolji od Amerikanca Thai-son Kviatovskog 6:4, 6:4.

U borbi za tron Laslo je odmerio snage sa 12. nosiocem, Šveđaninom Eliasom Ymerom i zabeležio ubedljivu pobedu 6:4, 6:4.

Izuzetan kraj sezone. Koliko si zadovoljan?

“Jako sam zadovoljan, drugi deo sezone mi je bio izuzetno dobar. Osvojio sam dva ITF G2 turnira, igrao finale fjučersa, finale Eddie Herra i osvojio sad Orange Bowl.

 Kakve su ti ambicije za 2013. godinu?

“Ambicije - što bolji rang na ITF u, međutim neću da jurim bodove. U prvom delu godine ću igrati više ITF- a, a u 2. delu ću da se baziram uglavnom na fjučerse. Pokušaću i na ATP u da imam što bolji rang. Ali svakako će mi biti najbitnije da mi igra bude dobra i da napredujem u teniskom smislu”.

 Pripreme za narednu sezonu?

Sad ću biti par dana kod kuće, a za tim verovatno ću se spremati u Novom Sadu za turnire u Australiji.

Trener i gde treniraš?

“Teniski trener mi je Miki Palađi, kondicioni je Vladimir Zorić. Pred Eddie Herr sam trenirao dve nedelje u IMG Bollettieri Akademiji na Floridi, a pre toga u Senti i u Kikindi. Sad je u planu da pre odlaska u Australiju treniram u Novom Sadu zbog sparinga”.

 Kako su se poslednji rezultatski uspesi odrazili na tvoje samopouzdanje?

“Dobio sam puno samopouzdanja na prethodnim turnirima, to se najbolje videlo u teškim trenucima, kad sam gubio, suočavao se sa brejk loptama i kad su protivnici bili u brejk prednosti. U tim trenucima sam bio pribran i skoncentrisan”.

 Koji ti je turnir (meč) ove godine ostao u sećanju?

“Fjučers u Subotici kad sam gubio u drugom kolu protiv prvog nosioca 5:1 u trećem setu, a uspeo sam da se vratim i pobedim 7:6”.

Na čemu još moraš da radiš kako bi napredovao?

“Moram da radim na svemu. Uvek ima prostora za napredak. Moram da nastavim da radim kao što sam radio do sad, kako bi mogao da ponovim ove rezultate”.

 

Laslo je rođen 2. juna 1995. godine u Senti. U 2012. osvojio je juniorsko prvenstvo Srbije u dvorani u konkurenciji do 18 godina, sa juniorskom selekcijom Srbije osvojio je srebro na ekipnom prvenstvu Evrope, dve ITF titule - Budaorš i Pančevo. Najbolje rezultat zabeležio je upravo danas (9. decembra 2012) u Americi osvajanjem Oranž Boula, kao i prošle nedelje kada je bio finalista Edi Hera. Trenutno je na 18. poziciji ITF liste najboljih juniora sveta, a od naredne nedelje zauzimaće oko 6. pozicije. 

Sezonu 2012. Laslo je počeo sa 110. mesta na ITF listi. U 2012. učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda, što mu je donelo i plasman na ATP listi, gde je trenutno 909. profi teniser sveta.

Oranž Boul su kao juniori osvajali: Federer, Borg, Lendl, Mekinro, Rodik, Bagdatis... Do sada ni jedan teniser Srbije nije uspeo da se okiti titulom sa ovog prestižnog turnira. Prvi je to učinio Laslo Đere.  

 


Laslo u finalu Oranž Boula

Datum objave: 08.12.2012. // Kategorija: Vesti

ORANGE BOWL INTERNATIONAL 2012

PLANTATION (FL,USA) šljaka JUNIORSKI TURNIR, GRADE A

laslo_djere

Mladi reprezentativac Srbije Laslo Đere nastavio je sa sjajnim partijama na juniorskim turnirima u Americi. Nakon finala koje je odigrao prošle nedelje na čuvenom turniru Edi Her, ove nedelje stigao je do završnice i čuvenog Oranž Boula u konkurenciji do 18 godina.

U četvrtfinalu Laslo je kao deseti nosilac eliminisao prvog favorita ovog takmičenja, Italijana Đanluiđija Kvincija 6:7(2), 6:2, 6:1. U borbi za plasman u finale Đere je bio bolji od Amerikanca Thai-son Kviatovskog 6:4, 6:4.

U borbi za tron Laslo će odmeriti snage sa boljim iz susreta Baldi (Italija) – Ymer (Švedska).

 


IZLOŽBA I PROMOCIJA MONOGRAFIJE

Datum objave: 04.12.2012. // Kategorija: Vesti

Baner_100x200_cm

U Muzeju Istorije, na Trgu Nikole Pašića 11, od 13. do 27.decembra 2012. biće otvorena izložba povodom 90 godina od osnivanja Teniskog saveza Jugoslavije.

Svečano otvaranje predviđeno je 13.decembra u 19 časova, kada će biti otvorena i izložba karikatura, koju je TSS organizovao zajedno u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Medjunarodni Konkurs na temu tenis trajao je godinu dana, iz celog sveta stiglo je više od 1000 karikatura, a žiri će na svečanom otvaranju  proglasiti  najuspešnije, koji  će biti i nagrađeni.

Baner_300x500_cm

U Muzeju će, u sklopu izložbe i proslave 90 godina 21.decembra 2012, takođe u 19 časova, biti održana promocija kapitalne monografije posvećene tenisu na prostoru bivše SFRJ, knjige koja obuhvata period od osnivanja Saveza 1922. godine, do današnjih dana. Na preko 900 stranica luksuzne štampe monografija sadrži brojna dokumenta, slike, svedočenja, biografije, rezultate....  sve ono što je obeležilo tenis na našim prostorima u prošlom veku, sve do današnjih dana i najvećih uspeha.


