Arhiva vesti - Sve vesti

Radanovićeva druga u Sloveniji

Datum objave: 31.08.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na turniru iz fjučers serije u Sloveniji (Koper, $10.000), Dejana Radanović ponela je naslov vicešampiona. U finalu Dejana je  posle velike borbe izgubila od Hulijete Lare Estable iz Argentine 3:6, 6:4, 6:2. 
U polufinalu Radanovićeva je savladala Mađaricu Anu Bondar 6:1, 6:3.

Trijumf Jovane Jakšić u dublu - Vinipeg

Datum objave: 31.08.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentativka Srbije Jovana Jakšić osvojila je trofej u dubl konkurenciji na turniru nagradnog fonda od 25.000 dolara u Kanadi (Vinipeg). 
Do titule Jovana je stigla u paru sa predstavnicom Kanade Šeron Fičman. Jakšić i Fičman su u finalu bile bolje od para Kristi An i Lorejn Giljermo iz Amerike 6:2, 6:1. 
U singl konkurenciji, Jovana je kao prvi nosilac zaustavljena u polufinalu nakon velike borbe od Kristi An iz Amerike (5. nosilac) 2:6, 6:4, 7:5.
 

 
U Beogradu je 29. avgusta završen teniski turnir „8. teniske nade“ za devojčice i dečake u konkurenciji do 9 i 11 godina.  Reč je o izbornom turniru za svetsko finale Champions Bowl, koje će se odigrati 15. oktobra u Turskoj.  Turnir je nivoa Masters Champions Bowl za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku.  Finalisti u obe konkurencije su se plasirali na finalni turnir u Turskoj.
 

 


Subanović vicešampion

Datum objave: 31.08.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U Budimpešti je završen međunarodni teniski turnir druge kategorije za devojčice i dečake u konkurenciji do 14 godina. Učestvovalo je devet takmičara iz Srbije. Najdalje je stigao Nemanja Subanović koji je došao do finala. U polufinalu Nemanja je savladao prvog nosioca Petera Maka  iz Mađarske 7:6, 6:2. U zanimljivom finalu Subanović  je poražen od mađarskog igrača Petera Šalaja 6:1, 2:6, 6:4. Ovo je peto Nemanjino finale na evropskim turnirima ove godine. Tri u singlu i dva u dublu.

 

 


Bor domaćin "NIS otvorene škole tenisa"

Datum objave: 29.08.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
Teniski karavan besplatne «NIS otvorene škole tenisa» posetio je  Bor. Na terenima TK Bor, deca svih uzrasta, imala su prilike da uz pomoć stručnih trenenera i specijalne opreme prilagođene njihovom uzrastu, nauče  prve  korake tenisa. Pozitivna energija i fer plej upotpunile su medalje i diplome koje je svim učesnicima dodelio Marko Nikolovski član gradskog veća Bora, zadužen za omladinu i sport, kao i Časlav Mihajlović član UO TK Bor.
 
U «NIS otvorenoj školi tenisa»  do sada je učestovalo više od 12.000 dece koju zajedno već četvrtu godinu sprovode NIS i Teniski savez i Srbije.
 

«NIS otvorene škole tenisa» održana u Šapcu

Datum objave: 24.08.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Šabac  je bio domaćin «NIS otvorene škole tenisa» koju već četvrtu  godinu zaredom organizuju kompanija NIS i Teniski savez Srbije (TSS). Stručni treneri priredili su mališanima besplatne časove tenisa  na terenima  TK Sunrise.  Deca su kroz zabavu i druženje, uz pomoć specijalnih mini reketa i loptica prilagođenih njihovom uzrastu, imala priliku da odigraju pravi teniski meč. Nenad Crnogorac predsednik TK Sunrise dodelio je malim šampionima medalje i diplome ,kao zahvalnost za učešće i fer plej.

Akcija besplatne škole tenisa realizuje se u okviru NIS-ove korporativne strategije „Budućnost na delu“ koja ima za cilj podršku dečijem sportu, promovisanju zdravog načina života i pravilnom razvoju mladih.

Do sada u akcijama škole tenisa koje zajedno organizuju NIS i TSS učestvovalo je preko 12000 dece širom Srbije.  „NIS otvorena škola tenisa“ obradovala je ove godine decu iz Subotice, Novog Sada, Kraljeva, Kruševca, Novog Pazara , Zlatibora, a do kraja leta biće održana u Boru , Nišu i Beogradu.


Teniski savez Srbije preseljen na nove lokacije

Datum objave: 23.08.2015. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani,

 
Teniski savez Srbije nalazi se na dve lokacije:
 

 

 

 

 Izvršna direktorka za finansije, Služba finansija i PR služba

Strahinjića bana 3

11000 Beograd

tel: +38111 7121 906
 

Izvršni direktor, Sportski direktor, Administracija domaćih takmičenja, DC i FC administracija, Registracija takmičara, Sekretarijat

Teniski centar Novak

Tadeuša Košćuška 63a

11000 Beograd

tel: +381117121898

fax: +381117121899

 

O tačnim brojevima telefona obavestićemo vas u narednih dan ili dva, još uvek imamo poteškoća sa instalacijom centrale.

Mail adrese svih zaposlenih u TSS su ostale iste.

 

S poštovanjem,

Teniski savez Srbije


Miki Janković do finala u Novom Sadu

Datum objave: 23.08.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na fjučersu koji je održan na terenima TK Vojvodina u Novom Sadu, devetom po redu koji se ovog leta održavaju u Srbiji, finale u singl konkurenciji odigrao je mladi teniser Srbije Miki Janković.

Miki je u borbi za trofej snage odmerio sa Italijanom Antoniom Masarom koji je bio bolji nakon 4:6, 4:6.

U polufinalu Janković je savladao Francuza Inzerilja 6:3, 6:4. dok je Masaro pobedio Hrvata Filipa Vegera 7:5, 7:5.

U Novom Sadu Miki je odigrao treće finale fjučersa u ovoj sezoni, trenutno je na 466. mestu ATP liste, a očekuje ga napredak kada se upišu bodovi koje je osvojio u srpskoj Atini.  


Krajinović osvojio čelindžer u Italji

Datum objave: 23.08.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović sa trofejom u rukama napušta Evropu i putuje u Ameriku gde će učestvovati na četvrtom gren slem turniru u sezoni - Otvorenom prvenstvu Amerike (US Open, Njujork). 

Krajinović je šampionski trofej podigao na turniru iz čelindžer serije nagradnog fonda 42.500 evra koji je održan u italijanskom gradu Kordenons. U polufinalu Filip je salvadao drugog nosioca, Italijana Paolo Lorencija 7:6(5), 6:4, dok je u finalu kod vođstva našeg mladog asa od 5:7, 6:4, 4:1 susret predao Rumun Adrian Ungur. 


Finale za Milojevića u Švajcarskoj

Datum objave: 23.08.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije Nikola Milojević osvojio je drugo mesto na turniru iz fjučers serije koji je održan u Ženevi, nagradni fond 10.000 dolara. 

Milojević je kao prvi nosilac u borbi za trofej izgubio od Italijana Roberta Markorija 4:6, 2:6. Bilo je ovo peto finale za Nikolu u 2015, ukupno deseto u dosadašnjoj karijeri, do sada je osvojio tri titule. 

Milojević je trenutno na 325. mestu ATP liste, a naredni turnir na kome će učestvovati je čelindžer u Maroku.