Arhiva vesti - Sve vesti

Fed kup - Srbija gostuje u Bukureštu

Datum objave: 05.03.2014. // Kategorija: Vesti

fed_kup_tim_Srbije_Montreal1 

 

NIS Fed kup reprezentacija Srbije, nakon dve godine provedene u Svetskoj grupi I (2012. i 2013), u 2014. godini takmičila se u Svetskoj grupi II, gde je u prvom kolu doživela poraz od selekcije Kanade u Montrealu (08. I 09.02.2014) 

Selekciji Srbije ostaje još jedan meč u 2014. godini u Fed kup takmičenju, u kome će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi II

Voljom žreba NIS Fed kup tim Srbije gostovaće ekipi Rumunije, a naš rival je juče odlučio da nas ugosti u Bukureštu, na šljaci i na otvorenom. Meč će biti odigran 19. i 20. aprila 2014. na stadionu Arenel na kome se svake godine igra ATP turnir u ovom gradu

Pobednik meča Rumunija – Srbija 2014. izboriće opstanak u Svetskoj grupi II za 2015. godinu, dok će se poraženi tim takmičiti u nižem rangu – I grupi Evro-afričke zone


SAOPŠTENJE TSS - ITF nije priznao Kosovo

Datum objave: 04.03.2014. // Kategorija: Vesti

Povodom obeležavanja Svetskog dana tenisa i činjenice da je Međunarodna teniska federacija (ITF) na svoj oficijalni sajt “Vorld tenis dej” uvrstila nepriznatu državu Kosovo među 75 nacija koje su u ponedeljak obeležile ovaj važan dan, usledila je promta i dinamična reakcija Teniskog saveza Srbije i njenog predsednika Vuka Jeremića.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić odmah je reagovao na ovaj postupak ITF-a, pozvavši predsednika Međunarodne teniske Federacije Frančeska Riči Bitija i zatraživši objašnjene za ovaj postupak, posebno ukazavši na činjenicu da je prošle godine na Skupštini Tenis Evrope u Talinu jednoglasno odbijen zahtev Kosova za ulazak u međunarodne teniske forume.

Odmah po intervenciji TSS-a, sa svih dokumenata ITF-a, kao i sa njihovog zvaničnog sajta povodom obeležavanja Svetskog dana tenisa, uklonjeni su sva obeležja Kosova.

 

Teniski savez Srbije


SVETSKI DAN TENISA!

Datum objave: 03.03.2014. // Kategorija: Vesti
A6_Postcard_HR
Banner_Svetski_dan_tenisa

Titula Mihailu Radosavljeviću

Datum objave: 26.02.2014. // Kategorija: Vesti

Radosavljevic_i_Radovic

Na terenima TK Bor od 22. do 24. februara 2014. održan je teniski turnir u konkurenciji do 14 godina za dečake. U finalu Otvorenog prvenstva Bora Mihailo Radosavljević (TK Winner) je pobedio Darka Radovića (TK Vršac) 6:2, 6:3, a u polufinalnim mečevima Radosavljević je bio bolji od Novaka Novakovića (TK TNT) 6:3, 6:0, dok je Radović pobedio Uroša Arsić (TK SPO) 6:3, 6:4. Turnir je odlično organizovan od strane TK Bor.


Dukićeva na tronu

Datum objave: 19.02.2014. // Kategorija: Vesti

Dukic_i_Todorovic

Na terenima TK TAŽ u Nišu održan je Kup Srbije u konkurenciji do 14 godina za devojčice. U borbi za trofej našle su se Anđela Todorović i Katarina Dukić. Pobedu i šampionski pehar odnela je Dukićeva 6:4, 3:6, 7:5.

U polufinalu Anđeli je meč kod njenog vođstva 4:1 predala Mihaela Đaković, Dukićeva je savladala Katarinu Tričković 6:4, 6:4.


Drobnjaković osvojio Kup Srbije

Datum objave: 19.02.2014. // Kategorija: Vesti

Drobnjakovic_i_Markovic2

Na terenima TK 3D u Subotici održan je Kup Srbije u konkurenciji do 14 godina za dečake, prve kategorije. U finalu snage su odmerili Mihajlo Drobnjaković i Vuk Marković. Šampionska titula otišla je u ruke Drobnjakovića koji je pobedio rezultatom 6:1, 6:1. 



Kup Srbije u konkurenciji do 14 ulazi u zavrsnicu

Datum objave: 17.02.2014. // Kategorija: Vesti
Na terenima TK 3D u Subotici održava se Kup Srbije u konkurenciji do 14 godina za dečake, prve kategorije. U polufinalu sastaće se: Obrad Markovski - Mihajlo Drobnjaković i Vuk Marković - Karim Bendžama. Polufinala su zakazana za 9 časova (18.02.2014), a finale je na programu isti dan u popodnevnim časovima.

