Arhiva vesti - Sve vesti

Erbezu zeleni nivo na Green setu

Datum objave: 10.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green set održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina za dečake, zeleni nivo. 

Trijumfovao je Nikola Erbez koji je u finalu bio bolji od Uroša Bogićevića 4:1, 4:0. U polufinalu Nikola je bez izgubljenog gema pobedio Aleksu Postića 4:0, 4:0, dok je Uroš savladao Andreja Radojkovića 3:4(3), 4:1, 7:3. 

Utešni turnir pripao je Lazaru Lukoviću koji je u borbi za trofej pobedio Mateju Jovanovića 4:2, 4:2. 


Anđeli titula na terenima TK Privilege

Datum objave: 10.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo za juniorke u konkurenciji do 18 godina, druga kategorija, održano je na terenima TK Privilege u Beogradu. 

Pobednički pehar osvojila je Anđela Todorović koja je u finalu savladala Nađu Nonković 1:6, 6:2, 6:0. U polufinalu Anđela je posle velike borbe stigla do pobede nad Ninom Zdravković 2:6, 6:2, 6:4, dok je Nađa bila bolja od Jovane Cvetković 6:3, 6:1. 


Spasojeviću trofej na Voždovcu

Datum objave: 10.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Voždovac održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji juniora do 18 godina, druga kategorija. 

Naslov šampiona pripao je Stefanu Spasojeviću koji je u borbi za tron savladao Nikolu Purića 6:1, 6:2. U polufinalu Stefan je bio bolji od Andreja Petrovića 6:0, 6:3, dok je Nikola pobedio Andreja Kalenića 6:3, 6:1. 


Članice Dinama osvojile Ekipno prvenstvo Srbije za seniorke

Datum objave: 10.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63a) održano je Ekipno prvenstvo Srbije 2017. za seniorke. 

Pobednički pehar otišao je u ruke članica TK Dinamo iz Pančeva. Učestvovalo je ukupno tri ekipe (TK Dinamo, TK Crvena zvezda, TA Živković). 

Takmičenje je održano po round robin sistemu (svako sa svakim). TK Dinamo je zabeležio pobede nad oba rivala - TK CZ i TA Živković i time stigao do trijumfa i naslova šampiona Srbije. 

U susretu TK CZ (Beograd) i TAŽ (Niš) pobedu je odneo tim sa Karaburme. 

TK Dinamo - TK Crvena zvezda 3:2 (Satsuki Takamura - Milana Spremo 7:6(3),6:4, Emilija Kojčić - Yasmeen Ghaoui  6:3, 6:3, Natalija Đukić - Vera  Marković 1:6, 1:6, Ana Vilček - Danijela Tomić 6:3, 6:3, dubl: Takamura/Kojčić  - Spremo/Ghaoui  0:6, 0:6 (službeni rezultat) 

 

 

Đurđevićevoj trofej od Tipsarevića

Datum objave: 09.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Tipsarević u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Sanja Đurđević kojoj je u finalu kod rezultata 4:1 meč predala Teodora Milić. Pehare je finalistkinjama uručio proslavljeni Dejvis kup reprezentativac Srbije Janko Tipsarević. 

U polufinalu Sanja je posle velike borbe pobedila Anđelu Ražnatović 6:1, 3:6, 7:5, dok je Teodora bila bolja od Mie Ristić 6:1, 6:2. 


Đorđević šampion OP Zaječara crveni nivo

Datum objave: 09.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK As Timok u Zaječaru održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina (devojčice i dečaci), crveni nivo. 

Šampionski trofej osvojio je Veljko Đorđević koji je u finalu savladao Janka Mladenovića 5:3, 5:3. U polufinalu Veljko je bio bolji od Jovana Aleksića 5:3, 5:1, dok je Janko pobedio Isidoru Strainović 5:2, 5:1. 

Utešni turnir osvojila je Lana Đorđev koja je u završnici turnira pobedila Vilu Antoninu Milosavljević 5:3, 5:2. 


Jankoviću OP Zrenjanina

Datum objave: 08.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Galeb u Zrenjaninu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore, druga kategorija. 

