Arhiva vesti - Sve vesti

LOLA I DALJE U VRHU SRPSKOG TENISA

Datum objave: 30.12.2017. // Kategorija: Domaća scena
Tokom ovom nedelje je u Kruševcu završeno Prvenstvo Srbije u tenisu za teniserke do 14 godina. Teniserka niške Teniske akademije Živković Lola Radivojević se sa Državnog prvenstva Srbije vraća kao vicešampionka. 
 
Ovo je veliki rezultat za dvanaestogodišnju Lolu. U finalu je od nje bila bolja godinu dana starija Fatma Idrizović iz Novog Pazara.
 
„Nastavila sam da održavam visok plasman i budem u završnici značajnih turnira. Važno je da nastavim i dalje sa intenzivnim treninzima koji će me održavati u samom vrhu, ali naravno da mi je uvek cilj da dođem i do šampionske titule. Trudiću se da dodjem do titule i u starijim kategorijama u 2018. “ – rekla je Lola Radiovjević, teniserka TAŽ-a po završetku finala.
 
Lola Radivojević je reprezentativka Srbija, a u narednom periodu je očekuju i značajni turniru na međunarodnoj sceni. 
 
 
 
 
 

Novak Đoković neće učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju

Datum objave: 29.12.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji teniser Srbije, Novak Đoković neće učestvovati na egzibicionom turniru Mubadala World Tennis Classic u Abu Dabiju, jer je proteklih par dana osetio bolove u laktu. Posle saveta lekarskog tima doneta je odluka da propusti ovo takmičenje.
Novak od 6. jula 2017. nije odigrao ni jedan meč zbog povrede lakta zbog koje se odlučio na dugu pauzu kako bi se povreda sanirala.
 
"Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju. Nažalost, u poslednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda lekari su me savetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje, i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam tužan jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gde volim da učestvujem. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što pre mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam.
Sve ovo može da utiče i na početak sezone i plan turnira koji sam napravio, ali odluka će biti doneta narednih dana" - rekao je vlasnik 12 gren slem trofeja, najbolji teniser Srbije u istoriji, Novak Đoković.
 

Aleksandra Krunić spremna za velika dela u 2018.

Datum objave: 29.12.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Teniski šahista, prvi reket Srbije, naša srčana Fed kup heroina, poput Don Kihota dugo godina se borila sa vetrenjačama, u ovom slučaju protiv samokritike koja je konstantno kočila i vukla nazad, ne ostavljajući prostora za veliki iskorak za koji ima sve predispozicije – od talenta, umeća, znanja, do hrabrosti. Okidač koji će dovesti do kontinuiteta koji je bio jedina karika u lancu koja je nedostajala za velika dela i do najboljeg ranga koji trenutno beleži (53. mesto na svetu u singlu) je WTA prvenac u singlu koji je osvojila na ostrvu Bol u Hrvatskoj juna 2017.
 
U godinama iza nas videli smo bljesak Aleksandre Krunić mnoštvo puta, poput onog nezaboravnog 2014. na gren slemu u Njujorku kada postaje svetska senzacija broj 1 postaje gde je prošla kvalifikacije, u trećem kolu glavnog takmičenja u dva seta savladala aktuelnu šampionku Vimbldo¬na, treću teniserku sveta, Čehinju Petru Kvitovu. Bila je na ko¬rak da nastavi sa senzacijama, nekoliko lopti je delilo od plas¬mana u četvrtfinale u susretu sa beloruskinjom Azarenkom. Nanizala je na US Openu sedam pobeda, čestitke su stizale sa svih strana sveta, posebne pohvale dobila je od legendi ženskog „belog sporta“ Kris Evert i Martine Navratilove koje su bile saglasne da je Aleksandra novi nebrušeni dijamant svetskog tenisa. Odmah nakon uspeha u Njujorku Aleksandra je osvojila i WTA trofej u dublu – Taškent, sezonu završila na najlepši mogući način, titulom u Ankari (50.000) i 72. mestom na WTA listi. Ipak, karika konstantnosti je ostala u magli koja se konačno razišla na ostrvu Bol.
 
 

Luki trofej Dvoranskog šampiona Srbije 2018. u konkurenciji do 14

Datum objave: 28.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sportissimo u Kruševcu završeno je treće Dvoransko prvenstvo Srbije u nizu. Nakon 12 i 16 - godišnjaka, za trofeje se borila i konkurencija do 14 godina (devojčice i dečaci). 

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Luka Jovanović iz Zrenjanina. U borbi za šampionski trofej Luka je savladao Nikolu Zekića 6:1, 6:2. U polufinalu Luka je odmerio snage sa Brankom Đurićem i do pobede stigao nakon tri i po sata igre rezultatom 6:4, 5:7, 7:6(5). Bio je to sjajan meč, užitak za sve ljubitelje tenisa, u kome su mladi teniski lavovi Srbije pokazali da je budućnost ovog sporta u našoj zemlji blistava. U drugom polufinalu snage su odmerili Zekić i Nikola Jovanović koji je ovaj susret predao kod vođstva Zekića od 6:1, 2:0. 