Srbija osvojila evropsko srebro

Datum objave: 17.02.2014. // Kategorija: Vesti

 

reprezentacija_srbije_u_konkurecniji_do_14_evropsko_srebro
Mlade i velike nade srpskog tenisa, ženska reprezentacija u konkurenciji do 14 godina osvojila je evropsko srebro na Vinter Kupu koji se igrao u češkom gradu Vestecu.
Srbija u sastavu: Jovana Vuković, Olga Danilović i Teodora Ristić, predvođene trenerom Draganom Bukumirovićem za zlato borile su se protiv selekcije Rusije koja je bila bolja 3:0 (Potapova - Danilović 7:5, 6:1, Pervušina - Vuković 6:1, 6:3, dubl: Pervušina, Makarova 7:5, 6:2).
Sjajna selekcija Srbije, srebrne devojke Starog kontinenta u četvrtfinalu su bile bolje od Poljske 2:1 (Danilović  - Zakordoniec 6:2, 6:4, Vuković - Hertel 6:3, 6:4, dubl: Danilović, Vuković - Hertel, Rutkovska 4:6, 5:7), u polufinalu savladana je selekcija Ukrajine 2:1 (Danilović - Zavatska 7:5, 7:5, Vuković - Jastremska 6:3, 4:6, 4:6, dubl: Danilović, Vuković - Jastremska, Zavatska 6:2, 3:6, 6:4).
Na Letenjem prvenstvu Evrope ova reprezentacija imaće priliku da se bori ne samo za evrospko zlato, već i plasman na prvenstvo Sveta u konkurenciji do 14 godina.

 

 


Reprezentacija Srbije protiv Rusije za zlato

Datum objave: 16.02.2014. // Kategorija: Vesti

IMG-20140201-WA000

Ženska reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina plasirala se u finale Winter Cupa koji se igrau u češkom gradu Vestecu. 

Srbija u sastavu: Jovana Vuković, Olga Danilović i Teodora Ristić, predvođene trenerom Draganom Bukumirovićem za zlato boriće se protiv selekcije Rusije. 

U četvrtfinalu Srbija je bila bolja od Poljske 2:1, u polufinalu savladana je selekcija Ukrajine, na redu je borba za zlato i sudar sa ruskinjama. 


Emilija Kojičić: U krhkom telu mentalni div

Datum objave: 14.02.2014. // Kategorija: Vesti

Emilija_Kojcic

Emilija Kojičić teniserka TK Dinamo, rođena 25. juna 2000. godine u Pančevu, na Dvoranskom prvenstvu Srbije, održanom na teniskim terenima TSS u Impuls holu, napravila je pravi podvig kada se iz kvalifikacija probila do završnice, tačnije do polufinala. Mršava devojčica izuzetnog talenta iznenadila je stručnjake svojom fizičkom izdržljivošću, ali još više mentalnom snagom. Za neverovati je sa kakvom upornošću i snagom volje, pre svega, ova devojčica tempom melje svoje protivnice. Mačka u pokretima, lav u srcu, Emilija je redak dragi kamen srpskog tenisa u koji vredi ulagati. Jer, kao i svaki dijamant i ona mora da se bruši kako bi postala ono što je nagovestila, a to je da tenisko pače postane labud srpskog tenisa.

    - Iskreno, priželjkivala sam da prođem kvalifikacije, a onda se sve nekako događalo spontani i za mene izuzetno uspešno. Teško sam se privikla na brzu podlogu kakva je bila u Impuls holu, a onda, kada sam se kroz kvalifikacije adaptirala igrala sam sve bolje. Ipak, šest mečeva u četiri dana uzela su danak. U polufinalu me je stigao umor, noge su mi bile teške, reakcije usporene, koncentracija je pala i poraz je bio neminovan. Ne, ne kažem da bih se plasirala u finale, ali bih, sigurno, pružila jači otpor mojoj protivnici Tamari Malešević. A i ko zna...

    Emilija je tenisom počela da se bavi sa 6,5 godina. Prvi trener joj je bio Mirko Sušić, a trenutno radi sa trenerskim tandemom Aleksandar Manojlović i Bojan Zdravković. Trenira sat i po dnevno tenis i jedan čas kondiciju. Učenik je šestog razreda OŠ Stevica Jovanović i s obzirom na obaveze uspeva da usaglasi učenje i sport.

    - Za sada sam vrlo dobar učenik. Najviše učim uveče s mamom. Nekako se snalazim. Iako u svom klubu igram uglavnom na šljaci, volim da igram na betonu. Što se tiče same igre, jača strana mi je forhend i kretanje. Dosta sam mentalno jaka i smirena i to mi je velika prednost. Moram više pažnje da obratim na bekhend i servis. Taj početni udarac tehnički je dosta dobar, ali moram da ga pojačam.

    Emilija će ove godine više igrati na ETA turnirima u Srbiji i regionu jer želi da napreduje na rang listi Evropske federacije u svojoj kategoriji do 14 godina. A kada je reč o uzoru, tu je pre svih Marija Šarapova.