Arhiva vesti - Sve vesti

Simona i Dušan pobednici takmičenja u Humskoj

Datum objave: 10.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Partizan u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo Beograda, prva kategorija u konkurenciji do 18 godina, za juniorke i juniore. 

Kod juniorki trijumfovala je Simona Maksimović koja je u finalu posle velike borbe savladala Ninu Zdravković 2:6, 7:5, 6:3. U polufinalu Simona je pobedila Jelenu Marjanović 7:6(1), 4:6, 6:3, dok je Nina bila bolja od Anđele Todorović 6:3, 7:6(6). 

U konkurenciji juniora pobedu je odneo Dušan Obradović koji je u borbi za tron pobedio Ognjena Pavlovića 1:6, 6:2, 7:6(8). U polufinalu Dušan je savladao Aleksandra Balja 7:6(5), 4:6, 6:0, dok je Ogjnenu meč kod rezultata 5:0 u prvom setu u korist Ognjena predao Mateja Ćurić. 


NIKOLA JOVIĆ JE ŠAMPION ISTOČNE SRBIJE

Datum objave: 10.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
U Zaječaru se na terenima Teniskog kluba AS Timok igralo Prvenstvo istočne Srbije u konkurenciji dečaka i devojčica do 12 godina. Turnir je održan tokom vikenda u organizaciji Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS). Titulu šampiona regiona je poneo Nikola Jović, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša, kod devojčica Aleksandra Stevanović (Bor).
 
Nikola je u finalu bio bolji od Alekse Stankovića iz Prokuplja i meč završio bez rezultatske neizvesnosti sa 2:0 (6/0, 6/3). Treće mesto osvojili su Aleksandar Žikić, takođe teniser niške akademije i Danilo Jovanović.
U konkurenciji devojčica pobedu je odnela Aleksandra Stevanović koja je u finalu bila bolja od Jane Radojković 6:3, 6:2. Treće mesto osvojile su Anja Đorđević i Bojana Biševac.
 
Dok se u Zaječaru igralo Prvenstvo TSIS, u Ulcinju (CG) se igrao međunarodni turnir iz serije Tennis Europe za tenisere i teniserke do 14 godina. Emilija Zdravković (TAŽ) je zauzela treće mesto i u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji. TAŽ tako nastavlja da ostvaruje rezultate na državnom i međunarodnom nivou i u Niš zahvaljujući teniserima i teniserkama ove akademije svakog vikenda stigne neka medalja, pehar, priznanje. 
 

Trijumf Sretenovićeve, Zekić vicešampion u Ulcinju

Datum objave: 07.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Ulcinj je bio domaćin Tennis Europe takmičenja u konkurenciji do 14 godina, za devojčice i dečake. 

Pobednički pehar kod devojčica osvojila je predstavnica Srbije Tijana Sretenović koja je u finalu bila bolja od predstavnice Crne Gore Divne Ratković 6:3, 6:0. U polufinalu Tijana je savladala Hrvaticu Leticiju Taroko 7:5, 6:2, dok je Divna posle velike borbe došla do pobede nad našom teniserkom Emilijom Zdravković 3:6, 6:4, 7:6(5). 

Tijana je osvojila i trofej u dublu u partu sa Hrvaticom Leticijom. One su u borbi za trofej savladale par Kopez, Monfis (BEL,FRA) 6:1, 6:3. 

Naslov vicešampiona poneo je mladi reprezentativac Srbije Nikola Zekić koji je u borbi za tron izgubio od predstavnika Kine He Ženga 6:3, 6:1. U polufinalu Nikola je pobedio Kineza Liu Lea 6:2, 6:1, dok je Ženg savladao našeg reprezentativca Branka Đurića 6:1, 6:4. 

 

 


Sara i Radomir osvojili Čačak

Datum objave: 07.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Otvoreno prvenstvo Čačka u konkurenciji do 14 godina, I kategorija, za devojčice i dečake, održano je na terenima TK Sloboda. 
 
U konkurenciji devojčica pobedničko postolje pripalo je Sari Đunisijević koja je u finalu pobedila Doroteu Milosavljević 6:1, 6:3. U polufinalu Sara je bila bolja od Sanje Đurđević 6:0, 6:2, dok je Dorotea pobedila Maju Miščević 6:2, 6:2. 
 
