Arhiva vesti - Sve vesti

MEDIA ACCREDITATION DAVIS CUP (SERBIA - SWEDEN) 10 - 12.02. 2012.

Datum objave: 12.01.2012. // Kategorija: Vesti

AKREDITACIJE – DAVIS CUP MEČ SRBIJA - ŠVEDSKA

Poštovane kolege, formular za akreditovanje za meč prvog kola Svetske grupe Davis cup takmičenja 2012. u kome će se od 10. do 12. februara 2012. godine u Nišu (Hala Čair) sastati selekcije Srbije i Švedske.

Rok za slanje zahteva za akreditaciju je 02. februar 2012. godine, zahtevi se šalju na mail adrese koje vam stoje u formularu.

 

AKREDITACIONI FORMULAR


Ječmenica hvali mlade tenisere

Datum objave: 12.01.2012. // Kategorija: Vesti


jecmenica_mihailovic_jorovicPopularna “Taša” Ječmenica, bila je, zajedno s našim najmlađim teniserima, tri nedelje u SAD na početku američke turneje naših juniora. Bivša teniserka, kasnije selektor Fed kup reprezentacije Srbije, sada uspešan trener, hvali decu koja su, i pored relativnog neuspeha na prvom juniorskom turniru “Edie Herr”, koji se igrao u Bradentonu na Floridi, i to na terenima čuvene teniske akademije Nika Bolitijerija ostavili sasvim solidan utisak, pre svega svojim ponašanjem, ali i odnosom prema treninzima i obavezama.
- Bila sam na prvom delu te američke turneje, prve tri nedelje, i to dok su klinci bili u kampu Nika Bolitijerija na Floridi, gde se i održao taj prvi turnir, jedan od najznačajnijih u juniorskoj konkurenciji “Eddie Herr”. Oni su se u tom najpoznatijem kampu pripremali dve nedelje, praktično, to je bila priprema za američku turneju. Nekolicina naših mladih tenisera je ostala i nastavila takmičenja na nekoliko turnira, “Mala Mo”, “Prince Cup”, “Nike junior Cup”, “Orange bowl”. Oduševili su me svojim ponašanjem, pristupom treninzima i obavezama.
Rad u kampu Nika Bolitijerija je bio višestruko koristan, pre svega zbog sparing partnera kojih je bilo zaista mnogo. Dve nedelje priprema podigli su formu članova ekipe.
-Te tri nedelje je jako lepo iskustvo za decu. Igrali su mnogo tenis, imali kondicione pripreme, mentalne seanse. Prve dve nedelje su protekle u najboljem redu, a prednost tih kampova je što ima jako puno dece, 300 - 500 što onda dozvoljava da se dosta sparinguje. Ovde u zemlji, uglavnom sparinguju isti teniseri, znaju se u dušu, svaki pokret im je poznat i predvidljiv i stoga to nije ono pravo. Za ove dve nedelje provedene u kampu Nika Bolitijerija, govorim o pripremnom delu, niti jedno dete nije dva puta imalo istog sparinga.
Susreti sa poznatim teniserima koji dolaze u ovaj Bolitijerijev kamp za decu su bili neponovljiv doživljaj.
-Svako popodne su sparingovali, a prednost je bila što su trenirali s decom iz celog sveta. Tako su mogli da upoznaju vršnjake s kojima će se, eventualno, sresti na nekim turnirima u narednom periodu. Imali su odlične uslove za rad. Tamo u Bolitijerijevoj akademiji ima dece od deset godina pa nadalje, ali dolaze i renomirani teniseri – profesionalci da treniraju pa se našoj deci pružila šansa da ih gledaju kako treniraju, kako igraju...Uglavnom su to normalni sportisti koji često “sparinguju” s klincima.
Iako su pripreme protekle u izvanrednoj atmosferi, treća nedelja i učešće na “Edie Herr” turniru nije proteklo prema očekivanjima Taše Ječmenice.

