Arhiva vesti - Sve vesti

Seniorsko prvenstvo Srbije ulazi u završnicu

Datum objave: 27.11.2013. // Kategorija: Vesti

Na terenima Impuls hola u toku je Dvoransko prvenstvo Srbije 2013. za seniorke i seniore. 

U konkurenciji seniora, takmičenje je ušlo u završnu fazu. Finale je na programu u četvrtak 28.11.2013. u kome će se sastati Luka Sučević, član TK Ušće i Dušan Vukičević, član TK Green Set. U polufinalu Luki je kod rezultata 5:7, 7:6(4) susret predao Predrag Marjanović, član TK Winner. U drugom polufinalu Vukičević je svladao Stevana Jevđića 6:4, 6:2. 

Kod seniorki za plasman u finale boriće se Isidora Pejović protiv Mine Marković i Sara Grubač protiv Elizabete Bauer. 

žreb seniorke ovde

žreb seniori ovde 


ICE QUEEN 2013 - TURNIR ZA DAME NA KOŠUTNJAKU

Datum objave: 27.11.2013. // Kategorija: Vesti
Ice_Queen_2013

EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE 2013 - SENIORI

Datum objave: 26.11.2013. // Kategorija: Vesti

DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE 2013 - ZREBOVI I REZULTATI

Datum objave: 25.11.2013. // Kategorija: Vesti

KVALIFIKACIJE -

SENIORKE

SENIORI

GLAVNI ŽREB - 

MUŠKARCI 


Počinje prvenstvo države za seniore i seniorke

Datum objave: 22.11.2013. // Kategorija: Vesti

Počinju borbe za titule

 

Ovog vikenda u “Impuls holu” na Novom Beogradu, gde su reparirana sva tri terena, počinje prvenstvo države za seniore i seniorke. Prijavljena su 83 seniora i 70 igračica u konkurenciji teniserki. Kvalifikacije se u subotu i nedelju (seniori), a devojke kvalifikacije igraju u nedelju i ponedeljak. Glavni turniri u konkurenciji seniora počinje u ponedeljak, a finalni meč će se igrati u četvrtak. Devojkama glavni turnir počinje dan kasnije (utorak), a samim tim je finalni meč u petak.

Po propozicijama u glavni turnir će se kvaliikovati četiri najbolja seniora i četiri seniorke koje su to pravo izborili u kvalifikacijama, a po četiri tenisera i teniserki će dobiti vajld karte. Glavni turnir će na 32 takmičara. U seniorskoj konkurenciji specijalne pozivnice (WC) dobili su Aleksandar Đorđević (TK Rado), Marko Minić (TK Ušće), Ognjen Šunjevarić (TK C zvezda) i Dušan Vučićević (TK Grin set).

Nosioci su: (1) Slobodan Jevtić (TK Dinamo), (2) Strahinja Rakić (TK C zvezda), (3) Stefan Milićević, (4) Nebojša Perić (TK C zvezda), (5) Ognjen Jovanović (TK Viner), (6) Miloš Mrdaković (TK Topličanin) , (7) Nikola Vidović (TK Lokomotiva), (8) Aleksandar Stupar (TK Partizan).

Kod devojaka nosioci su: (1) Isidora Pejović (TK Rado), (2) Kristina Njeguš (TK Zlatibor), (3) Milica Čortanovački (TK TK Viner), (4) Ivona Stanković (TK Gem 8), (5) Jelena Lukić (TK Marlen), (6) Sara Mitrović (TK 011), (7) Vanja Babunski (TK C zvezda), (8) Ana Glumac (TK Gem 8).

Vajld karte su pripale Sari Grubač (TK Viktorija), Jovani Marinković (TK C zvezda), Lani Mecger (TK Viktorija) i Emi Polić (TK C zvezda).

Direktor turnira je Aleksandar Bolić, glavni sudija takmičenja je Vladimir Katić.


