Arhiva vesti - Sve vesti

Lolin Masters TSIS do 14

Datum objave: 10.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Živković održan je završni Masters u organizaciji Teniskog saveza istočne Srbije u konkurenciji do 14 godina za devojčice. 

Pobednica ovog turnira je Lola Radivojević kojoj je meč finala bez borbe predala Anđela Petrović. U polufinalu Loja je bila bolja od Mine Milosavljević 6:3, 7:5, dok je Anđela savladala Miu Ristić 6:4, 6:1. 

U borbi za treće mesto slavila je Ristićeva pobedivši Milosavljevićevu 6:1, 6:1. 


LUKA STEFANOVIĆ NAJBOLJI I NA DRŽAVNOM MASTERSU

Datum objave: 10.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
Nakon osvajanja završnog Masters turnira Teniskog saveza istočne Srbije, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) Luka Stefanović najbolji je i na završnom državnom Mastersu za tenisere do 16 godina. Radi se o Masters turniru Teniskog saveza Srbije koji je okupio osam tenisera sa najboljim državnim rangom na kraju takmičarske sezone. Turnir se tokom vikenda igrao na terenima Teniskog centra „Novak“ u Beogradu.
 
Luka je u finalu bio bolji od Mateje Ćurića iz Beograda sa 2:0 (6/1, 6/1) i tokom prethodne dve nedelje potvrdio da je u svom uzrastu bez konkurencje i u regionu i na nivou države. 
 
„Fenomenalan način da se završi takmičarska sezona. Ovom titulom sam potvrdio sve one titule koje sam tokom godine osvojio na nacionalnom nivou, ali i dve šampionske i dve vicešampionske titule sa međunarodnih takmičenja.“ – istakao je Luka Stefanović nakon završenog mastersa.
 
Važno je istaknuti i to da ovo nije jedina titula tenisera i teniserki TAŽ-a ove nedelje. Tokom vikenda se igrao i završni masters regiona Teniskog saveza istočne Srbije u konkurenciji dečaka i devojčica do 14 godina. Teniserka Teniske akademije Živković Lola Radivojević je šampionka, njena klupska drugarica Anđela Petrović je zauzela drugo mesto. U konkurenciji dečaka vicešampionska titula je otišla u ruke Mateje Miloševića, tenisera TAŽ-a.
 

Jandriću dubl titula u Portugaliji

Datum objave: 10.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniser Srbije Darko Jandrić nastavio je sa dobrim partijama u dubl konkurenciji na turnirima iz fjučers serije. Novi, šesti po redu trofej iskovao je u Portugaliji u paru sa Italijanom Erikom Crepaldijem. 

U finalu Jandrić i Crepaldi na turniru nagradnog fonda 15.000 dolara u mestu Idanha-A-Nova savladali su španski par Pulgar Garsija - Vivero Gonzalez 7:6, 6:2. 

Osvajanjem ove titule Darko će na novoj ATP rang listi napredovati za oko 100 mesta, trenutno je na 645. mestu. 


Marković najbolji na Mastersu TSB do 18

Datum objave: 10.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Završni Masters u konkurenciji do 18 godina (juniori) u organizaciji Teniskog saveza Beograda održan je terenima TK Voždovac. 

Pobedinčno postolje pripalo je Luki Markoviću koji je u finalu pobedio Marka Pavlovića 7:6(3), 7:5. Treće mesto osvojio je Mihajlo Drobnjaković kome je kod rezultata 6:0 meč predao Miroslav Cvjetan. 


Platiši Masters TSB do 18

Datum objave: 10.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniski akademije "Tipsarević" održan je završni Masters u organizaciji Teniskog saveza Beograda, konkurencija do 18 godina, juniorke. 

Šampionski trofej osvojila je Ana Platiša koja je u finalu savladala Anđelu Todorović 6:1, 6:4. U polufinalu Ana je bila bolja od imenjakinje Ane Ogrizović 6:3, 6:3, dok je Anđela pobedila Mariju Leko 6:1, 7:5. 

U borbi za treće mesto Ogrizović je pobedila Leko 7:5, 6:0. 


Draginji profi prvenac u Libanu

Datum objave: 09.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka i državna šampionka Srbije, 17 - godišnja Draginja Vuković osvojila je profi prvenac na turniru iz fjučers serije koji je odigran za nagradni fond od 15.000 dolara u Libanu. 

Draginja je u borbi za singl trofej posle velike borbe savladala predstavnicu Rusije Anu Ureke 3:6, 6:3, 7:5 i tako došla do prve profi titule u karijeri. U dubl konkurenciji Vukovićeva se takmičila u paru sa Mađaricom Naomi Totkom. One su osvojile titulu vicešampiona, u finalu su izgubile od trećih nosilaca, ruskog para Kan - Zotova 0:6, 1:6. 

