Arhiva vesti - Sve vesti

Nemanja “sanja” Vimbldon

Datum objave: 16.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

Nemanja_Mitic_polufinalista

Nemanja Mitić je opravdao naziv nosioca. Postavljen za petog, probio se do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjaka. Rođen 13. avgusta 1998. godine, već sa četiri godine počeo je da trenira tenis. Prvo u TK “Balašević”, a sada nastupa i igra u TK “Vajtstar”. Trener mu je otac, Zoran.

"Ovo je moj najveći uspeh. Dve godine za redom sam bio prvak Beograda u kategoriji do 16 godina. Pohađam privatno školu “Dositej” i moram reći da mi nastavnici izlaze maksimalno u susret kada su u pitanju treninzi i nastupi na turnirima".

Nemanja ima samo okvirni plan za narednu sezonu. Sigurno će igrati na turnirima u organizaciji Evropske teniske federacije (ETA). Smatra da mu je forhend najbolji udarac za sada, a svestan je da mora mnogo rada kako bi usavršio servis i volej igru.

"Moja omiljena podloga je trava. Doduše, igrao sam samo na veštačkoj kakva je na terenima TK “Balašević”, ali tu se osećam najsigurnije. Zato i želim da popravim svoju volej igru. Naravno, kao i svakom teniseru san mi je da zaigram na vimbldonskoj travi".

A što se tiče uzora Nemanja ih ima čak trojicu: Nadala, Federera i, naravno, Đokovića.


Aleksa Lazarević šampion u najavi

Datum objave: 16.01.2014. // Kategorija: Vesti

Aleksa_Lazarevic_finalista

Aleksa Lazarević je vicešampion dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjaka za 2014. godinu. Levak, raznovrsnih udaraca, već sada je pokazao da se razvija u pravom smeru i da se od njega mogu očekivati sjajni rezultati. Dobrom igrom predstavio se u najboljem svetlu, mada u finalnom duelu, po sopstvenim rečima, nije pokazao sve što može. Rođen u Šapcu 1. decembra 1998. godine sa osam godina “tek”, počeo je da igra tenis u TK “Stari grad”, a poslednjih pet godina igra i trenira u TK “Agrimes” s trenerom Gojkom Stamarovićem.

"Ova titula mi je do sada najznačajnija i najveća. Bio sam prvak Beograda do 14 i sada do 16 godina. Ovaj uspeh me je odveo potencijalno do reprezentativnog dresa. Jer, uz Butuliju i Krsmanovića nas nekoliko ćemo u razigravanje za predstojeća ekipna prvenstva. Što se tiče udaraca, najbolji mi je forhend, a moraću da poradim na kretanju i servisu".

Aleksa planira da ove godine odigra nekoliko ITF turnira na kojima do sada nije nastupao. Po sopstvenim rečima, potrebni su mu kako bi stekao neophodno iskustvo. Što se tiče uzora, jedini je – Nadal.

"Najbolji je, igra savršeno, izuzetno je fer borac i zato volim da gledam njegove mečeve i, naravno, bezrezervno ga podržavam".


Boris Butulija dvoranski šampion Srbije u konkurenciji do 16

Datum objave: 16.01.2014. // Kategorija: Vesti

Boris_Butulija2

Boris Butulija, sin proslavljenog srpskog rukometnog internacionalca, pobednik je dvoranskog prvenstva Srbije održanog u “Impuls Holu” na Novom Beogradu. On je tokom celog turnira pokazao konstantnu formu i zasluženo je došao do titule. Skroman, ali svestan svojih mogućnosti, inteligentan, sportski izuzetno nadaren, Boris ide putem istinskog šampiona. A i ima sve predispozicije da stigne do vrha. Obično sinovi i kćeri krenu stopama svojih roditelja. Boris se, uz savet oca Igora, opredelio za tenis.

Ovaj pasus je prepisan iz prošlogodišnjeg teksta kada je Boris Butulija postao dvoranski prvak Srbije u uzrastu do 14 godina. Sada je uzeo titulu u kategoriji šesnaestogodišnjaka. U finalu tek završenog prvenstva Srbije (dvoransko do 16) Boris je pobedio Aleksu Lazarevića 6:4, 6:2.

Dakle, ništa tu više nije novo, postoji samo kontinuitet, a to je najvažnije u sportu, posebno tenisu. Šta se, po Borisu, dogodilo između ove dve titule, tačnije za proteklih godinu dana?