Sjajni Laslo Djere

Datum objave: 03.12.2012. // Kategorija: Vesti

EDDIE HERR INTERNATIONAL 2012

IMG ACADEMY - BRADENTON (FL,USA) šljaka JUNIORSKI TURNIR, G1
MUŠKARCI

laslo_djere

Mladi teniser iz Srbije Laslo Djere ostvario je sjajan uspeh na čuvenom juniorskom turniru Edi Her, koji se krajem svake godine igra na terenima IMG Akademije u Bradentonu (Florida). Edi Her svake godine okupi veliki broj juniora iz celog sveta koji se bore za prestižnu titulu ovog juniorskog takmičenja. 

Juniorski reprezentativac Srbije, 17-godišnji  Djere zauzeo je drugo mesto na ovom takmičenju. U polufinalu Laslo je savladao devetog nosioca, Šveđanina Eliasa Ymera 6:3, 6:3. dok je u borbi za trofej, posle velike borbe izgubio od Čileanca Kristijana Garina 6:0, 4:6, 5:7.  

Laslo je, da podsetimo, sa juniorskom reprezentacijom Srbije u konkurenciji do 18 godina u 2012. osvojio srebro na evropskom ekipnom prvenstvu.  


Milica Novaković oduševila na seniorskom

Datum objave: 01.12.2012. // Kategorija: Vesti

milica_novakovic

Juniorski član B tima Teniskog Saveza Srbije Milica Novaković, završila je učešće na ovogodišnjem Državnom prvenstvu Srbije za seniorke porazom u četvrtfinalu od Dunje Šunkić posle velike borbe u tri seta.

Šesnestogodišnjakinji iz Beograda je ovo bio šesti meč na državnom prvenstvu jer je do četvrtfinala stigla kroz kvalifikacije pobedivši u tri meča.

Milica je pokazala zavidan napredak i formu što nam u budućnosti može doneti još odličnih rezultata, kako na domaćoj tako i na svetskoj ITF sceni.

Milica Novakovic rođena je 03.06.1996 godine u Beogradu. Tenisom je počela da se bavi sa 9 godina u teniskoj školi T.K.Partizan, da bi svoj dalji razvoj nastavila u T.K. Tenis tenis gde i danas trenira.

Takmičila se u svim juniorskim kategorijama, kako iz domaćeg tako i iz kalendara Tenis Evrope i ITF-a.

2009. godine je bila prvak Beograda u kategoriji do 14 godina

2010. godine počinje sa takmičenjima iz kalendara Tenis Evrope, odigravši dva finala - "Triglav open" i "Zenica open"

2011. godinu završava kao 51. igrač Tenis Evrope

2012.  počinje sa takmičenjima iz ITF kalendara gde je na turniru u Egiptu odigrala polufinale singla i finale dubla

 

 

 


Nikola Ćirić najbolji senior

Datum objave: 30.11.2012. // Kategorija: Vesti

FINALE-MUSKARCI_01

Dva klupska druga, oba iz TK Crvena zvezda, prvi I drugi nosilac, Ivan Bjelica I Nikola Ćirić, u međusobnom duelu odlučivali su o tituli seniorskog prvaka Srbije. U kvalitetnom I neizvesnom finalnom meču za titulu Nikola Ćirić je savladao Ivana Bjelicu – 3:6, 6:4, 6:1. Bio je to susret u kome su rivali znali sve odlike I mane protivnika, pa je pobednik odlučila trenutna inspiracija. Nikola Ćirić je izvanredno servirao I to je njegovom suparniku bila nerešiva enigma.

FINALE-MUSKARCI_02

    -Drago mi je što sam osvojio ovu titulu. Ja sam bio seniorski prvak 2000. godine I od onda nisam učestvovao. Ovo sada mi je prvi put posle duže pauze. Smatram da mi je ovo veliki uspeh. Mislim da je ovo bio kvalitetan turnir, a organizatora, Teniski savez Srbije, bih pohvalio jer je napravio veoma jak turnir I sa solidnim nagradnim fondom. Očekujem da će u narednim godinama ovo prvenstvo biti još kvalitetnije.

    - Što se tiče samog finalnog meča, nisam ga otvorio baš najbolje. Dosta sam grešio, koncentracija mi nije bila na nivou I stoga sam taj set izgubio, mada sam imao prilika da ga dobijem. Sredinom drugog seta sam najzad “ušao” u igru, proradio mi je I servis tako da sam uspeo da izborim taj treći set. Bio sam u punoj koncentraciji, svaki udarac mi je, čini se, uspevao I zaslužio sam ovu titulu. Posebno me raduje što sam ceo turnir odigrao s visokim procentom prvog servisa – rekao je Nikola Ćirić.

    FINALE-MUSKARCI_07

    Ivan Bjelica je bio siguran do finalnog duela. Ali, priznaje da je Ćirić bio boljiu.

    - Ćirić je sasvim zasluženo stigao do titule. Igrao je bolje, a servis mu je bio skoro nepogrešiv. Čini mi se da je imao preko 20 asova, ako ne I više, I tu je ključ mog poraza. Jednostavno, na njegov servis nisam imao odgovor. Jedino mogu biti zadovoljan prvim setom, ali to je malo ako želiš titulu. Sada ću malo da se odmorim, pa krećem sa pripremama za narednu sezonu. Želim da igram čelendžere I fjučerse, da se ustalim u 300 na ATP listi tako da mogu da nastupim u kvalifikacijama na gren slem turnirima – kaže Ivasn Bjelica.

    FINALE-MUSKARCI_04