Draginja je trenutno na 911. mestu WTA liste, ali kada se upišu poeni iz Libana zabeležiće značajan skok. Ove nedelje ona će se takmičiti na turniru nagradnog fonda 25.000 evra koji se održava u Nigeriji. 

Draginja je presrećna osvajanjem turnira u Libanu. 
 
- Titula je rezultat mog rada. Trudim se da na treningu uvek dam svoj maksimum. Osvajanje ovog turnira za mene znači mnogo pre svega u motivacionom smislu. Radiću ubuduće još više i bolje kako bih što pre napredovala i na juniorskoj ali i na WTA listi - istakla je državna šampionka za 2017. u konkurenciji do 18 godina. 
 
Trener Strahinja Jovanović je prezadovoljan uspehom svoje pulenke. 
 
- Prezadovoljan sam rezultatom koji je Draginja ostvarila. Ovo je veliki uspeh za nju i ovo je samo početak njene profesionalne karijere. Draginja je igračica koja pokazuje napredak kako na svakom treningu tako i na meču. Ona jednostavno pomera granice i time će siguran sam sebi osigurati visoko mesto na svetskoj profesionalnoj rang listi. Naravno da iza svega stoji mukotrpan rad i odricanje, ali cilj i vera su pokretači nas svih u njenom timu - zaključio je Jovanović. 
 

Vukovićeva je trenutno i 50. juniorka sveta, a ove godine je igrala finale G1 ITF turnira u Asunsionu, polufinale G1 turnira u Velsu, kao i glavni turnir gren slem takmičenja u Njujorku. 


Teniski savez Vojvodine blistao na LORIST-u

Datum objave: 09.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
Međunarodni sajam LORIST, 50. po redu, održan je od 3. do 8. oktobra na Novosadskom sajmu. 
 
Na jubilarnom LORIST-u (sajam lova, ribolova, sporta) predstavilo se više od 100 sportskih klubova, sportskih udruženja, saveza, obrazovnih institucija u oblasti sporta sa teritorije Novog Sada, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri.
Tradicionalno, među svim sportskim institucijama u okviru LORIST-a koje su promovisale sport, zdrav način života i rekreaciju učestvovao je i Teniski savez Vojvodine koji je na najlepši mogući način istakao „beli sport“ i svu njegovu raskoš.  
 Pored TS Vojvodine na 50. LORIST-u predstavio se i teniski klub Vojvodina, koji je jedan od najtrofejnijih klubova u našoj teniskoj istoriji, prvi teniski klub legendarne Monike Seleš. 
 

 


Krajinoviću novi trofej i najbolji ATP rang

Datum objave: 09.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije. 25 - godišnji Filip Krajinović nastavlja da niže trofeje i pomera sopstvene granice na ATP listi. 

Krajinović je nakon osvojenog čelendžera pre sedam dana u Rimu, ovog vikenda došao do novog, 11. trofeja u karijeri. Naš as je za petu titulu u 2017. na takmičenju u Kazahstanu u finalu savladao zemljaka Lasla Đerea 6:0, 6:3. 

Novi trijumf doneo je Filipu i najbolji rang u dosadašnjoj karijeri, 79. mesto na ATP listi. 

 


Kovačeva osvojila ITF trofej u Baru

Datum objave: 09.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 15-godišnja Jelena Kovač osvojila je ITF prvenac na turniru održanom u Crnoj Gori. 

Do ITF trofeja (G5 kategorija) Kovačeva je stigla u Baru gde je u finalu pobedila zemljakinju Emiliju Kojčić 6:1, 6:4. U polufinalu Jelena je bila bolja od predstavnice Hrvatske Neli Šunjić 6:2, 7:5, dok je Emilija savladala Slovenku Anju Trbežnik 7:6(4), 7:5. 


Đere i Krajinović za trofej u Almataiju

Datum objave: 06.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativci Srbije Laslo Đere i Filip Krajinović boriće se šampionsku titulu na turniru iz čelendžer serije koji se održava u Kazahstanu. 

Đere, koji je na ovom takmičenju vrednom 50.000 evra +H postavljen za prvog nosioca, za plasman u finale salvadao je predstavnika Rusije Ivana Gakova 6:4, 1:6, 6:2. Krajinović kao drugi nosilac u polufinalu nadigrao Argentinca Marka Trunđelitija 6:3, 6:4. 

U borbi za trofej singla u Almatiju boriće se Laslo i Filip, kojima će ovo biti treći međusobni meč u sezoni 2017. Prethodna dva dobio je Đere.