    -Ništa spektakularno. Posle osvajanja titule u januaru 2013. godine, usledio je nastup u reprezentativnom dresu, što je meni bila izuzetna čast. Dobre igre, a i rezultati potrajali su do sredine godine, a onda je usledio mali pad, ili bolje reći stagnacija. Međutim, po povratku s mora, ponovo sam zaigrao dobro i do kraja godine podigao sam formu i veoma sam zadovoljan učinkom. Uostalom, i ova titula je dokaz da je moja igra u stalnoj uzlaznoj liniji, rečju, dobra igra, dobar tenis.

    Boris će ove godine akcenat staviti na ITF turnire kako bi sakupio bodove i imao prolaz, ali i da bi imao lakše rivale u prvim turnirskim mečevima. Sada je ušao u konkurenciju u kojoj se već igra ozbniljan juniorski tenis. Uz ITF igraće i na turnirima koje su u jurisdikciji evropske teniske federacije (ETA).

    -Konkurencija je, naravno, jača. Skoro da svaka zemlja ima po dva-tri jaka juniora, pre svih Francuska, Nemačka, Britanija... Igrao sam sa nekim teniserima iz te jače grupe. Bili smo egal, o pobedniku su odlučivale nijanse...

    -Boris je, posle osvajanja titule prvaka do 14 godina rekao da mu je najjača strana u igri “glava”. Sada je kao odliku pridodao i karakter.

    - Mislim da su mi te dve osobine primarne u mojoj igri, a ako bih morao da se odlučim za teniski aspekt onda bi to bio forhend udarac. Što se tiče protivnika, kada imam na drugoj strani tenisera koji igra levom rukom kao ja, onda mora da prođe izvesno vreme da se prilagodim. Ali, to je normalno jer uglavnom su moji rivali “dešnjaci”. Uostalom i dešnjacima je nezgodno kada igraju protiv levorukih...

    Boris ističe da u finalni duel nije ušao baš svež jer je prethodnog dana igrao dva meča. Pogotovo je bio težak i iscrpljujući duel sa Gicićem koji je Boris dobio posle velike borbe u dva seta – 7:5, 7:5.



AUSTRALIAN OPEN 2014 - rezultati

Datum objave: 12.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

MELBOURNE (AUS) tvrda podloga GRAND SLAM
 

Žene - 
1. kolo, singl: Vesna Dolonc - Lara Arruabarrena (ESP)             

 (14) Ana Ivanović - Kiki Bertens (NED)              

 (8) Jelena Janković - Misaki Doi (JPN)              

 (33) Bojana Jovanovski - Jana Cepelova (SVK) 


Dubl - 1. kolo: Jovanovski, Vekić (SRB,CRO) - Medina Garrigues, Shvedova (ESP,KAZ)    

     Janković, Knapp (SRB,ITA) - Pavlyuchenkova, Zvonareva (RUS,RUS) 

Muškarci -

1. kolo, singl: (q) Dušan Lajović - (WC) Lucas Pouille (FRA)            

  (2) Novak Đoković - Lukas Lacko (SVK) 

Dubl - 
1.kolo: (8) Zimonjić, Nestor (SRB,CAN) - Becker, Brands (GER,GER)


Marko na tronu

Datum objave: 12.01.2014. // Kategorija: Vesti

Mladi teniser Srbije Marko Miladinović popeo se na tron na Božićnom turniru iz Tennis Europe kalendara u konkurenciji do 14 godina koji je održan na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. 

Miladinović je bio postavljen za petog nosioca. U polufinalu Marko je bio bolji od sedmog kosturaša, Lukasa Tomića iz BiH 6:3, 6:2, dok je u finalu savladao petog nosioca, zemljaka Bodina Žarkovića 6:1, 6:7(3), 6:2. 


Kraljica Olga

Datum objave: 12.01.2014. // Kategorija: Vesti

OLGA_I_TEODORA

Mlada i velika nada srpskog tenisa, 12-godišnja Olga Danilović, koja iza sebe do sada ima pregršt trofeja, u svoju bogatu kolekciju dodala je i novi pehar, osvojen na Bizicnom turniru iz Tennis Europe kalendara u konkurneciji do 14 godina. Turnir je održan na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu od 6. do 12. januara 2014. 

Danilovićeva je bila postavljena za drugog nosioca, u polufinalu je savladala Rumunku Gloriju Mihu 6:3, 6:0, dok je u finalu bila bolja od zemljakinje, trećeg nosioca Teodore Ristić 6:4, 6:2. 

Olga je nedavno, na američkoj turneji osvojila Kup Amerike u konkurenciji do 12 godina gde su učestvovale devojčice iz celog sveta. 