Podsetimo, u ženskoj konkurenciji dan ranije pobedničko postolje osvojila je Fatma Idrizović savladavši u finalu Lolu Radivojević 6:1, 6:1. 

Čestitke svim učesnicima za pruženu igru, zalaganje na terenu i fer plej. Bravo! 

 


Fatma novi šampion Srbije u konkurenciji do 14 godina

Datum objave: 28.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

I više nego dominantna igra, rezultati iz meča u meč doneli su 13 - godišnjoj Fatmi Idrizović naslov šampiona Dvoranskog prvenstva Srbije 2018. u konkurenciji do 14 godina za devojčice koje je održano u Kruševcu. 

Velika nada tenisa u Srbiji Idrizovićeva, prvi favorit Prvenstva Srbije koje je održano u TK Sportissimo do trona je stigla bez izgubljenog seta. U samom finalu Fatma je bila bolja od Lole Radivojević 6:1, 6:1. U polufinalu Fatma je savladala Leu Rupnjak 6:3, 6:4, dok je Lola pobedila Tijanu Sretenović 6:0, 6:1. 

Fatma Idrizović iza sebe već ima trofeje sa državnih šampionata (konkurencija do 12). Rođena je u Novom Pazaru gde je i napravila prve teniske korake i gde i danas živi i trenira. U 2017. godini osvojila je tri trofeja iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina (dve u Tirani i jednu u Bitoli), odigrala je i tri finala (Ulcinj, Ankara i Bazel) i igrala finale Tennis Europe takmičenja u konkruenciji do 16 godina (Tirana). 

Lola Radivojević je godinu dana mlađa, takođe proslogodišnji Dvoranski državni prvak i Letnji vicešampion u konkurenciji do 12 godina, član reprezentacije Srbije.


Savić osvojio Master

Datum objave: 25.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Master održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina, dečaci, druga kategorija. 

Šampion ovog turnira je Mihailo Savić koji je u finalu savladao Mihajla Lasicu 7:5, 6:1. U polufinali Savić je bio bolji od Danila Ilića 6:0, 6:3, dok je Lasica pobedio Jovana Slijepčevića 5:7, 6:2, 6:1. 

 


Antonina i Mateja osvojili Topaco naranđasti nivo

Datum objave: 25.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Topaco u Beogradu održan je turnira u konkurenciji do 10 godina za devojčice i dečake, naranđasti nivo. 

U konkurenciji devojčica trijumfovala je Antonina Petković koja je u finalu savladala Anastasiju Čolović 4:2. U polufinalu Antonina je bila bolja od Nine Milivojević 4:1, dok je Anastasija pobedila Taru Pijević 4:0. 

Utešni turnir osvojila je Teodora Vlajić koja je u finalu pobedila Jovanu Uzelac 4:1. 

Kod dečaka pobedničko postolje osvojio je Mateja Dimitrijević savladavši u finalu Jovana Krivokapića 4:1. U polufinalu Mateja je bio bolji od imenjaka Mateje Stokuće 4:2, dok je Jovan pobedio Andreja Markovića 4:1. 

Utešni turnir osvojio je Krsto Krivokapić pobedivši u finalu Nenada Petkovića 4:1. 

 


Italijanski teniski ekspert Furlan: „planski i dugoročni rad je ključ uspeha“

Datum objave: 22.12.2017. // Kategorija: Domaća scena
Italijanski teniski stručnjak, bivši ATP igrač, Renco Furlan već dve godine nalazi se na čelu stručnog štaba juniorskog tima Teniskog saveza Srbije. 
 
Osnovni cilj dolaska ovog vrhunskog svetskog stručnjaka bila je reogranizacija juniorskog programa TSS, kao i nakon svih urađenih analiza, postavka plana i programa kojim će se voditi trenerski kadar u Srbiji u radu sa mladim juniorima na njihovom putu i prelasku iz juniorskog u profi tenis.
 
 

Janku crveni nivo u Knjaževcu

Datum objave: 22.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

U Knjaževcu, na terenima TK Magnet  održan je turnir u konkurenciji do 10 godina, crveni nivo, dečaci i devojčice. 

Glavni turnir osvojio je Janko Mladenović koji je u finalu pobedio Nikolu Božanovića. U polufinalu Janko je bio bolji od Lane Đorđev 5:1, 5:2, dok je Nikola savladao Ines Krstić 4:5, 5:4, 5:2. 

Utežni turnir je osvojio Uroš Milošević pobedivši u finalu Aleksu Salijevića 4:5, 5:3, 5:2. 


Babićevoj titula na Green Setu

Datum objave: 22.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 18 godina, za devojčice, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Jovana babić koja je u borbi za prvo mesto savladala Aleksandru Stanković 6:3, 6:2. U polufinalu Jovani je meč kod rezultata 2:6, 6:2, 2:0 predala Jasmin Gaui, dok je Aleksandra pobedila Tinu Vlajić 6:2, 6:2.