Arhiva vesti - Sve vesti

TSS nastavlja sa akcijom besplatne škole tenisa u TC Novak

Datum objave: 09.09.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
Teniski savez Srbije (TSS) organizovao je u protekla dva meseca ( jul i avgust 2015) na terenima Teniskog centra Novak u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63)  besplatnu školu tenisa za najmlađe za sve zainteresovane mališane.
 
Reč je o programu razvoja teniskih škola koji bi trebalo da dovede do pojeftinjenja bavljenja ovim sportom, a  realizije uz podršku Svetske teniske federacije (ITF) i namenjen je deci školskog uzrasta.

Seminar za sticanje Licence za program 10s

Datum objave: 09.09.2015. // Kategorija: Domaća scena
Seminar za obuku trenera za program Tenis 10s održaće se na terenima TK Elit u Novom Sadu u periodu od 25-27.09.2015. godine. 
 
Maksimalan broj trenera koji mogu prisustvovati seminaru je 35.

Na terenima TK Crvena zvezda održava se Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji do 14 godina za dečake i devojčice. 

Prvo kolo: 


Održan ženski fjučers u Vrnjačkoj Banji

Datum objave: 07.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Sportskog centra "Karović" u Vrnjačkoj Banji, teniski klub "AS-NS" je u saradnji sa Teniskim savezom Srbije organizaovao treći po redu fjučers za žene "VRNJAČKA BANJA OPEN 2015"  (od 29.08.do 06.09.2015).  Generalni pokrovitelj turnira bila je Opština Vrnjačka Banja na čelu sa gospodinom  Bobanom Đurovićem. 

Miladinović osvojio Varšavu

Datum objave: 05.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Reprezentativac Srbije, 14-godišnji Marko Miladinović nastavlja sa sjajnim partijama na međunarodnoj sceni. Marko je na turniru u Varšavi osvojio četvrti trofej u 2015. iz kalendara Tennis Eruope u konkurenciji do 16 godina. 

Miladinović je u borbi za trofej, kao prvi nosilac savladao trećeg kosturaša ovog takmičenja Nemca Roberta Strombaha 6:4, 6:3. U polufinalu Marko je bio bolji od Mađara Fabiana Marosana 6:2, 2:6, 6:0, dok je Strombah pobedio Poljaka Daniela Mihalskog 7:5, 6:4. 


Sjajan povratak Nine Stojanović

Datum objave: 05.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka Srbije 19 - godišnja Nina Stojanović, nakon perioda pauze zbog povrede, uspešno se vratila na takmičarsku scenu. 

Nina je na turniru iz fjučers serije koji se održava u Antaliji osvojila trofej u dubl konkurenciji, njenu desetu profi titulu u dublu u dosadašnjoj karijeri. 

Stojanovićeva je do pobedničkog pehara u dublu došla u paru sa predstavnicom Grčke Despinom Papamikail pobedivši u finalu dubl Fernando, Grim (ITA,SUI) 1:6, 6:1, 10:5. 

U singl konkurenciji Nina će se boriti za novi trofej na ovom takmičenju. U finalu Stojanovićeva će odmeriti snage sa francuskinjom Brouleau, koja je postavljena za trećeg nosioca. 

Nina je kao prvi nosilac u polufinalu savladala partneru iz dubla, grkinju Despinu 4:6, 7:6(1), 6:1. 

 


Komazec osvojio OP Sente

Datum objave: 05.09.2015. // Kategorija: Domaća scena
Na Otvorenom prvenstvu Sente u konkurenciji do 12 godina pobednički trofej zaglio je Miloš Komazec. 
Do prvog mesta na ovom takmičenju Miloš je stigao pobedom u finalu nad Matejom Gojkovićem 6:4, 6:0 i time opravdao status prvog nosioca u Senti.
 

Trijumf Viktora Jovića u Aradu

Datum objave: 05.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, koji iza sebe već ima pregršt titula, među kojima je i sa prvenstva Srbije, 13 -godišnji Viktor Jović iskovao je novi trofej, ovaj put u rumunskom gradu Aradu. Na turniru Intesa Sanpaolo Cupu iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina, Viktor je osvojio duplu krunu. 

Najpre je trijumfovao u dublu u paru sa zemljakom Goranom Životićem, a zatim i u sunglu gde je u finalu savladao domaćeg predstavnika Filipa Ioana Ceara 6:1, 6:0. 

Joviću je ovo drugi trofej u 2015. u konkurenciji do 14 godina, pre Arada osvojio je Sofiju (Baldaran Cup). 

 


Besplatna škola tenisa za najmlađe Nišlije

Datum objave: 05.09.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
Kompanija NIS i Teniski Savez Srbije (TSS) organizovali su u Nišu «NIS otvorenu školu tenisa» koja je održana na  terenima teniske akademije Živković.  
 
Besplatni časovi tenisa za najmlađe, realizovani su  u okviru NIS-ove korporativne strategije „Budućnost na delu“ koja ima za cilj podršku dečijem sportu, promovisanje zdravog načina života i pravilan razvoj mladih. 
 
Uz korišćenje mаnjih reketа i lаkših lopticа, uz pomoć stručnih trenera, pored obuke, decа su imаla priliku i dа se tаkmiče i osvoje prve medаlje i diplome koje je malim šampionima uručio Nikola Živković, predsednik Teniskog saveza istočne Srbije.
 
Besplatna škola tenisa ovog leta do sada je obišla devet gradova u Srbiji  uz učešće oko 2500 mališana.
 

 


Jelena i Petar pobednici Čolanovog memorijala

Datum objave: 31.08.2015. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK  Crvena zvezda održan je Čolanov Memorijal u konkurenciji do 12godina, dečaci i devojčice - I kategorija.