Arhiva vesti - Sve vesti

Seminar za obuku trenera "EVOLUTION TENNIS KIDS" - Kraljevo

Datum objave: 21.10.2015. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Regionalnog trening centra u Kraljevu, Teniski savez Srbije organizuje Seminar za obuku trenera za rad sa decom uzrasta do 10 godina kroz "EVOLUTION TENNIS KIDS" program.

U pitanju je oficijelni program kompanije Evolve 9 i Teniskog saveza Srbije.

 

Seminar traje od petka 31.10. do nedelje 1.11.2015. godine

petak, 30. oktobar 
SEMINAR POČINJE U 10 ČASOVA  I TRAJE DO 17:30
 
SUBOTA 31. oktobar 
SEMINAR POČINJE U 10 ČASOVA  I TRAJE DO 17:0
 
nedelja 1. novembar 
SEMINAR POČINJE U 10 ČASOVA  I TRAJE DO 13,00
 
SVI TRENERI SU OBAVEZNI DA DOĐU U TENISKOJ OPREMI, JER SE 90% SEMINARA ODRŽAVA NA TERENU.
 
 

Prijave za Seminar slati do četvrtka 29.10. 2015. do 20 časova na: dejan.vukojicic@teniskisavez.com

Predavači su:
Dejan Vukojičić
Dr. Tamara Kovačević


Mnogo očekujem od naredne sezone, sanjam Rio

Datum objave: 20.10.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Strahoviti forhend, prozirno plave oči, mladost, manekenska građa, izuzetan talenat, upornost, rad, skromnost  i posvećenost pozivu koji je izabrala - Bojana Jovanovski, još jedan teniski dragulj iz Srbije!

 Igrama u juniorskoj konkurenciji prikazivala je sav svoj raskošni talenat, isto je nastavila i na profi sceni. Osvojila je tri WTA titule, imala velike pobede na igračicama iz samog svetskog vrha, ali kontinuitet je nedostajao da bi i ona sama bila tamo gde po talentu i radu i zaslužuje, u samom vrhu. Krivci su povrede zbog kojih je morala na duže pauze. Skoro pola takmičarske 2015. provela je van terena, na terapijama, ali finiš sezone 2015. za Bojanu je bio sjajan. 


Šabac ugostio akciju „Sportom protiv nasilja”

Datum objave: 15.10.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija „Sportom protiv nasilja” nastavlja da živi i novu školsku 2015/16. godinu. U organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grupe za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i Ministarstva omladine i sporta u školskoj 2014/15 godini akcija “Sportom protiv nasilja” je obišla 29 gradova Srbije i u njoj je učestvovalo oko 17 000 dece. Na edukativan, zdrav i zabavan način osnovci širom naše zemlje upoznali su se prvim koracima tenisa.


Krunic deklasirala vicešampionku US Opena, pobede Jelene i Bojane

Datum objave: 14.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Tri susreta do sada i isto toliko pobeda i to na tri različite podloge naše Fed kup reprezentativke Aleksandra Krunić u sezoni 2015. nad Italijankom Robertom Vinči, aktuelnom finalistkinjom US Opena.
Krunić je prvi meč protiv Vinči odigrala na ovogodišnjem Vimbldonu kada je slavila rezultatom 6:2, 6:4, drugi na WTA turniru u Bukureštu kada je naša mlada zvezda bila još ubedljivija i pobedila 6:1, 6:1.
Novu, treću pobedu nad Vinči koja je pre mesec dana igrala finala gren slem turnira u Njujorku Krunić je ostvarila danas na WTA turniru u Lincu rezultatom 6:1, 6:7, 6:1.
Bravo Aleksandra!!!!

 


Seminar za obuku trenera - TENNIS 10s

Datum objave: 13.10.2015. // Kategorija: Vesti

Teniski savez Srbije organizuje seminar za obuku trenera za rada sa decom uzrasta do 10 godina


Olga juriša na vrh, pokorila i Barselonu

Datum objave: 11.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 14-godišnja Olga Danilović okitila se još jednom ITF titulom, ovaj put u Barseloni na Sančez – Kasal junior Openu, u konkurenciji do 18 godina. U finalu Olga  je savladala Amerikanku Kjaru Lomer 6:4, 6:1.

Na poslednja tri turnira koja je odigrala (ITF u konkurenciji do 18) Danilovićeva je osvojila dva trofeja i igrala jedno finale. Trenutno je na 145. mestu ITF liste, ali kada joj se upišu bodovi iz Barselone Olga će biti među 125. juniroki sveta sa samo 14. godina. Naša mlada reprezentativka koracima od sedam milja gazi ka samom vrhu svetske liste najboljih juniorki.  