Kod dečaka šampionski pehar podigao je Radomir Tomić kome je meč finala kod rezultata 6:3, 1:0 u korist Tomića, meč predao Nikola Jovanović. U polufinalu Radomir je bio bolji od Alekse Mišića 6:4, 6:0, dok je Nikola posle velike borbe pobedio Vuka Rađenovića 6:7(1), 6:3, 6:4. 
 
 

Latinoviću seniorski turnir na Partizanu

Datum objave: 07.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Partizan održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji seniora, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojio je Stefan Latinović koji je u finalu savladao Luku Markovića 6:3, 6:1. U polufinalu Latinović je bio bolji od Nikole Purića 6:1, 6:1, dok je Marković pobedio Andreja Popovića 6:1, 7:6(2). 


Danilo Petrović pokorio Meksiko

Datum objave: 07.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, Danilo Petrović odigrao je dva finala na turniru iz čelendžer serije koji je odigran u meksičkom mestu Puerto Valjarta za nagradni fond od 75.000 dolara. 

Petrović je u singl konkurenciji osvojio drugo mesto. U borbi za pobedničko postolje Danilo se borio protiv Španca Adriana Mendeza - Maceirasa i nakon velike borbe izgubio 6:1, 5:7, 3:6. 

Trofej u dublu Petrović je osvojio u paru sa predstavnikom Hrvatske Antom Pavićem. Oni su u finalu snage odmerili sa parom Lok - Romboli (ZIM,BRA) i do šampionskog trofeja stigli rezultatom 6:7(2), 6:4, 10:5. 

Pobedom u Meksiku Petrović je osvojio 16. trofej u dublu u dosadašnjoj karijeri. 

 


Helena i Uglješa osvojili crveni nivo u TK Reket

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 10 godina, crveni nivo, za devojčice i dečake, održano je na terenima TK Reket. 

Kod devojčica pobedu je odnela Helena Korač koja je u finalu savladala Anastasiju Čolović 4:2. U polufinalu Helena je pobedila imenjakinju Helenu Vlajić 5:3, dok je Anastasija bila bolja od Danice Milić 4:2. 

U konkurenciji dečaka šampionki pehar otišao je u ruke Uglješe Sofrenovića koji je u borbi za trofej pobedio Luku Ćeramilca 4:1. U polufinalu Uglješa je bio bolji od Alekse Ranđelovića 4:0, dok je Luka savladao Relju Huberta 4:2. 

Utešni turnir za devojčice osvojila je Jelena Janković koja je u finalu pobedila Teodoru Ristić 4:0. Kod dečaka utešni turnira pripao je Urošu Đorđeviću pobedom nad Matejom Jotićem 4:1. 


Jovanoviću trofej u Zagrebu

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativac Srbije, 14 - godišnji Luka Jovanović osvojio je trofej u dublu na Tennis Europe takmičenju u konkurenciji do 14 godina koje je održano u Zagrebu. 

Luka je u paru sa predstavnikom Hrvatske Noom Vukadinom do trijmfa stigao savladavši u finalu prve nosioce, par Keremedčiev, Poljičak (BUL,CRO) 6:2, 6:1. 

 


Maleševićeva osvojila Rumuniju

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka Srbije, 17 - godišnja Tamara Malešević osvojila je ITF turnir Grade 2 koji je održan u Rumuniji. 

U rumunskom mestu Medias Tamara je stigla do ITF prvenca u singl konkurenciji. U polufinalu Maleševićeva je bila bolja od ruskinje Darie Frajman 5:7, 7:6(1), 7:5, dok je finale kod vođstva naše teniserke 5:1 u prvom setu meč predala Italijanka Delai Melania. 


Tošin memorijal u znaku Dimitrijevića

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Turnir prve kategorije za dečake, Tošin memorijal održan je na terenima TK Kostić u Nišu. 

Turnir je obeležio i osvojio Lazar Dimitrijević koji je u finalu savladao Romea Hadži-Mehmedovića 2:6, 6:2, 7:5. U polufinalu Lazar je bio bolji od Mateje Miloševića 6:1, 6:2, dok je Romeo posle velike borbe stigao do pobede nad Stefanom Skobelevim 3:6, 6:2, 6:4.