jecmenica3
-Što se tiče turnira “Edie Herr” ne bih mogla da kažem da je bio neki rezultat. Bilo je par naših igrača koji su po kvalitetu mogli da stignu do polufinala ili finala, ali, eto, nije dostignut taj nivo. U svakom slučaju, u tako jakoj konkurenciji, gde su na jednom mestu bila najbolja deca iz celog sveta, to je bila prilika da se vidi gde su naši i koliko mogu. Mislim da neuspeh nije tragičan, očekivanja su bila veća, ali i ovo nije loše, ako ništa drugo, stekli su neka saznanja i iskustvo za neke buduće turnire. Prvo i drugo kolo, to je ispod očekivanja. U svakom slučaju mislim da će deca doneti pozitivne utiske. Radi se o uzrastu od 12 i 14 godina i taj neuspeh nikako neće uticati na njihov razvoj i samopouzdanje, ali je iskustvo dragoceno. Po mom povratku iz SAD vidim da je Olga Danilović osvojila turnir u singlu i dublu na turniru koji nosi ime “Mala Mo”, što je fantastičan uspeh.
Taša ističe da se rad u ovom i svim drugim kampovima nije bitno promenio od onog vremena kada je ona bila stanovnik Bradentona.
-Svi kampovi generalno, rade na sličnom principu. Razlika od onog vremena kada sam ja boravila u kampu Nika Bolitijerija i sada, bar što se tiče načina rada, treninga, discipline, sve je ostalo isto. Unapređenje se vidi samo u tehnologiji. Lopte i reketi su drugačiji, samim tim i tenis, a to podrazumeva i prilagođavanje sistema treninga, ali ne u nekoj meri koja bi mogla da ponese epitet – revolucionarno. Zapravo, prilagođen je novim tehnološkim promenama. Sve ostalo, kao što sam rekla, ostalo je isto. Vrlo je organizovano. U sedam se doručkuje, zatim trening na teniskom terenu,od 8 sati je prvo mentalni trening, pa kondicija, zatim trening na teniskom terenu i to sve traje negde do 12 časova. Zatim sledi ručak, onda malo odmora i već od 15 – 17 časova ponovo ste na teniskim terenima. Zatim tuširanje i od 18 časova večera. Do 20 sati se malo prošetate i već oko 20,30 sati deca su toliko umorna od celodnevnog treninga i obaveza i sami odlaze na spavanje.
Po rečima iskusnog trenera, ovi kampovi, pogotovo za našu decu predstavljaju i priliku da se malo osamostale, da se ne oslanjaju previše na roditelje i njihovu pomoć.
-Ti kampovi su, između ostalog, dobri da se deca malo osamostale. Moraju sami da brinu o svemu, sami moraju da operu svoj veš, pripreme opremu te dve tri nedelje. Sami brinu o tome da li im je veš opran, oprema u redu, našpanovani reketi , da li imaju vodu...Tamo su deca ostavljena sama sebi. Imaju mašine za veš, sušilice, sami moraju da brinu kada ustaju, odnosno da uključe alarm i da se probude, jer je tamo u akademijama pomalo vojnička disciplina. Moram da kažem da su naša deca sada malo razmažena. Roditelji puno čine, brinu o svemu, dovoze ih ja treninge, odvoze kući... Deca moraju da budu samostalnija, da brinu o sebi, opremi, treninzima, a ne da im sve bude servirano i da drugi (roditelji) misle o njima i njihovim obavezama. Dešava se da deca, ukoliko ih roditelji ne odvezu jednostavno ne dođu na trening, odnosno svoje obaveze ne shvataju dovoljno ozbiljno.
Taša naročito ističe dobru atmosferu među našom decom. Delovali su kao tim.
-Jako su bili dobri. Nije bilo nediscipline, družili su se, pomagali jedan drugom, baš su delovali kao tim, bez neke zavisti, “zle krvi”... To me je jako obradovalo. Iako je grupa brojala desetak dvanaestoro dece, svi su bili solidarni, jednostavno, disali su kao jedan.
Igrajući tenis, Taša je stekla izvesna iskustva u odnosu trener – igrač. Kao kompetentna ličnost ima svoj stav kada je u pitanju našin rada i saradnja tenisera i trenera.

