Arhiva vesti - Sve vesti

SRPKINJE SPREMNE ZA MEDALJU

Datum objave: 06.08.2012. // Kategorija: Vesti
12_god_devojcice_pripreme_za_finalnu_grupu.avg.2012_Kosutnjak
NIS Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 12 godina u sastavu: Jovana Vuković,
Olga Danilović, Sara Gvozdenović predvođene trenerom Ana Cvetković danas (07.08.2012) putuju na završni turnir Letnjeg ekipnog prvenstva Evrope. Srpkinje su prošle kvalifikacije u okviru grupe B koje su se održale u Turskom mestu Manisa.
Pre odlaska na završni turnir srpske devojčice su odradile pripreme u Beogradu, na terenima Studio 1 u Košutnjaku, uprkos visokim temperaturama od preko 40 C koje vladaju poslednjih dana u našoj zemlji, a samim tim i glavnom gradu. 
Glavni turnir u kome će nastupiti osam najboljih selekcija Evrope održaće se na Korzici. Za zlato će se boriti: Srbija, Ukrajina, Rusija, Poljska, Češka, Slovačka, Španija i Velika Britanija.
Turnir počinje 08. avgusta 2012. godine.

SRBIJA OD SREBRA- REPREZENTACIJA SRBIJE U KONKURENCIJI DO 18 GODINA

Datum objave: 06.08.2012. // Kategorija: Vesti


photo_3

NIS muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 18 godina osvojila je srebro na finalnom turniru Ekipnog evropskog prvenstva.
 Selekcija Srbije u sastavu: Peđa Krstin, Laslo Đere, Miki Janković, predvođeni trenerom Jovanom Lilićem, u Veneciji gde se održava završni turnir, ostvarili su dve pobede i time plasman u finale . 
U prvom kolu Srbija je savladala tim Švedske 2:1 (Peđa Krstin - Filip Bergevi 1:6, 7:5, 6:3, Miki Janković - Fred Simonsson 7:6(7), 6:1, dubl: Janković, Krstin - Bergevi, Simonsson 4:6, 4:6. 
U polufinalu srpski tim je imao težak meč protiv selekcije Češke, a pobeda nad ovom selekcijom od 2:1 (Laslo Đere - David Pavlik 3:6, 7:6(5), 4:6, Peđa Krstin - Vaclav Safranek 6:1, 6:1, dubl: Janković, Krstin - Routa, safranek 6:3, 3:6, 7:5) obezbedila je plasman u finale i borbu za zlato. Poslednja prepreka NIS reprezentaciji Srbije do najsjajnijeg odličja je selekcija Francuske. 
Ipak Francuzi su zaustavili naše momke 2:0 (Mathias Bourgue - Miki Janković 5:7, 6:3, 6:4, Lucas Pouille - Peđa Krstin 6:1, 6:2) i time došli do zlata. 

Bjelica bez titule

Datum objave: 04.08.2012. // Kategorija: Vesti
NIS FJUČERS U SOMBORU - MUŠKARCI
tenis_ekipno_prvenstvo_finale_2012_04_foto

U Somboru je završen sedmi NIS fjučers iz muškog serijala turnira ovog ranga koji se ovog leta igraju u Srbiji.
Priliku da se bori za novi trofej na domaćem terenu u 2012. imao je srpski teniser Ivan Bjelica. Pre tri nedelje Bjelica je trijufovao na NIS fjučersu koji je organizovan na terenima TA Novak. Novu šansu za titulu Bjelica je napravio u Somboru gde se u finalu borio sa predstavnikom BiH Aldinom Setkićem.
Ipak, trofej je otišao u ruke Setkiću nakon pobede od 6:2, 6:1. 

BORBA ZA OLIMPIJSKU BRONZU - LONDON 2012.

Datum objave: 04.08.2012. // Kategorija: Vesti

DJOKOVICTSONGA02

(2) NOVAK ĐOKOVIĆ (SRBIJA) - (8) JUAN MARTIN DEL POTRO (ARGENTINA) 5:7, 4:6

 

DJOKOVICHEWITT15
SRBIJA U FINALU

Datum objave: 03.08.2012. // Kategorija: Vesti
KVALIFIKACIJE EKIPNOG EVROPSKOG PRVENSTVA U KONKURENCIJI DO 18 GODINA - DEČACI
tim_do_18
NIS muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 18 godina uspešno je prošla kvalifikacije za evropsko Ekipno prvenstavo.
Za glavni turnir Srbi su se u sastavu: Peđa Krstin, Laslo Đere, Miki Janković, predvođeni trenerom Jovanom Lilićem, borili u poljskom Vroclavu.
NIS reprezentacija Srbije zabeležila je dve pobede - nad Slovenijom i Nemačkom,bez poraza su izborili plasman na završno takmičenje koje će biti održano u Veneciji (od 06. do 08.avgusta 2012) i gde će imati priliku da se bore za zlato.

Bendžama šampion

Datum objave: 01.08.2012. // Kategorija: Vesti
cacak_open_do_12_sampion_Bendzama
Na teniskom turniru iz kalendara Teniskog saveza Srbije, koji je održan prošlog vikenda u Čačku, druga kategorija - za dečake do 12 godina, teniser TK ,,Spartak" Karim Bendžama je ostvario odličan uspeh.
Kvalitetnom igrom, ne izgubivši po svakom meču više od dva gema, mladi teniser iz Subotice je osvojio prvo mesto, pobedivši u finalu Sabit Šuntić  6-2, 6-0.
Karima trenira trener Roža Gabor.


EKIPNA EVROPSKA PRVENSTVA - KONKURENCIJA DO 16 I 18 GODINA

Datum objave: 31.07.2012. // Kategorija: VestiBitke za glavna takmičenja

NIS Srpske reprezentacije (dečaci i devojčice) odputovale su na kvalifikaciona takmičenja evropskih Ekipnih prvenstava u konkurencijama do 16 i 18 godina.

Ženska NIS selekcija u konkurenciji do 18 godina za glavni turnir Ekipnog evropskog prvenstva boriće se u rumunskom mestu Arad. Srbija će igrati u sastavu: Tamara Čurović, Nina Stojanović, Džina Milovanović, predvođene trenerom Draganom Bukumirovićem.

Muška NIS selekcija u konkurenciji do 18 godina za glavni turnir Ekipnog evropskog prvenstva boriće se u Vroclavu. Srbija će igrati u sastavu: Peđa Krstin, Laslo Đere, Miki Janković, predvođeni trenerom Jovanom Lilićem.

Ženska NIS selekcija u konkurenciji do 16 godina za glavni turnir Ekipnog evropskog prvenstva boriće se u mestu Curtea de Arges (Rumunija).
Srbija će igrati u sastavu: Ivana Jorović, Dejana Radanović i Mina Marković, predvođene trenerom Nikolom Živkovićem.

Muška NIS selekcija u konkurenciji do 16 godina za glavni turnir Ekipnog evropskog prvenstva boriće se u španskom mestu Vinaros.
Srbija će igrati u sastavu: Petar Čonkić, Dušan Vukičević i Strahinja Rakić, predvođeni trenerom Markom Savićem.