Arhiva vesti - Sve vesti

Održana besplatna škola tenisa u Ćupriji

Datum objave: 28.08.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa
Ovog vikenda u Ćupriji  održana je otvorena škola tenisa za decu koju već petu godinu zaredom organizuju NIS i Teniski savez Srbije. Priliku da nauče osnovna pravila tenisa dobili su svi mališani koji su  na gradskom trgu uživali u igri, druženju i zabavi.
 
Nakon odigranih teniskih mečeva, svi učesnici ove akcije dobili su diplome, kao znak zahvalnosti na sportskom ponašanju i fer-pleju. NIS kao generalni sponzor Teniskog Saveza Srbije realizuje školebesplatnog tenisa u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“ čiji je cilj, između ostalog, promocija  zdravog  načina života i pravilan razvoj mladih. Do sada je u ovoj akciji  učestvovalo  više od 27000  dečaka i devojčica širom Srbije, a podrškom projekta ove vrste, kompanija istovremeno promoviše i sportske vrednosti, kao što su timski duh i stremljenje ka rezultatima.
 
Teniski karavan nastaviće da obilazi gradove širom Srbije, a sledeće stanice biće Jagodina i Subotica.

 


Kecmanović osvojio Merilend

Datum objave: 28.08.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović pobednički pehar podigao je na jednom od najjačih juniorskih turnira na svetu, G1 kategorije u Merilendu. 

Miomir je na ovom takmičenju bio postavljen za drugog nosioca i opravdao naziv jednog od glavnih favotira za titulu. Do finala naš mladi as nije izgubio ni set, u polufinalu Prince George’s County International Hard Court Junior Tennis Championships, 2016, Boys 18 G1 turnira savladao je trećeg nosioca ovog takmičenja, Egipćanina Jusufa Hosama 6:1, 6:2. Finalni meč Kecmanović je trebao da odigra sa Amerikancem, 16. nosiocem Oliverom Krafordom koji je zbog povrede predao ovaj susret. 

Kecmanoviću je trofej osvojen sada u Merilendu, posle Oranž Boula,  druga najveća juniorska titula u karijeri, a došla je uoči samog početka juniorskog gren slem turnira u Njujorku - Otvorenog prvenstva Amerike. Trenutno Miomir zauzima 11. mesto na ITF listi. kada se upiši poeni iz Merilenda naš as će biti rangiran oko 7. mesta, a njegov najbolji rang do sada bio je 4. mesto na svetu (mart 2016). 


Na terenima TC  Novak u Beogradu održano je Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina za juniorke i juniore za 2016. godinu.

Prvenstvo je obeležila potpuna dominacija tima sa Karaburme, kako kod juniorki tako i kod juniora.


Teniski spektakl za decu u Zrenjaninu

Datum objave: 25.08.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa

Teniski „karavan“ NIS-a i Teniskog saveza Srbije nastavlja da obilazi gradove širom naše zemlje. Tako je ovoga puta Zrenjanin bio nova stanica NIS-ove otvorene škole tenisa. Veliki broj dece svih uzrasta okupio se na Trgu slobode u Zrenjaninu, gde su se uz pomoć stručnih trenera besplatno učili igranju tenisa.


NIS otvorena škola tenisa posetila Gračanicu

Datum objave: 17.08.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa

Nova stanica NIS otvorene škole tenisa ovoga puta je bila Gračanica. Veliki broj mališana okupio se 16. i 17. avgusta u sportskom centru Gračanice, gde su uz druženje, zabavu i pomoć stručnih trenera, imali priliku da nauče prve korake tenisa.


Отворена школа тениса, коју заједно организују компанија НИС и Тениски савез Србије (ТСС), наставља да радује малишане широм наше земље. Овог викенда бесплатна школа тениса одржана је на централном тргу  на Златибору, где су деца свих узраста имала прилику да са врхунским тренерима вежбају и уче тениске потезе.


Hamad slavio u Ulmu

Datum objave: 09.08.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Treće finale i druga titula Tennis Europe takmičenja u konkurenciji do 14 godina u 2016. godini za mladog tenisera Srbije Hamada Međedovića. 

Hamad je već niz godina igrač koji niže trofeje, kako one na prvenstvima Srbije, tako i na međunarodnoj sceni. Ovaj put Međedović je poneo naslov najboljeg na takmičenju koje je održano u nemačkom gradu Ulm, na turniru Tennis Europe, 2. kategorija do 14 godina. 

U borbi za trofej Hamad je kao peti nosilac salvadao drugog nosioca, Austrijanca Lukasa Neumajera 6:4, 6:4. U polufinalu naš mladi i izuzetno perspektivni teniser bio je bolji od prvog favorita ovog turnira, Kazahstanca Marata Šaripova 6:4, 7:5. 

 


Kristijan Juhas briljira

Datum objave: 09.08.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 15-godišnji Kristijan Juhas briljira na evropskoj sceni. Na poslednjih pet turnira, član TK Spartak iz Subotice je odigrao isto toliko finala, osvojio dva trofeja i to na poslednja dva takmičenja, a u pitanju su turniri Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina. 

Kristijan je u poslednje dve nedelje osvojio dva šampionska trofeja, najpre na turniru u Nišu, zatim na takmičenju u Podgorici. 

Turnir u Podgorici (Tennis Europe, konkurencija do 16) održan je u TK Eminent. Kristijan je u borbi za pobedničko postolje savladao zemljaka Dušana Obradovića 6:3, 6:4. 

 


Trijumf Dobrnjca u Nikšiću

Datum objave: 09.08.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK  Nikšić u istoimenom gradu održan je turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina za juniore. 

Trijumf u obe konkurencije (singl i dubl) zabeležio je mladi teniser Srbije Vanja Dobrnjac. 

U singl konkurenciji Dobrnjac je u borbi za trofej savladao predstavnika Crne Gore Maria Aleksića 6:3, 6:2. 


Nađa vicešampionka u Oberentfeldenu

Datum objave: 09.08.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada juniorka Srbije Nađa Nonković učestvovala je na Tennis Europe turniru u konkurecniji do 14 godina koji je održan u švajcarskom mestu Oberentfeldenu. 

Kao 13. nosilac Nađa je osvojila trofej namenjen vicešampionu ovog takmičenja. U finalu Nonkovićeva je odmerila snage sa predstavnicom Italije, Rubinom Martom De Ponti koja je do pobedničkog postolja stigla rezultatom 6:3, 7:5. 

U polufinalu Nađa je savladala Italijanku Rakel Elisu Zingale 6:1, 6:3.