Arhiva vesti - Sve vesti

Krunić i Knol do finala u Francuskoj

Datum objave: 08.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

NIS Fed kup reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić i njena partnerka u dubl konkurenciji, Švajcarkinja Ksenija Knol sa kojom je pre sedam dana osvojila WTA trofej u Maroku, borile su se za novi trofej i ove nedelje. 
Na turniru nagradnog fonda 100.000 dolara u francuskom mestu Kan-Sur-Mer, Krunić i Knol su kao treći nosioci stigli do finala u kome su snage odmerile sa četvrtim nosiocima, parom Mitu (ROU) – Šurs (NED). Rumunsko-holandski par je do titule stigao rezultatom 4:6, 5:7.


Krajinović vicešampion u Rimu

Datum objave: 08.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović osvojio je drugo mesto na turniru iz čelindžer serije (nagradni fond 42.500 +H dolara) koji je održan u Rimu. U polufinalu Filip je savladao 63. tenisera sveta, prvog nosioca ovog turnira, Čeha Jiržija Veselog 6:3, 6:4, dok je u borbi za trofej izgubio od Britanca Kajla Edmunda 6:7(2), 0:6. 


Vučiću drugo mesto u Nigeriji

Datum objave: 08.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniser Srbije, 25 – godišnji Ilija Vučić odigrao je prvo finale singla na turniru iz čelindžer serije u karijeri. Naš teniser je do naslova vicešampiona stigao na turniru vrednom 25.000 dolara u nigerijskom mestu Abudža gde je u polufinalu savladao Egipčanina Mohameda Safvata 7:5, 4:6, 6:4. U borbi za profi prvenac Vučić je izgubio od Holanđanina Antala Van der Duima 4:6, 2:6. 
U dosadašnjoj karijeri Ilija je osvojio 13. profi trofeja iz fjučers serije, sve u dubl konkurenciji.


Kecmanoviću finale u Tampi

Datum objave: 08.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Treću nedelju za redom najbolji junior Srbije, 16 – godišnji Miomir Kecmanović učestvovao je u finalu na turnirima iz fjučers serije nagradnog fonda 10.000 dolara koji se održavaju u Americi. Prve nedelje igrao je finale singla, druge nedelje osvojio je trofej u dubl konkurenciji, treću nedelju završio je finalom u dublu (Tampa – Florida,10.000 dolara) u paru sa kolegom iz Nemčke Jonasom Luetjenom sa kojim je pre sedam dana osvoji profi prvenac (Vero Bič). 


Tepavac pokorio Karaši

Datum objave: 07.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije Marko Tepavac osvojio je najveći trofej u dosadašnjoj karijeri na turniru iz čelindžer serije koji je održan u Uzbekistanu. U finalu takmičenja u Karašiju vrednog 50.000 dolara + H, Marko je savladao prvog nosioca, Izraelca Dudija Selu 2:6, 6:3, 7:6(4). 
Trijumf u Karašiju Marku će doneti i najbolji rang karijere i biće na pragu ulaska u prvih 200. na svetu.


Marko Tepavac u finalu Karašija

Datum objave: 06.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije Marko Tepavac plasirao se u finale turnira iz čelindžer serije (50.000 dolara + H) koji se igra u uzbekistanskom gradu Karaši.
Za plasman u prvo čelindžer finale u karijeri Marko je u polufinalu savladao Belorusa Ilju Ivaška 6:4, 3:6, 7:5.
U borbi za prvi trofej ovog nagradnog fonda 251. teniser sveta naš Marko boriće se protiv Izraelca Dudija Sele koji je postavljen za  prvog nosioca na ovom takmičenju i nalazi se na 74. mestu ATP liste.  
 


Nina briljantna na startu turnira u An-Ningu

Datum objave: 04.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada NIS Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović zabeležila je sjajnu pobedu na startu turnira nagradnog fonda 100.000 dolara koji se igra u kineskom An-Ningu. Naša mlada i velika nada savladala je u prvom kolu ovog jakog ITF profi turnira prvog nosioca, domaću predstavnicu Šuai Ženg koja zauzima 62. poziciju na WTA listi rezultatom 6:4, 6:4.
Ovo je najveći skalp do sada naše Nine koja trenutno zauzima 317. mesto na svetu.


KECMANOVIĆ OSVOJIO PROFI PRVENAC U DUBLU

Datum objave: 01.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije 16- godišnji Miomir Kecmanović osvojio je profi prvenac u dubl konkurenciji. Na turniru iz fjučers serije koji je održan u Vero Biču na Floridi Kecmanović je igrao u paru sa Jonasom Luetjenom iz Nemačke. U borbi za trofej savladali su američki par Baugman - Red 6:1, 5:7, 10:8.

Ovo je prvi profi trofej u dublu za našeg mladog asa Kecmanovića koji je prošle nedelje igrao i finale fjučersa u singl konkurenciji.


KRUNIĆ OSVOJILA WTA TROFEJ U RABATU - DUBL

Datum objave: 01.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Drugu WTA titulu u dubl konkurenciji NIS Fed kup reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić osvojila je na WTA turniru u Rabatu (Maroko). 
Krunićeva je paru sa Švajcarkinjom Ksenijom Knol u finalu WTA turnira u Maroku (226.750 dolara, šljaka) savladala par, prve nosioce Tatjanu Mariju (Nemačka) i Raluku Olaru (Rumunija) 6:3, 6:0. 
Krunićevoj će ovaj trofej doneti veliki skok na WTA listi dublova gde će zauzimati oko 70. pozicije.


Bodinova želja je da u svetu belog sporta ostavi trag!

Datum objave: 30.04.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Bodin Žarković je momak koji svojom igrom, pristupom obavezama i treningu, kao i načinu nadmetanja u svojim mečevima, a tu se najpre podrazumeva njegova fanatična borbenost, ali i svojevrsno razmišljanje u toku mečeva, kao i potreba da se protivnik nadmudri, samo po sebi nameće izvesno strahopoštovanje kod protivnika. Ali, to strahopoštovanje ovaj mladi teniser, Beograđanin, stvara tim svojim karakternim osobinama koje ga vode trnovitim putem koji je izabrao. A izabrao je tenis, za njega najlepšu igru. Posvećen do maksimuma, istrajan u svojoj nameri da postane vrstan teniski profesionalac.