Arhiva vesti - Sve vesti

Eleni i Aleksi titula Dvoranskih šampiona Srbije u konkurenciji do 18

Datum objave: 25.01.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tennis Point u Čačku završeno je Drovansko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina, juniorke i juniori. 

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Elena Milovanović koja je u finalu pobedila Teodoru Ristić 6:2, 6:1. U polufinalu Elena je bila bolja od Sofije Đunisijević 6:0, 6:4, dok je Teodora savladala Tamaru Eraković 6:3, 6:2. 

Elena je i aktuela šampionka Srbije Letnjeg prvenstva u konkurenciji do 16 godina. 

Kod juniora naslov Dvoranskog šampiona 2018. u konkurenciji do 18 godina poneo je Aleksa Ćirić koji je u borbi za trofej posle velike borbe pobedio Dimitrija Zupca 1:6, 6:4, 6:1. U polufinalu Ćirić je posle velike borbe savladao Kristijana Juhasa 5:7, 6.3, 6:2, dok je Dimitrije bio bolji od Vuka Markovića 6:2, 6:1. 


Krajinović: „Srce mi kaže Srbija, a bol još uvek koči“

Datum objave: 25.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Videli smo fantastičnog Flipa Krajinovića koji nas je ozario briljantnim nastupom na turniru iz Masters serije u Parizu novembra 2018. Finale ovog velikog takmičenja, koje je od tenisera sa našeg podneblja igrao pre Filipa samo Novak Đoković, doneo je mladom asu Srbije najbolji rang karijere 33. mesto na svetu.
Naš Dejvis kup reprezentativac pripremao se temljno za izazove u 2018. u kojoj želi i može da pokaže svu raaskoš koju njegova igra poseduje. Ipak neposredno pre samog starta sezone Krajinović se desio peh, povredio je ahilovu tetivu zbog koje je morao da propusti takmičenje u Sidneju, zatim i Otvoreno prvenstvo Australije na kojem je trebalo da bude nosilac.
Usledio je period saniranja povrede koji još uvek traje. Prognoze nisu bile obećavajuće, ali naš as se ne predaje, posebno jer mu je jedna od najvećih želja bila Dejvis kup meč protiv Amerike u Nišu.
„Srce mi kaže Srbija, a bol još uvek koči. Iako povreda nije sanirana, stao sam danas na teren i krenuo sa prvim treninzima, jer možda ipak uspem da se oporavim i spremim za meč sa Amerikancima. Od septembra mislim o tom meču, velika želja mi je bila da igram pred niškom publikom, u Čairu i desilo se šta se desilo. Nadam me ne napušta i ja još uvek verujem da ću ugledati i doživeti vatrenu publiku kakvu samo Niš ima“ – počinje priču drugi reket Srbije, 36. na svetu Filip Krajinović.  
Selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić prema propisima ITF-a (Međunarodne teniske Federacije), kao i njegov kolega, selektor SAD Džim Kurijer saopštili su juče spisak igrača na koje računaju u meč pod svodovima niškog Čaira. Ipak, tim koji su nominovali mogu da promene, a imaju pravo izmene dva igrača sve do sat vremena uoči žreba koji je na programu 1. februara 2018. To znači da se, ukoliko se oporavi i pripremi, Krajinović može naši na terenu u susretu sa gostima iz SAD.
„To je moja želja, zato sam i stao danas na teren, zato ću i dati sve od sebe narednih dana da se oporavim i pripremim koliko god mi to bude telo dozvolilo, posebno ahilova tetiva koju sam povredio, a za koju su mi rekli lekari da će mi trebati dug oporavak. Ja verujem u suprotno, verujem da ću ipak izaći na teren protiv Amerikaca i da će Srbija pobediti“ – zaključio je Dejvis kup as Srbije Krajinović.  

Miladinović u polufinalu Australian Opena

Datum objave: 25.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, drugi na svetu, Marko Miladinović boriće se za prvo gren slem finale u karijeri. Naš i svetski as plasirao se u polufinale juniorskog Otvorenog prvenstva Australije pobedom u četvrtfinalu nad Francuzom Hugom Gastonom 4:6, 6:3, 7:5. 

U polufinalu gren slem takmičenja u Melburnu juniorski reprezentativac Srbije snage će kao drugi nosilac odmeriti sa sedmim kosturašem ovog takmičenja, Amerikancem Sebastijanom Kordom. 

 


Ženska reprezentacija Srbije (do 16) na pripremama za Vinter kup

Datum objave: 24.01.2018. // Kategorija: Domaća scena
Pripreme reprezentacije Srbije u konkurenciji  do 16 godina (devojčice) za predstojeći Vinter kup u punom su jeku. Pod stručnim nadzorom šefa stručnog štaba Srbija junior tima Rence Furlana, glavnog trenera TSS Dragana Šerera i trenera Nikole Vidovića za izazove koje će im doneti takmičenje u nacionalnom dresu pripremaju se: Natalija Senić, Anđela Lopičić, Senka Deletić i Anđela Vukčević. 
Selekcija Srbije u ovom sastavu kvalifikacije Vinter kupa odigraće u francuskom Brestu od 02. do 04. februara. 
„Veoma sam zadovoljan reprezentativkama, njihovim zalaganjem na pripremama koje teku u sjajnoj atmosferi i velikom radu.  Mečevi koje one igraju u okviru priprema su fantastični, kao da su u pitanju turnirski mečevi. Pripreme traju ove i sledeće nedelje, a na put se kreće 31.01.2018. 
Selekcija Srbije je u grupi sa Austrijom, Hrvatskom, Kiprom, Slovačkom, Švajcarskom i Francuskom. Od naših devojaka, najviše iskustva i uspeha na evropskim turnirima ima Lopičić Anđela koja trenutno ima rang  94.  i Senka Deletić koja je  307. na Tennis Europe rang listi. Pri tome, treba napomenuti da su obe 2003. godište, da su taj rang stekle sa 14 godina  i da su tek sada ulazna 16-tica. Ostale dve devojke su oko 1000, odnosno 1600 ranga, ali su svakako dobre teniserke. Shodno radu koji imamo tokom priprema očekujemo dobar plasman na Vinter kupu“ – rekao je Furlan. 
 