Šampionka - Sara Grubač iz kvalifikacija do trofeja

Datum objave: 11.01.2014. // Kategorija: Vesti

sara_grubac

Mlada, izuzetno talentovana i veoma uspešna teniserka Srbije 16 - godišnja Sara Grubač popela se na pobedničko postolje ITF turnira Belgrade Open, 2014, Girls 18 G5 koji je odigran na terenima TK Crvena zvezda ( 6. do 11. januara 2014). Sara je ovaj turnir započela u kvalifikacijama gde je odigrala tri meča, a zatim šampionski pohod nastavila kroz glavni turnir gde je nanizala još pet pobeda.

U polufinalu Sara je savladala sedmog nosioca  iz Italije Federiku Gardelu 6:4, 7:6, dok je u borbi za trofej snage odmerila sa predstavnicom Hrvatske Ninom Alibalić. Kod vođstva Grubačeve 6:4, 2:2 četvrti nosilac Nina predala je ovaj susret. 

Sara je rođenja 13. jula 1997. godine, a tenis je počela da igra i trenira kada je napunila šest godina u Partizanu. Sada je u TK Marlen, a trener joj je Branislav Jevremović. Pohađa Sportsku gimnaziju u Beogradu i za sada uspeva da “izmiri” obaveze u školi i na tenisu.


Počinje prodaja karata za meč Srbija – Švajcarska

Datum objave: 10.01.2014. // Kategorija: Vesti

MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2014. ( SRBIJA – ŠVAJCARSKA 31.01 – 02.02. 2014, SPENS, NOVI SAD)

OFFICIAL_DRAW_01

Prvi dan takmičenja ( 31. januar) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Drugi dan takmičenja (01. februar) igra se dubl meč sa početkom u 15 časova.

Treći dan takmičenja (02. februar) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 13 časova, drugi odmah po završetku prvog. 

Karte za meč prvog kola Svetske grupe Davis cup takmičenja između selekcija Srbije i Švajcarske moći će se kupiti od 13. januara 2014. na prodajnim mestima kompanije Eventim i online kupovina putem interneta

sve informacije o prodajnim mestima Eventima možete naći na sajtu:

 

www.eventim.rs

 

Deca starija od tri godine takođe moraju imatu kartu, dok deca mlađa od tri godine mogu ući bez karte, ali da sede u krilima roditelja.

 

Cene pojedinačnih karata su:

 

Parter i zelena tribina na istoku

Petak 1500,00 rsd

Subota 1000,00 rsd

Nedelja 1500,00 rsd

 

Narandžasta sedišta na istoku i zapadu

Petak 1000,00rsd

Subota 800,00rsd

Nedelja 1000,00rsd

 

Terasa na zapadu

Petak 800,00rsd

Subota 600,00rsd

Nedelja 800,00rsd


Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina

Datum objave: 10.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

 

 Na terenima “Impuls hola” u Novom Beogradu od 13. do 17. januara održaće se Dvoransko prvenstvo Srbije u tenisu (konkurencija do 16 godina), za dečake i devojčice rođene 1998. godine i mlađe, za 2014. godinu. Prijavljeno je 80 tenisera u muškoj i 73 teniserke u ženskoj konkurenciji.

Kvalifikacije kod dečaka počinju u subotu 11. januara, a kod devojčica dan kasnije (12. januara). Prvi dan glavnog turnira za dečake je ponedeljak 13. januara, a za devojčice 14. januara. Finalni meč za dečake predviđen je za 16. januar, a za devojčice dan kasnije – 17. januar.

Za glavni turnir pravo učešća stekli su 24 najbolja tenisera i 24 teniserke po rang listi objavljenoj 30. 12. 2013. godine. Po četiri igrača i igračica izboriće se za glavni turnir kroz kvalifikacije, a isto toliko tenisera i teniserki (po četiri) dobiće vajld karte.

Nosioci u muškoj konkurenciji su: (1) Aleksandar Nedeljković (TK Spens - Novi Sad), (2) Aleksa Petrović (TK C. zvezda), (3) Luka Trifunović (TK TAŽ – Niš), (4) Nikola Arsić (TK TAŽ – Niš), (5) Vladimir Jovanović (TK Trim – Bgd), (6) Nemanja Matić (TK VAJTSTAR), (7) Veljko Radenković (TK TAŽ), (8) Đuro Opačić (TK Đukić – Bgd).

Kod devojčica nosioci su: (1) Ivana Cvijetić (TK C. zvezda – Bgd), (2) Anđela Šebrek (TK Topako – Bgd), (3) Teodora Ševo (TK Elit – N. Sad), (4) Isidora Živković (TK C. zvezda), (5) Milica Milijanović (TK Gem 8 – Bgd), (6) Teodora Golubović (TK Palilula – Bgd), (7) Jasmina Moskovljević (TK C. zvezda), (8) Janja Kovačević (TK Klasiks – Beograd).

Direktor turnira je Aleksandar Bolić.