Pobedničko postolje osvojio je Luka Janković koji je u finalu pobedio Luku Polovinu 6:2, 6:2. U polufinalu Janković je savladao Savu Radovića 1:6, 6:2, 6:0, dok je Polovina bio bolji od Jovana Poznana 6:3, 6:2. 


Prva WTA pobeda Danilovićeve

Datum objave: 07.11.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolja juniorka Srbije, 16 - godišnja Olga Danilović ostvarila je prvu pobedu u karijeri u glavnom žrebu jednog WTA turnira. Na WTA takmičenju u francuskom Limožu Olga je u prvom kolu savladala Čileanku Danijelu Segal 6:2, 6:3.
 
Za plasman u četvrtfinale Danilovićeva će odmeriti snage sa Nemicom Sabinom Lisicki.
 

Katarina Mišić Krneta: Lako u trenerskom poslu ne postoji!

Datum objave: 07.11.2017. // Kategorija: Domaća scena
Teniska ratnica neumoljivih i sumornih devedesetih. Šampion ubojitog forhenda, višestruka šampionka Jugoslavije, ponosna Fed kup reprezentativka naše zemlje, srčana  i hrabra kao igrač, ista i danas kao teniski trener - Katarina Mišić Krneta.
  
Rođena je 5. februara 1976. u Beogradu. Tenis je počela da trenira septembra 1985.  u teniskoj školi TK Crvena zvezda pod nadzorom trenera Alberta Zapušeka. Završni turnir teniske škole osvaja ubedljivim partijama, a njen prvi pehar predao joj je niko drugi do teniski idol Jugoslavije 80- tih Slobodan Živojinović.
U kasnijoj pionirskoj i juniorskoj karijeri Mišićeva je bila i članica klubova TK Partizan, TK Beograd, da bi se 1996. vratila u matični klub TK CZ na Karaburmi i tamo ostala do kraja karijere.

Krajinović: zapravo sve je bila java, kristalno jasna i čista

Datum objave: 06.11.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Uzdrmao je sportsku i tenisku planetu! Srca teniskih poklonika u Srbiji ponovo su drhtala ovog vikenda, u najpozitivnijem mogućem smislu. Finiš takmičarske 2017. obeležio je sjaj Dejvis kup reprezentativca Srbije, 25 –godišnjeg Filipa Krajinovića. Filipu iz Srbije poklonio se Bersi u kome je iz kvalifikacija stigao do finala turnira iz Masters serije, finalu o kome maštaju svi teniseri planete. Do finala u Parizu Krajinović je nanizao šest pobeda, u borbi za trofej zaustaljen je od Amerikanca Džeka Soka 7:5, 4:6, 1:6.
Svaki sportista, svaki sekund proveden kako u trenažnom procesu, tako i na samoj takmičarskoj sceni stremi ka tome da se jednog dana nađe ne samo na pobedničkom postolju, već u situaciji da nakon uspeha i rezultata koji je iskovao i na način koji je napravio, doživi da nakon toga više ništa nije isto, da karijera i život dobiju novu, vasionsku dimenziju. Neko do toga dođe rano, jos u tinejdžerskim danima, drugi  prođu kroz celu karijeru tapkajući u mestu, a neko čaroliju doživi nenadano, u trenutku kada ima skromniji plan, kada ide korak po korak rešen da dođe do željenog rezultata. Brzinom munje u sportsku orbitu putuju retki, posebni heroji, takav je i naš Filip. Sport je to, bajke se u sportu dešavaju i osvežavaju nekako ustaljen tok takmičenja, ostvarenih rezultata, napred poznatih šampiona. Nenadani heroji su oni koji se večno pamte, sveža sportska krv koja ostaje zauvek da struji venama. 
I kada se usled brojnih povreda naših takmičara u sezoni 2017, ali i drugih svetskih teniskih zvezda, u samom finišu takmičarske godine bez ikakvih rezultatskih očekivanja, uprkos tome što sva takmičenja nisu završena, utonulo u „zimski san“,  iz njega nas je probudio na samo njemu svojstven način Filip Krajinović.