jecmenica2-Moje lično mišljenje, a ono je bazirano na sopstvenom iskustvu, i stoga je podložno sumnji, kritici ili bar mišljenju koje se razlikuje od mog, smatram da teniser u uzrastu od 16 godina, pa na dalje, mora da ima svog ličnog trenera, s kojim će raditi neprestano. Zajedno moraju i trenirati i ići na turnire. Podvlačim, radi se o uzrastu iznand 16 godina. Oni mlađi mogu da rade u grupama, odnosno da jedan trener radi s nekoliko mladih tenisera, ali na pragu profesionalne karijere, i naravno, kada postanu profesionalci, igrači i igračice moraju da imaju individualnog trenera, a u skladu sa materijalnim mogućnostima i širi tim stručnjaka.
Taša odmah pojašnjava svoj stav.
-Trener mora sa svojim pulenom biti sve vreme. Da ne skida oka sa svog igrača i da u svakom trenutku prati psihičko i fizičko stanje i da reaguje. Na treningu uočene propuste u igri, kretanju, taktici, ispravi, da radi na mentalnom planu i jedino takav pristup može dati rezultat. Opet ja ovo govorim iz sopstvenog iskustva. Ja sam sa svojim trenerom imala takvu, da kažem mentalnu sklopku, da smo se mi pogledom razumeli. Dovoljno je bilo da ga pogledam i da prihvatim “poruku”. Jednostavno, tako mora da funkcioniše saradnja na relaciji trener - igrač.
Treneri su posebna priča. Ima mnogo trenera koji to, zapravo, nisu. Šta trener mora da ima, koje osobine da bi mogao da vodi jednog igrača?
-Pored tehničko – taktičkog znanja koje poseduje, trener mora da ima i sposobnost da to svoje znanje prenese na svog učenika. To je osnovno, ali ne i jedino. Dalje, mora da bude dobar psiholog, da napravi mentalnu kopču sa svojim pulenom. Najzad, mora da ima neko igračko iskustvo i da zna kako se igrač oseća kada vodi u gemovima i setovima, kada ima 40:15, ili kada ima 15:40, kada igra pred punom arenom i kada publika gleda šta će igrač učiniti, odigrati...To je kompleksan i nimalo lak zadatak. Stoga, veoma mali broj trenera može da odvede igrača do svetske klase.
A Taša je jedna od trenera koja bi to mogla. I radi na tome. Bila je selektor Fed kup reprezentacije. Sada ima u Novom Sadu svoju tenisku akademiju. Posvetila se radu s decom i veoma je uspešna u tom poslu. A kako i ne bi kada je prošla kao teniserka put od juniorke do igračice koja je bila na WTA listi, među sto najboljih na svetu.


REZULTATI 08 -15. 01.2012.

Datum objave: 08.01.2012. // Kategorija: Vesti
WTA SYDNEY (AUS) tvrda podloga 637.000 dolara  SERIJA PREMIER
1. kolo, singl: Jelena Janković - Julia Goerges (GER) 6:1, 3:1 predaja Goerges
                           Ana Ivanović - Lucie Safarova (CZE) 6:7(5), 2:6
2. kolo, singl: Jelena Janković - Victoria Azarenka (BLR) 4:6, 2:6

Kvalifikacije -
1.kolo: Bojana Jovanovski - (5) Tamira Paszek (AUT)
2.kolo: Bojana Jovanovski - Virginie Razzano (FRA) 6:7(6), 7:5, 7:5
3.kolo: Bojana Jovanovski - Stefanie Voegele (SUI) 6:3, 4:6, 2:6
________________________________________________________________________________
ATP SYDNEY (AUS) tvrda podloga  434.250 dolara SERIJA 250
1. kolo, singl: (5) Viktor Troicki - (WC) Lleyton Hewitt (AUS) 4:6, 6:3, 6:2
2. kolo, singl: (5) Viktor Troicki - Alex Bogomolov Jr. (RUS) 6:7(5), 4:6