 

Novi predsednik Nikola Živković

 

Na vanrednoj skupštini TSIS koja je zakazana na zahtev većine klubova-članova regije održana je sednica u sredu uveče u Zaječaru, u prostorijama Skupštine opštine Zaječar. Na sednici delegati su jednoglasno otkazali poverenje dosadašnjem rukovodstvu na čelu sa Miodragom Tomićem iz Niša, i umesto njega jednoglasno izabrali Nikolu Živkovića, takodje iz Niša. Treba napomenuti da je odziv za Skupštinu bio neočekivano veliki, (preko 70 odsto klubova), iako je bio radni dan, uz kišu i maglu koja je prosto okovala put preko Čestobrodice na putu od Paraćina ka Zaječaru.

 

Na Skupštini je utvrdjen i novi datum za sledeću Skupštinu, koja će biti održana u Nišu, 02.decembra, na kojoj će se izabrati članovi Upravnog odbora i članovi svih komisija.

 

Nikola Živković,inače dosadašnji direktor TSIS, prošle godine bio je izabran za trenera godine Teniskog saveza Srbije, jer je kao savezni kapiten predvodio generaciju do 14 godina koja je Srbiji donela titulu prvaka sveta u ovom uzrastu.

 

Skupštini u Zaječaru kao gosti prisustvovali su Toplica Spasojević, predsednik U.O. TSS, Čedomir Šoškić menadžer i Predrag Avramović, pravnik TSS.


Seniorsko ekipno 2013.

Datum objave: 21.11.2013. // Kategorija: Vesti
Rok za prijavu učešća na Ekipnom seniorskom prvenstvu Srbije (muškarci) za 2013. bio je 15. novembar, a do isteka roka
prijavljeno je devet ekipa za Seniorsko ekipno 2013: 1. TK Dinamo 2. TK Lokomotiva 3. TK Taž 4. TK Crvena zvezda 5. TK AS 6. TK Žak 7. TK Đukić 8. TK Spens 9. TK Kraljevo

SRBIJA - ČEŠKA 2:3

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

LAJOVIC-STEPANEK_12

NIS Dejvis kup tim Srbije nije uspeo da po drugi put u istoriji osvoji „salataru“ – trofej Dejvis kupa. U finalu Svetske grupe 2013. Srbije je u beogradskoj Kombank Areni poražena od selekcije Češke 2:3.

AWARD_CEREMONY_14

U treći, odlučujući dan takmičenja ušlo se sa rezultatom 1:2 u korist gostujuće ekipe. Vođstvo Čeha nulirao je najbolji teniser Srbije Novak Djoković pobedom nad prvim reketom Čeha Tomašom Berdihom 6:4, 7:6, 6:2, a zatim je pobednika finala odlučivao peti meč u kome su se sastali Dušan Lajović i Radek Štepanek.

Pobedom od 6:3, 6:1, 6:1 Štepanek je Česima doneo odbranu Dejvis kup trofeja koji su osvojili i 2012. godine.


SRBIJA - ČEŠKA 1:2

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

Češka povela 2:1, poraz Srbije u dublu

DOUBLES_28

Teniska reprezentacija Češke povela je sa 2:1 protiv Srbije u finalu Dejvis kupa, pošto je u subotu u Beogradu pobedila u dublu.

DOUBLES_25

Radek Štepanek i Tomaš Berdih pobedili su Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca u tri seta, 6:2, 6:4 i 7:6.

DOUBLES_26

U nedelju, pobednika će odlučiti dva singl meča u kome će se sastati: Novak Đoković - Berdih i Dušan Lajović - Štepanek.

DOUBLES_29


SRBIJA - ČEŠKA 1:1

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

Srbija povela u finalu, Đoković siguran protiv Štepaneka

Berdih bolji od Lajovića, 1:1 u finalu

TRAINING_13.11_06

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije nakon prvog meča prvog dana takmičenja povela je sa 1:0 protiv selekcije Češke u finalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković u tri seta pobedio Radeka Štepaneka - 7:5, 6:1, 6:4.

LAJOVIC-BERDYCH_05

U drugom  singl meču snage su odmerili  Dušan Lajović i Tomaš Berdih, a selekciji češke izjednačenje je doneo Berdih pobedom u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3.