Miladinović u četvrtfinalu Australijan Opena

Datum objave: 24.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, drugi junior sveta, naš mladi as Marko Miladinović plasirao se u četvrtfinale singla na juniorskom gren slem takmičenju u Melburnu. 

U trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije za juniore kao drugi nosilac Miladinović je pobedio predstavnika Nemačke Rudolfa Molekera 6:3, 6:4. U borbi za plasman u polufinale Marko će odmeriti snage sa Francuzom Hugom Gastonom. 

 


Selektor Zimonjić: "Očekuje nas izuzetno težak meč protiv reprezentacije Amerike"

Datum objave: 23.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U ITF ( Međunarodna teniska Federacija ) danas su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatcija Srbije i SAD računaju u predstojećem susretu prvog kola Svetske grupe za 2018. godinu.
 
Za duel sa selekcijom SAD, koji je na programu od 02.02. do 04.02.2018. godine u Niši (Hala Čair), selektor tima Srbije Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Dušan Lajović (75. na ATP listi singlova), Laslo Đere (85), Nikola Milojević (176), Peđa Krstin (232) i Miljan Zekić (297). 
 
Spisak igrača na koje u susretu sa Srbijom računa selektor SAD Džim Kurijer je: Sem Kveri (13. Na ATP listi singlova), Džon Izner (16), Rajan Harison (45)  i Stiv Džonson (48). 
 

Selektor Zimonjić objavio spisak igrača za meč protiv SAD u Nišu

Datum objave: 23.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U ITF ( Međunarodna teniska Federacija ) danas su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim susretima prvog kola Svetske grupe za 2018. godinu.
 
Za duel sa selekcijom SAD, koji je na programu od 02.02. do 04.02.2018. godine u Nišu  (Hala Čair), selektor tima Srbije Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Dušan Lajović (75. na ATP listi singlova), Laslo Đere (85), Nikola Milojević (176), Peđa Krstin (232) i Miljan Zekić (297). 
 
Očekuje se da u toku dana selektor Dejvis kup tima SAD Džim Kurijer objavi spisak igrača na koje računa u susretu sa Srbijom. 
 
Sve do jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 01.02. 2018. godine, savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dva igrača na koja računaju u meču Srbija - SAD.
 
Od 2018. u Dejvis kup takmičenju uvedeno je novo pravilo da umesto dosadašnjih četiri igrača, tim broji pet igrača koji mogu biti žrebani i koji mogu igrati meč.

Đurić u drugom kolu Tarba

Datum objave: 23.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Zimsko nezvanično prvenstvo sveta u konkurenciji do 14 godina, za devojčice i dečake, tradicionalno se održava u francuskom mestu Tarb. 

Srbija 2018. ima tri predstavnika na ovom turniru rezervisanom za top igrače. 

U ženskoj konkurenciji predstavljala nas je Dvoranska šampionka Srbije za 2018. Fatma Idrizović koja je u prvom kolu poražena od desetog nosioac, Britanke Matilde Mutadvdžić 1:6, 1:6. 

Drugo kolo takmičenja u Tarbu izborio je jedan od najvećih mladih talenata koje Srbija ima, Branko Đurić koji je u prvom kolu savladao Amerikanca Jučenga Šanga 2:6, 6:4, 6:3. U borbi za plasman u treće kolo kao 13. nosilac Branko će odmeriti snage sa Čehom Hinekom Bartonom. 

U prvom kolu od takmičenja u Tarbu oprostio se naš vicešampion Dvoranskog prvenstva 2018. Nikola Zekić koji je posle velike borbe izgubio od prvog nosioca i glavnog favorita turnira, Rusac Mihaila Gorokhova 6:4, 2:6, 2:6. 

 


Kecmanović pobedio Tifoa

Datum objave: 23.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, 18- godišnji Miomir Kecmanović zabeležio je veliku pobedu na startu takmičenja u američkom Njuport Biču koje se igra za nagradni fond 150.000 dolara +H. 

Kecmanović je u prvom kolu ovog čelendžera savladao 81. tenisera sveta, Amerikanca i drugog nosioca Francisa Tifoa 6:4, 3:6, 6:3. 

U borbi za plasman u četvrtfinale Miomir će snage odmeriti sa Amerikancem Stefanom Kozlovim. 

 


Miliću Green Set do12

Datum objave: 22.01.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set u Beogradu održano je prvenstvo za dečake u konkurenciji do 12 godina, druga kategorija. 

Pobedničko postolje osvojio je Ognjen Milić koji je u finale kod rezultata 2:0 u prvom setu predao Strahinja Ristić. Meč polufinala Ognjenu je kod rezultata 6:2, 5:5 predao Aleksa Petković, dok je Ristić bio bolji od Jovana Matovića 6:2, 6:2.