Arhiva vesti - Sve vesti

Ćirić i Radovanović osvojili i Mozambik

Datum objave: 03.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi teniseri Serbije Aleksa Ćirić i Tadija Radovanović nakon osvajanja ITF turnira u afričkoj državi Lesoto, uspeli su da trijumfuju
nedelju dana kasnije na još jednom ITF turniru u konkurenciji do 18 godina u dublu, ovaj put u Maputou.
U glavnom gradu države Mozambik dubl Ćirić - Radovanović u borbi za trofej savladali su portugalski par Gonzalves - Sera Vieira 6:7(3), 7:6(5), 10:5.
Na istom takmičenju oba naša tenisera igrala su i četvrtfinala u singl konkurenciji. 
 

Laslo u polufinalu Vićence

Datum objave: 03.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije Laslo Đere plasirao se u polufinale turnira iz čelindžer serije koji se ove nedelje igra u Vićenci za nagradni fond 43.000 evra. 

U četvrtfinalu Laslo je pobedio zemljaka Filipa Krajinovića 7:6, 4:6, 6:4. U borbi za plasman u finale ovog takmičenja135. teniser sveta, koji je juće proslavio 22. rođendan, boriće se protiv Italijana Lorenca Gustina. 

 


Spremo u polufinalu fjučersa u Nišu

Datum objave: 02.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srbija ima jednog predstavnika u polufinalu fjučersa (žene, 15.000 dolara) koji se ove nedelje održava na terenima teniske Akademije "Živković" u Nišu. 

Za plasman u finale boriće se predstavnica Srbije Milana Spremo koja je u četvrtfinalu savladala zemljakinju Kristinu Ostojić 7:5, 2:6, 6:1. U polufinalu Milana će odmeriti snage sa sedmim nosiocem, Grkinjom Despine Papamihail. 

Spremo je do sada osvojila pet turnira iz fjučers serije. Najbolji rang zabeležila je pre pet godina kada je bila na 393. mestu WTA liste, trenutno je na 743. poziciji. 

U drugom polufinalu sastaće se Čehinja Heinova i Slovakinja Jamricova. 

Dubl trofej osvojio je par Alona Fomina (UKR) - Daria Kruzkova (RUS). Kao prvi nosioci ovaj parj e u finalu pobedio dubl Rija Batia (IND) - Anđelika Svinos (AUS) 6:0, 7:5. 


Filip Mandović šampion Srbije u konkurenciji do 14 godina

Datum objave: 01.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Spartakovo finale na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu iznedrilo je novog šampiona Srbije u konkurenciji do 14 godina. U sudaru dva klupska druga, člana TK Spartak iz Subotice, Filipa Mandovića i Olivera Sabo Raca do trijumfa je stigao treći nosilac ovog takmičenja Mandović rezultatom 6:3, 6:3. 

Mandović je u dosadašnjem delu takmičarske 2017. odigrao dva polufinala turnira iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina (Vinkovici i Subotica). 

"Očekivao sam titulu na Letnjem prvenstvu Srbije, jer sam u formi, pun sam samopouzdanja, motivisan da u moju biografiju upišem i trofej šampiona države što mi je uvek bila želja. Takođe, izuzetno poznajem moje kolege - rivale, mnogo puta do sada smo odmeravali snage, a pre dve nedelje imao sam priliku da igram i sa Popovićem na Memorijalu Jovana Kukarasa gde smo odigrali izuzetno težak i kvalitetan meč, Stefan je tada pobedio i sve čestitke na borbi i pobedi. Sada sam znao šta me čeka i protiv njega i u finalu protiv Olivera, spremio sam taktiku i do kraja se držao plana što mi je i donelo željeni rezultat. Četitam Oliveru, mome klupskom kolegi na sjajnom finalu, odigrali smo jako dobar meč, verujem da ćemo ih u budućnosti imati mnogo, jer ovo je naš početak i pred nama su godine i godine takmičenja i verujem velikih mečeva. Srećan sam i zadovoljan, sada se okrećem narednim turnirima iz kalendara Tennis Europe, a zatim i učešću na Prvenstvu Evrope gde ću se boriti za Srbiju što me posebno raduje i inspiriše" - zaključio je Filip Mandović, mlada i velika nada tenisa u Srbiji.  


Natalija Senić šampion Srbije u konkurecniji do 14 godina

Datum objave: 01.06.2017. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Letnje prvenstvo Srbije 2017. u konkurenciji do 14 godina. 
 
