Arhiva vesti - Sve vesti

Kecmanović u prvom finalu profi turnira

Datum objave: 23.04.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović plasirao se u prvo finale profi turnira u karijeri. Osmi junior sveta, na fjučersu nagradnog fonda 10.000 koji se održava u Americi - Orange Park Florida za plasman u polufinale salvadao je prvog nosioca ovog takmičenja, domaćeg predstavnika Evana Kinga 6:4, 4:6, 6:4, dok je u borbi za finale eliminisao Amerikanca Patrika Dacieka 6:3, 6:2. 


Akcija “Sportom protiv nasilja”, u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, nastavlja da širi sportski duh i zdrav način života.  
Preko 400 mališana  Osnovne škole „Milan Rakić “ sa  Novog Beograda,  kroz zabavu i druženje, uz pomoć stručnih trenera, imalo je  priliku da nauči prve korake tenisa.   Ovom prilikom akciju je podržala i mlada NIS Fed Kup reprezentativka Srbije Nina Stojanovic , koja je zajedno sa mališanima  odigrala pravi teniski meč.

Seminar- Biznis plan i marketing za klubove

Datum objave: 22.04.2016. // Kategorija: Domaća scena

Teniski Savez Srbije organizuje seminar za trenere, menadžere, sekretare teniskih klubova. Tema seminara biće: Kako kreirati biznis plan i organizovati marketing za klub. Seminaru mogu da prisustvuju svi zainteresovani treneri kao i svi zainteresovani sportski radnici.

 


DEJVIS KUP MEČ SRBIJA - VELIKA BRITANIJA NA TAŠMAJDANU U BEOGRADU

Datum objave: 20.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Meč četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa 2016. između Srbije i Velike Britanije (koja brani titulu osvojenu 2015) biće odigran od 15. do 17. jula 2016. godine u Beogradu na stadionu Tašmajdan na šljaci. 
Srbija, kao domaćin izrazila je želju da ovaj susret bude odigran na legendarnom stadionu Tašmajdan koji je rekonstruisan, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Dejvis kup takmičenja.


Obaveštenje o sazivanju redovne sednice Skupštine Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 20.04.2016. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani, 

ovde možete pročitati poziv Predsednika Skupštine TSS Milana Jerinkića na redovnu sednicu Skupštine Teniskog saveza Srbije 

Sednica će se održati u subotu 21. maja 2016. u 12 časova u  prostorijama  TC ”Novak”, Tadeuša Košćuška 63a, Beograd.

Predlog dnevnog reda za sednicu


FED KUP: Srbija izgubila od Belgije, povratak u Evroafričku zonu

Datum objave: 17.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Posle velike borbe naše devojke izgubile su od reprezentacije Belgije. Rezultat je 3:2 za Belgiju. Nakon ovog poraza reprezentacija Srbije će 2017. godinu dočekati u Evroafričkoj zoni.

 


FED CUP: Srbija – Belgija 1:1 nakon prvog dana

Datum objave: 16.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Nakon odigrana dva singl meča između reprezentacija Srbije i Belgije rezultat je nerešen. Pobede su ostvarile Aleksandra Krunić i Janina Vikmajer.

Aleksandra je još jednom pokazala zašto najbolje partije pruža u igri za preprezentaciju. Iako sa manje iskustva i lošijeg ranga od belgijske igračice Flipkens, Krunićeva je pokazala borbenosti i odlučnost u igri za prvi poen. Već u prvom gemu Aleksandra je oduzela Flipkens servis i tu prednost čuvala do same završnice seta.  Krunić je imala dobar odgovor na slajseve protivnice, miksovala je igru čestim promenama ritma i uspešnim izlascima na mrežu. U drugom setu vodila se velika borba sa nekoliko razmenjenih brejkova. Nakon izjednačenja, ušlo se u taj brejk koji je Aleksandra bolje otvorila vođstvom od 3:0. Flipkens je uspela da se vrati na 6:6 da bi u samoj završnici Krunić nakon velike borbe uspela da osvoji taj brejk sa 10:8 i donese prvi poen Srbiji. 


Krunić i Flipkens otvaraju susret

Predstojeći vikend donosi nam i veliki teniski događaj u prestonici Srbije, Fed kup susret Srbija – Belgija u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi B. Najbolje teniserke Srbije boriće se protiv najbolje selekcije Belgije u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Žreb za ovaj meč održan  je u petak 15. aprila 2016. u Velikom barutnom magacinu na Beogradskoj tvrđavi.


SVEČANA VEČERA - FED KUP

Datum objave: 14.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

U teniskom centru "Novak" održana je svečana večera Fed kup susreta plej ofa Svetske grupe B u kome će snage odmeriti selekcije Srbije i Belgije. 


NIS Fed kup tim Srbije krenuo sa pripremama za meč sa Belgijom

Datum objave: 12.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Fed kup tim Srbije ugostiće u plej of meču Svetske grupe B selekciju Belgije 16. i 17. aprila 2016. godine u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu na šljaci. 
Devojke su pod dirigentskom palicom selektora Tatjane Ječmenice-Jevtić počele sa pripremama. Na terenu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prvi trening su odradile: Aleksandra Krunic, Nina Stojanović i Olga Danilović.