Jovana Jakšić: Mene tera neki inat

Datum objave: 02.01.2012. // Kategorija: Vesti

jovana_jaksic
Jovana Jakšić je tipičan primer kako inat u nas Srba može da se pretvori u onu pozitivnu osobinu koja nas tera da se ostvarimo u potpunosti. Postala je teniserka, i to dooobra, samo iz inata. Dva su činioca odredila njenu karijeru. Prva stvar s kojom se susrela bila je ocena jednog prijatelja porodice, inače poznatog trenera i teniskog radnika, koji je savetovao maloj Jovani da batali reket jer po njegovoj oceni neće uspeti. Savet je bio sasvim dobronameran, jer je bilo poznato koliko je roditelja čak i bankrotiralo, prateći svoju decu ne bi li uspeli u tom sportu.
- Da, sećam se toga iako sam bila mala, ali kada sam to čula proradio je inat. Nisam se ljutila na tog tatinog prijatelja, ali sam sebi rekla da ću uspeti, da ću postati teniserka. Nekako baš u to vreme mojih teniskih početaka, igrala sam protiv jedne moje vršnjakinje i u jednom momentu mi je tako ukrala poen da sam poludela. Onda sam otišla kod mojih roditelja i rekla im da me upišu u školu i da želim ozbiljno da se bavim tenisom. Ali, odmah da kažem, ja jesam inadžija, ali pozitivan. Jer, nekada je inat i negativan, a onda i kontraproduktivan. Kod mene, bar kada je tenis u pitanju, inat mi daje dodatnu volju da istrajem, da idem napred, da pobeđujem.
Jovana je ovu 2011. godinu doživela sa dva sasvim suprotna osećanja. Početak s povredom, operacijom meniskusa, lečenjem, a zatim rehabilitacijom i onda paklenim radom da se vrati u formu. A u drugom delu sezone, sve se vratilo. Dobre igre, uspesi i impozantan pomak na WTA listi.
- Zadovoljna sam 2011. godinom, naročito ovim drugim delom sezone. Ja sam, praktično, tek od jula počela da igram fjučers turnire. Pre toga sam bila povređena, sledio je period lečenja, pa oporavka, onda treninzi i tek od polovine 2011. godine sam počela da igram ozbiljnije. Na početku godine sam bila 1130. na WTA listi, a sada sam 545. sa samo šest turnira. Odigrala sam malo turnira, ali sam bila uspešna. Imala sam tri finala i jedno polufinale. Na juniorskoj listi sam završila kao 13. juniorka sveta, iako od avgusta nisam odigrala ni jedan turnir.
A povreda je Jovanu pogodila u najgore vreme, na početku sezone, ako se o povredama uopšte može govoriti kada je “dobro” ili nije “dobro” povrediti se.
-U decembru 2010. godine sam u Americi na turniru “Edie Herr” povredila meniskus, morala sam na skopiju, onda je usledio oporavak, tako da sam u martu počela da igram juniorske turnire, a tek u maju sam onako “stala na noge” pronašla sebe i krenula da igram onako kako se to od mene očekuje. Imala sam jedno finale prve kategorije i jedan turnir sam osvojila. I tada je sve krenulo na bolje. Sada se dobro osećam, zdrava sam i naporno treniram. Mislim da sam se dobro spremila za predstojeću sezonu od koje dosta očekujem.REZULTATI 01- 08. 01.2012.

Datum objave: 02.01.2012. // Kategorija: Vesti

ABU DHABI (UAE) - EGZIBICIONI TURNIR

TITULA: Novak Đoković - David Ferrer 6:2, 6:1

___________________________________________________________

WTA BRISBANE (AUS) tvrda podloga 655000 dolara SERIJA PREMIER

1. kolo, singl: Ana Ivanović - Tamira Paszek (AUT) 6:3, 6:3
Bojana Jovanovski - (WC) Casey Dellacqua (AUS) 6:4, 6:2
(6) Jelena Janković - Carla Suarez Navarro (ESP) 6:4, 6:2
2. kolo, singl:Ana Ivanović -(5) Kim Clijsters (BEL) 1:6, 6:1, 3:6
Bojana Jovanovski - (4) Serena Williams (USA) 4:6, 2:6

(6) Jelena Janković - (q) Nina Bratchikova (RUS) 6:3, 6:2

Četvrtfinale: (6) Jelena Janković - (3) Francesca Schiavone (ITA) 7:5, 6:7(2), 3:6

Dubl -

1. kolo: (WC) Janković, Petković (SRB,GER) - Kops-Jones, Spears (USA,USA) 4:6, 7:6(1), 7:10

_______________________________________________________________________

ATP CHENNAI (IND) tvrda podloga 398.250 dolara SERIJA 250

1. kolo, singl: (1) Janko Tipsarević slobodan

2. kolo, singl: (1) Janko Tipsarević - (WC) Yuki Bhambri (IND) 6:1, 6:3  

 

Četvrtfinale: (1) Janko Tipsarević - (WC) David Goffin (BEL) 6:3, 3:6, 6:2

Polufinale: (1) Janko Tipsarević - (q) Go Soeda (JPN) 6:1, 6:4

Finale: (1) Janko Tipsarević - (4) Milos Raonic (CAN) 7:4(4), 6:7(4), 6:7(4)

Dubl -

1. kolo: (3) Tipsarević, Paes (SRB,IND) - Devvarman, Huey (IND,PHI) 6:3, 4:6, 10:7Četvrtfinale: (3) Tipsarević, Paes (SRB,IND) - Fognini, Zelenay (ITA,SVK) 6:3, 6:4