Kod devojčica trijumfovala je Natalija Senić koja je bila postavljena za drugog nosioca. U borbi za trofej Natalija je odmerila snage sa Darjom Šuvirdjonkovom i do trona je stigla ekspresnom pobedom 6:1, 6:0. 
 
Senićeva dominira na državnim takmičenjima. Ovo je bilo njeno peto finale Državnih prvenstava i treća titula, prethodne dve osvojila je u konkurenciji do 12 godina ( Dvoranski i Letnji šampionat Srbije) . 
 
"Srećna sam i zadovoljna osvajanjem nove titule, meni posebno drage jer ovo je Prvenstvo države i uvek je poseban osećaj igrati na domaćem terenu i boriti za naziv najboljeg u svojoj zemlji. Očekivala sam teže finale, znam da je Darja sjajna teniserka, ali danas nije pružila ono što zna i ume. Meni je sve išlo od ruke, bila sam maksimalno koncentrisana i sprema na trijumf, što sam i dokazala. Sada ću se okrenuti Tennis Europe takmičenjima, kao i reprezentaciji, gde nam sledi Letnje prvenstvo Evrope, gde očekujem da ostvarim sjajan rezultat" - rekla je Senićeva, devojčica iz Kragujevca koja trenira u TK  Rado. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natalija i Darja u finalu Letnjeg prvenstva Srbije 2017. do 14 - devojčice

Datum objave: 31.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U finalu Letnjeg prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji devojčica do 14 godina snage će odmeriti drugi nosilac Natalija Senić i Darja Šuvirdjonkova. 

Na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu Natalija i Darja će se boriti za šampionski pehar, a plasman u finale izborile su pobedama nad takođe sjajnim mladim snagama koje Srbija ima. U polufinalu Natalija je bila bolja od Mie Marjanović 6:3, 6:3, dok je Darja savladala prvog nosioca ovog takmičenja Anu Vilček 6:4, 7:5. 


Spartak finale Letnjeg prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji do 14 - dečaci

Datum objave: 31.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Ušli smo u samu završnicu Letnjeg prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake koje se održava na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu. 

Kod dečaka gledaćemo Spartakovo finale. Oba takmičara koji će se boriti sa naslov najboljeg u Srbiji u ovom uzrastu su članovi TK Spartak iz Subotice. Reč je o drugom nosiocu ovog turnira Oliver Sabo Racu i Filipu Mandoviću. U polufinalu Oliver je savladao Luku Jovanovića 6:4, 6:2, dok je Filip pobedio prvog nosioca Stefana Popovića 7:5, 6:3. 

 


Jana i Aleksa na tronu OP Beograda u TA Obradović

Datum objave: 30.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U prelepom ambijentu teniske Akademije "Bogdan Obradović" na beogradskoj Adi Ciganliji održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji seniorki i seniora. 

U ženskoj konkurenciji briljirala je Jana Bojović koja je u finalu pobedila Miu Vučković 6:1, 6:1. U polufinalu Jana je savladala Nataliju Popović 6:0, 6:0, Mia je bila bolja od Natalije Đukić 6:2, 7:6(2). 

Kod seniora najuspešniji bio je Aleksa Đerković kome je u borbi za trofej kod rezultata 5:7, 6:2, 3:2 meč predao Stefan Ristić. U polufinalu Aleksa je savladao Đorđa Radana 6:1, 6:4, dok je Stefan bio bolji od Nikola Kijca 6:1, 6:1. 


Cvetković osvojio OP Niša

Datum objave: 30.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kostić u Nišu održano je otvoreno prvenstvo Niša u konkurenciji do 12 godina, dečaci, druga kategorija. 

Šampion ovog takmičenja postao je Milan Cvetković koji je u finalu posle velike borbe pobedio Aleksu Stankovića 7:5, 6:7(6), 6:1. U polufinalu Milan je savladao Mihajla Stanojevića 4:6, 7:5, 6:4, dok je Aleksa bio bolji od Danila Jovanovica 7:6(3), 6:4. 


Pobeda Rajaka u Kikindi

Datum objave: 29.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U Kikindi je održano Otvoreno prvenstvo ovog grada u konkurenciji do 12 godina za dečake, druga kategorija. 

Na pobedničko postolje stao je Andrej Rajak koji je u finalu pobedio Davida Rakića 6:2, 6:4. U polufinalu Andrej je savladao Petra Ćertića 6:3, 6:3, dok je David bio bolji od Alekse Smiljanića 6:0, 7:5.