Arhiva vesti - Sve vesti

Jorovićeva osvojila Zavadu

Datum objave: 22.11.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović pobednica je turnira u Zavadi (Poljska), nagradnog fonda 25.000 dolara. 

U finalu Ivana je salvadala Rumunku Mihaelu Buzarnesku 6:2, 6:2. 

Ovo je sedma profi titiula za 18-godišnju Ivanu, druga nagradnog fonda 25.000. U 2014. Jorovićeva je osvojila trofej ui Nju Delhiju (50.000 dolara), a pre toga osvojila je četiri fjučersa (10.000). 

Trenutno je na 223. mestu WTA liste, kada se upišu bodovi iz Istanbula zabeležiće značajan skok. 


Draginja osvojila Keniju

Datum objave: 22.11.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

15-godišnja juniorka iz Srbije Draginja Vuković pobednica je turnira u  5. kategorije u Keniji (Aperhil) u dubl konkurenciji za teniserke do 18 godina. U paru sa Džonea Bač iz Velike Britanije, naša mlada teniserka je briljirala u Keniji, u borbi za trofej srpsko -britanska kombinacija je u finalu sa 5:3, 0:4, 10: 8 bila bolja od Kalestine Avomo Ele iz Gabona i Marijam Mudžavimane iz Burundija koje su bile postavljene za druge nosioce. 


Seminar TSS za trenere kroz Evolution tennis kids program

Datum objave: 21.11.2015. // Kategorija: Domaća scena

Nakon Novog Sada, Niša i Kraljeva (u centrima regionalnih teniskih saveza Srbije – Vojvodina, Istočna i Zapadna Srbija), seminar TSS kroz "EVOLUTION TENNIS KIDS" program stigao je i u glavni grad naše zemlje.

Na terenima TC Novak u Beogradu ovog vikenda Teniski savez Srbije organizuje seminar za obuku trenera kroz "EVOLUTION TENNIS KIDS" program. Sjajna atmosfera, pozitivan duh, želja za rad sa decom uzrasta do 10 godina da se proširi znanje, nauči novi i efikasniji pristup i program za decu početnike u tenisu, za najmlađe generacije u ovom sportu, obeležava ovaj izuzetno značajan seminar za teniske trenere u Srbiji.   

Licenciranje za D licencu je besplatno je za sve trenere. 

U pitanju je oficijelni program kompanije Evolve 9 i Teniskog saveza Srbije.

Seminar traje od petka 20.11. 2015. do nedelje 22.11.2015. godine.

 

 

 


Ministarstvo provete, nauke i tehnološkog razvoja - Grupe za zaštitu od nasilja i diskriminacije već godinu i po dana sarađuje sa Teniskim savezom Srbije na projektu „Sportom protiv nasilja“ koji se održava i primenjuje u Osnovnim školama širom Srbije. Zajedničkim snagama i radom kako sa Ministarstvom prosvete tako i kompanijom NIS, tim TSS-a je obišao 40 gradova Srbije, program nastavlja da živi i svake nedelje je u poseti novom gradu u našoj zemlji. 


“Sportom protiv nasilja” u Aleksandrovcu

Datum objave: 19.11.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija “Sportom protiv nasilja”, u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, nastavlja da širi sportski duh i zdrav način života. Ovaj put priliku teniski karavan posetio je  decu Osnovne škole „Aca Aleksić” u Aleksandrovcu. Na edukativan, zdrav i zabavan način školarci su uz pomoć opreme prilagođene njihovom uzrastu na lak I brz način savladali osnovne teniske korake.

Kompanija NIS se na ovaj način aktivno uključila, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u promociji zdravog života i animiranje mladih talenata u okviru korporativne strategije “Budućnost na delu”.

U školskoj 2014/15 godini akcija “Sportom protiv nasilja” obišla 30 je gradova Srbije u kojoj je učestvovalo oko 18 000 dece, a nastaviće da obilazi  gradove širom naše zemlje  sve do juna 2016.


Bozoljcu tron u Bratislavi

Datum objave: 16.11.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Ilija Bozoljac osvojio je trofej u dubl konkurenciji na turniru iz čelindžer serije, nagradnog fonda 85.000 evra koji je održan u Bratislavi. 

Ilija je u paru sa Slovakom Igorom Zelenajem do naslova šampiona stigao savladavši u finalu britanski par, braću  Kena i Neala Skupski 7:6(3), 4:6, 10:5. 

Bozoljac je u Bratislavi upisao 16. dubl trofej u karijeri i zabeležio novi skok na ATP listi, trenutno je na 119. mestu, što je njegov najbolji rang do sada u ovoj konkurenciji. 


Milojević osvojio Tunis

Datum objave: 15.11.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije Nikola Milojević osvojio je turnir iz fjučers serije koji je održan u Tunisu. Nikola je kao drugi nosilac ovog takmičenja u finalu savladao Francuza Antoana Hoanga 2:6, 7:5, 6:4. 

Milojeviću je ovo peta profi titula u dosadašnjoj karijeri, druga u sezoni 2015. Trenutno zauzima 310. poziciju na ATP listi, a kada se upišu poeni iz Tunisa Nikola će se naću u prvih 300. na svetu. 


Seminar TSS za D licencu

Datum objave: 13.11.2015. // Kategorija: Domaća scena

Teniski savez Srbije organizuje seminar za obuku trenera za rad sa decom uzrasta do 10 godina kroz "EVOLUTION TENNIS KIDS" program.

Licenciranje za D licencu će se sprovesti na terenima Teniskog  Centra " Novak" i besplatno je za sve trenere. 

U pitanju je oficijelni program kompanije Evolve 9 i Teniskog saveza Srbije.

Seminar traje od petka 20.11. 2015. do nedelje 22.11.2015. godine.

Raspored seminara možete pogledati ovde 

SVI TRENERI SU OBAVEZNI DA DOĐU U TENISKOJ OPREMI, JER SE 90% SEMINARA ODRŽAVA NA TERENU.

PRISUSTVO NA LICENCIRANJU JE OBAVEZNO SVA TRI DANA.

Prijave za Seminar slati do četvrtka 20. novembra 2015. do 20 časova na: dejan.vukojicic@teniskisavez.com

 

 


Akcija „Sportom protiv nasilja” posetila Aranđelovac

Datum objave: 12.11.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
Živopisni Aranđelovac ugostio je akciju „Sportom protiv nasilja” u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.
 
Đaci Osnovne škole „Svetolik Ranković“ imali su priliku da se druže i osete sve ono što tenis kao sport donosi, od neophodnih rekvizita – lopte i reketa, do spoznaje da je ovaj sport ima za osnovni cilj druženje i džentlmenstvo. Nadmetanje u znanju, veštini, ali pre svega drugarstvo i dobra zabava.
 

Tepavac četvrti put na tronu u Šarm El Šeiku

Datum objave: 09.11.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 21-godišnji Marko Tepavac osvojio je četvrti fjučers u 2015, šesti u karijeri u singlu.

Sve četiri titule u 2015. Marko je osvojio u Egiptu, preciznije u Šarm El Šeiku. Za novi, šesti trofej u karijeri Tepavac se borio u finalu protiv Portugalca Federika Fereire Silve i do trijumfa stigao rezultatom 7:6(5), 6:1. 

Marko ima i četiri osvojena trofeja u dublu, od toga jedan je osvojio u 2015. u Kanadi. Trenutno je na 391. mestu ATP liste u singlu.