Polufinale: (3) Tipsarević, Paes (SRB,IND) - (2) Lipsky, Ram (USA,USA) 6:2, 6:7(1), 10:7

TITIULA: (3) Tipsarević, Paes (SRB,IND) - (4) Erlich, Ram (ISR,ISR) 6:4, 6:4

Kvalifikacije -

2. kolo: Dušan Lajović - (2) Edouard Roger-Vasselin (FRA) 6:7(1), 2:6

_______________________________________________________________________


ATP DOHA (QAT) tvrda podloga 1.024000 dolara SERIJA 250

1. kolo, singl:(5) Viktor Troicki - Lukas Rosol (CZE) 6:4, 7:6(4)

2. kolo, singl: (5) Viktor Troicki - (Q) Matthias Bachinger (GER) 7:6(6), 6:1

Četvrtfinale: (5) Viktor Troicki - (4)  Gael Monfils (FRA) 2:6, 3:6

Dubl

1. kolol: Troicki, Kubot (SRB,POL) - Cipolla, Seppi (ITA,ITA) 4:6, 7:5, 6:10
                           Zimonjić, Tursunov (SRB,RUS) - (2) Cerretani, Norman (USA,BEL) 6:1, 6:4

Četvrtfinale: Zimonjić, Tursunov (SRB,RUS) - Lopez, Ramos (ESP,ESP) 6:3, 6:3

Polufinale: Zimonjić, Tursunov (SRB,RUS) - Polasek, Rosol (SVK,CZE) 2:6, 6:3, 11:13


SREĆNA NOVA GODINA!!!

Datum objave: 30.12.2011. // Kategorija: Vesti
CESTITKA

NAJBOLJE IZ SRBIJE - Laureati 2011.

Datum objave: 30.12.2011. // Kategorija: Vesti

 TSS_YEAR_AWARDS_02

sve fotografije sa proslave možete videti u fotogaleriji sajta TSS - Proglašenje najboljih u 2011.  

 

KONKURENCIJA DO 12 GODINA - DEVOJČICE

MIA MIJATOVIĆ

Rođena 08.04.1999.godine u Beogradu.
Tenisom se bavi od 2005. godine. Turnire je počela da igra sa 9 godina.
Sa 10 godina bila je najbolja u generaciji, osvojila MASTERS Beograda.
U 12 godini osvaja Božični turnir na terenima Crvene zvezde,
međunarodni turnir u Prokuplju, državno prvenstvo u Beogradu.
U konkurenciji do 14 godina u 2011. osvaja turnir u Sokobanji - II kategorija,
igrala na nekoliko turnira i došla do polufinala i finala.
Ide u 6. razred Osnovne škole Kralj Petar II Karađorđević. Životni san joj
je da jednog dana postane najbolja igračica na savetu. Članica je TK
Crvena zvezda i treneri su joj: Dejan Vukojičić, Nenad Trifunović i
Nikola Gnjatović.

KONKURENCIJA DO 12 GODINA - DEČACI

MIOMIR KECMANOVIĆ

2010. dvostruki prvak države do 12 godina, osvojio dva Tennis Europe turnira do 12
godina i sezonu završio kao prvi na TSS listi. Takođe, na turniru “ La Baule”
u Francuskoj, postao je svetski prvak za ‘99. godište.
2011. ponovo dvostruki prvak države do 12 godina, ovog puta osvojio je pet
Tennis Europe turnira do 12 godina, odigrao jedno finale što će mu 1. januara 2012. godine
omogučiti poziciju broj 11. na Tennis Europe listi do 14 godina.
U junu mesecu postao je najmlađi igrač koji je potpisao internacionalni
ugovor sa firmom”Babolat”,a posle “Nike junior tour” turnira na Floridi
otpočeti su pregovori sa kompanijom “Nike”.
Poslednje 2 godine je reprezentativac Srbije do 12 godina.
Miomir pohađa šesti razred O.S.”Ruđer Bošković” u Beogradu.
Član je TK Partizan.


KALENDAR TSS 2012.