Olga je naš prvi reket u konkurenciji juniorki, predstavljaće Srbiju na gren slem turniru u Australiji 2016. i time će naša zemlja ponovo imati ženskog predstavnika na juniorskim gren slem turnirima nakon pauze od godinu dana. U 2015. nismo imali ni jednog predstavnika kod juniorki na gren slem turnirima, kod juniora nas je predstavljao Miomir Kecmanović. 


Marko Miladinović na krovu Evrope

Datum objave: 11.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, 14 - godišnji Marko Miladinović popeo se na krov Evrope u konkurenciji do 16 godina. 

Naš mladi reprezentativac Miladinović osvojio je Masters Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina. Turnir je održan u italijanskom gradu Ređo Kalabrija na kome je učestvovalo osam najbolje rangiranih igrača u konkurenciji do 14 i do 16 godina za tekuću sezonu u Evropi. 

Marko je kao treći nosilac bez izgubljenog seta takmičenje završio na pobedničkom postolju, u borbi za pobednički trofej savladao je predstavnika Nemačke Roberta Strombaha 6:3, 6:4. U četvrtfinalu Miladinović je bio bolji od Mađara Fabiana Marozana 6:1, 7:5, dok je u polufinalu pobedio prvog nosioca iz Bugarske Leonida Šejngezikta 6:3, 6:4. 

Marko je i 2014. učestvovao na završnom Mastersu, ali tada u konkurenciji do 14 i takmičenje je završio na mestu vicešampiona, ovaj put je otišao korak dalje, do titule. 

"Veoma sam srećan zbog pobede na Mastersu u Ređo Kalabriji. Odigrao sam od prvog do poslednjeg meča na visokom nivou. Naravno,išao sam sa ciljem da osvojim titulu. Svaki  meč je bio težak na svoj način, ali najteži je bio u finalu. Prošle godine sam izgubio u finalu i ove godine sam sebi dao zadatak da osvojim Masters, što sam i učinio. Dosadašnji deo sezone 2015. je bio uspešan za mene, osvojio sam pet titula u konkurenciji do do 16 godina. U nastavku sezone planiram da igram samo ITF turnire - zaključio je mladi evropski -  srpski šampion Miladinović. 


Janko Tipsarević - utemeljivač renesanse srpskog tenisa na startu novog milenijuma

Datum objave: 08.10.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Utemeljivač renesanse srpskog tenisa na startu novog milenijuma- Janko Tipsarević

Turbina koja je mnogo toga pokrenula pod našim nebeskim svodom, kada je tenis u pitanju, Tipsarević je od kako se pojavio na svetskoj sceni, najpre kao junior, zatim profesionalac, neprestrano bio i ostao u žiži ne samo medija, već celokupne javnosti, posebno dece i tinejdžera, čiji je idol postao rano, dok je i sam bio u tim godinama. Harizma, borbenost, hrabrost, istrajnost su samo neki od mnoštva osobina koje ga krase i kojima on ukazuje mladima kojim putem treba da idu kroz život.


Zajednička akcija Ministarstva prosvete, NIS-a i Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 07.10.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grupa za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, NIS i Teniski sаvez Srbije i u toku školske 2015/2016. godine zаjedno orgаnizuju аkciju „Sportom protiv nasilja”.

Prvа školа tenisа zа decu je orgаnizovаnа u osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Vranju.  Deca školskog uzrasta na edukativan, zdrav i zabavan način imala su prilike da nauče  prve korake tenisa.


Vođa mladih snaga i novog talasa tenisera iz Srbije - Filip Krajinović

Datum objave: 05.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi lav srpskog tenisa o kome će se tek pisati, čije pobede će se tek slaviti. Udario je sjajne profi temelje, kao junior ostavio je dubok trag u svetskom tenisu, sada su na pomolu veliki profi rezultati i dostignuća.
Pre dva dana Krajinović je igrao finale čelindžera u Rimu (nagradni fond €42.500+H). Ovo je Filipu bilo 16. finale u karijeri, osmo finale čelendžera, a tek drugi poraz u finalima čelindžera. Za nama je i  US Open 2015, poslednji gren slem u sezoni, koji je za Filipa bio jako važan. Na put u Njujork otišao je sa tek iskovanim trofejom, osvojio je čelindžer u Cordenosu u Italiji (nagradni fond 42.500 evra), pre toga i čelindžer u Nemačkoj (106.000 evra). U „Velikoj jabuci“ prvi put zabeležio je pobedu u glavnom turniru jednog gren slema, salvadao je Kolumbijca Gonzalesa bez izgubljenog seta, zatim je u drugom kolu naišao na Španca Davida Ferera gde je odigrao tri sjajna seta, koji su posle velike borbe pripali Špancu. Filip ima razloga za zadovoljstvo učinjenim u dosadašnjem delu takmičarske 2015.