Datum objave: 29.12.2011. // Kategorija: Vesti

Doroteja uhvatila zalet

Datum objave: 27.12.2011. // Kategorija: Vesti

doroteja_eric11

 

Doroteja Erić je devojka koja nikada nije zadovoljna postignutim. Uvek želi bolje, više, jače... I u svom naumu ne odstupa ni za korak. Ono što umisli po svaku cenu hoće da ostvari. U tenisu bi da napreduje brže, pomalo je nestrpljiva. Ne zadovoljava je da ide korak po korak. Ambicije su uvek jednosmerne – ka vrhu. Ova godina se, može se reći, uspešno završila, a devojka iz Gornjeg Milanovca već gleda napred u novu 2012. godinu. Naravno, osvrt na ovu koja je na izmaku joj daje za pravo da svoj limit znatno povisi, da sa optimizmom gleda u skoru, ali i onu dalju budućnost.
- Mislim da sam ove godine napravila veliki pomak kako na WTA rang listi tako i u odnosu na svoju igru. Puno sam jača igrački i mentalno što, jasno, moj ego i samopouzdanje diže za još stepen-dva. Taj kvalitetni pomak želim u narednoj godini maksimalno da iskoristim. Naravno, nema mesta samozadovoljstvu i stagnaciji koja bi neminovnoi usledila kada bih potpuno bila zadovoljna prikazanim igrama u minuloj godini. Ne, ja sam svesna da imam još mnogo prostora za napredovanje, ali to podrazumeva mnogo rada, “krvi i znoja”. Radiću uporno da sledeća godina u mojoj karijeri bude još bolja od minule.
U 2011. Doroteja je odigrala četvrtfinale turnira nagradnog fonda 50.000 u Kini, četvrtfinale (25.000) u Istambulu, polufinale (25.000) u Indiji, finale (25.000) u Zagrebu,.
Doroteja je pokazala da ne zazire od teniserki koje su već izašle iz juniorske konkurencije. Hrabro se ove godine upustila u borbu za prestiž. Igrala, pobeđivala i gubila, ali je iz svakog susreta izvukla pozitivu. Ogledala se ta pozitiva ili u saznanju da može i protiv starijih, da je ravnopravna, nekada bolja, a kada je slabija, onda je iz poraza bogatila svoje iskustvo.
- Razlika između petnaestogodišnjakinje i neke igračice od 25 godina je, pre svega u iskustvu i načinu razmišljanja. Sve ostalo je, nekako, u istoj ravni. A razlog je što se svi mi kroz nastupe još od najmlađih igračkih dana spremamo za ono što nas čeka u seniorskoj konkureciji.
Doroteja je ove godine imala “vatreno krštenje”, oprobala se sa seniorkama, stekla deo iskustva koji će joj, po njenom mišljenju, pomoći u budućim nastupima.

doroteja_eric33
- Igraću i dalje čelindžere jer još uvek imam prostora da na istim napravim dobre rezultate, fjučerse možda kao priprema za neki veći turnir. Ove godine sam odigrala samo jedan fjučers, a u planu mi je i nastup u kvalifikacijama WTA turnira, naravno, u obzir dolaze samo turniri na kojima budem mogla da uđem s obzirom na mesto koje imam na rang listi.
Doroteja ne voli da prognozira jer je po njenim rečima ta “rabota” veoma nezahvalna. Ali, naravno, od sledeće godine očekuje mnogo. Zapravo, ne od godine, već od nje same.
- Očekuju me naporne pripreme za novu sezonu i jedino što mi je bitno je da me povrede obiđu i da sa svojim timom donosim dobre odluke u pravo vreme. Prognoze ne volim, ali u jedno sam sigurna, rad, veliki rad se uvek isplati. Ja radim dosta, imam cilj, a kada ga imate i njemu stremite, onda je sve ostvarljivo - poručuje Doroteja Erić.


Uspela akcija TS Beograda i TS Srbije

Datum objave: 25.12.2011. // Kategorija: Vesti

paketici4 

Velika i veoma uspela akcija TS Beograda i TS Srbije organizovana ovog vikenda (23. – 25 decenbar), pod nazivom Masters mini kup okupio je na terenima “Impuls hola” na Novom Beogradu preko 100 mališana uzrasta do 10 godina koji su se takmičili i uživali u mini tenisu.

paketici3

Taj program ITF (Međunarodne teniske federacije), veoma brzo je zaživeo u Srbiji gde je za svega dve godine podignut na nivo Teniskog saveza Srbije.

paketici6 
Dostignuti su narandžasti i crveni nivo, a odziv najmlađih je bio impozantan.