Arhiva vesti - Sve vesti

MLADI NIŠKI TENISERI BELEŽE USPEHE, NINA KRSTIĆ DOMINANTNA

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Nakon sjajnih rezultata tenisera i tenierski Teniske akademije Živković u starijim konkurencijama, niški tenis ima i mlade nade. Nina Krstić i u 2018. nastavlja pobednički niz. Nina ima 10 godina i takmiči se u konkurenciji do 10 godina, a samo je tokom juna igrala 5 finala. Nije bilo završnice turnira bez nje, a čak 4 je završila kao šampionka.
 
„Išla sam sa turnira na turnir, nije bilo lako da sve to uskladim, ali sam na kraju uspela da ovaj mesec završim sa fenomenalnim rezultatima.“ – prenosi utiske Nina Krstić.
 
Nina je početkom meseca osvojila titulu na Državnom školskom prvenstvu u Zaječaru, nakon toga je bila druga na međunarodnom turniru CHAMPIONS BOWL u Beogradu. Usledila su dva Otvorena prvenstva Niša na kojima je stigla do šampionskih titula. Poslednji u nizu turnir je odigran u Zaječaru gde je Nina bila bolja od teniserke iz Bora.
 
Pored Nine, u poslednjih mesec dana zapažene rezultate iz mlađih kategorija su ostvarili i Luka Stanković sa nekoliko šampionskih titula, tu su i Natalija Nikolić, Anastasija Cvetković, Radovan Petrović, Aleksa Vučković, Maksim Mitrović, Uroš Živković, Nadia Mladenović...
 
Ovim takmičarskim rezultatima TAŽ nastavlja da neguje kvalitet rada u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, sa posebnim aspektom na rad škole tenisa za najmlađe. 
 

Vanjin Reket

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Reket u Beogradu održan je turnir za dečake u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo. 

Pobedu je odneo Vanja Nikolić koji je u borbi za pobednički pehar pobedio Jovana Krivokapića 4:1, 4:2. U polufinalu Vanja je bio bolji od Stefana Markova 4:2, 4:0, dok je Jovan savladao Marka Šaviju 4:2, 4:0. 

Utešni turnir osvojio je Luka Ćeramilac pobedivši u finalu Iliju Ćulibrka 4:0, 4:2. 


Viktorova Viktorija

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Victoria u Beogradu održan je turnir u konkurenciji do 10 godina, crveni nivo. 

Pobedu je odneo Viktor Višnić koji je u finalu bio bolji od Helene Vlajić 5:3, 5:0. U polufinalu Viktor je savladao Nikolu Stanojevića 5:0, 5:4, dok je Helena pobedila Anu Lukač 5:1, 5:3. 

Utešni tunir je osvojio je Konstantin Trajković koji je u finalu pobedio Jovana Lakčevića 5:4, 5:3. 


Đurđevićeva osvojila trofej u Partizanu

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Partizan u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija. 

Trijumfovala je Sanja Đurđević koja je u finalu savladala Kristinu Dimitrijević 6:1, 6:3. U polufinalu Sanja je bila bolja od Nine Zabrdac 6:0, 6:3, dok je Kristina pobedila Elenu Konjikušić 7:6(5), 1:6, 6:3. 


Emilija i Mihailo osvojili memorijal Mome Unkovića

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Memorijal Mome Unkovića, turnir za juniorke i juniore u konkurenciji do 18 godina, prva kategorija, održan je na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. 

U konkurneciji juniorki pobednički pehar osvojila je Emilija Kojičić koja je u finalu pobedila Senku Deletić 6:1, 6:1. U polufinalu Emilija je savladala Anu Ogrizović  6:3, 6:3, dok je Senka bila bolja od Doroteje Petrović 6:0, 6:1. 

Kod juniora na pobedničko postolje stao je Mihailo Radosavljević koji je u finalu posle velike borbe pobedio Nikolu Purića 6:7(2), 6:3, 6:2. U polufinalu Mihailo je bio bolji od Novaka Novakovića 6:1, 6:2, dok je Nikola savladao Milana Macuru 6:4, 6:4. 

 


Nikolić slavio u Marini Oasi

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Marina Oasa održano je otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija, dečaci. 

Pobedu je odneo Marko Nikolić koji je u finalu bio bolji od Novaka Stokanovića 6:1, 6:0. U polufinalu Marko je posle velike borbe došao do pobede nad imenjakom Markom Vukobratovićem 6:0, 3:6, 6:3, dok je Novak savladao Strahinju Cejovića 6:2, 6:2. 


Ivanovićevoj zeleni nivo

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK White Star održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina za devojčice, zeleni nivo. 

Trijumfovala je Gala Ivanović koja je u finalu bila bolja od Anđele Đorđević 4:0, 4:2. U polufinalu Gala je pobedila Sabrinu Jotić 4:2, 4:0, dok je Anđela savladala Petru Dobrodolac 2:4, 4:0, 7:4. 


Naranđasti nivo u znaku Adrijana

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kikinda održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina, naranđasti nivo za dečake. 

Pobedu je odneo Adrijano Juđak koji je u finalu savladao Stefana Vargu 4:1. U polufinalu Adrijano je pobedio Makara Suvirdjonkova 4:0, dok je Stefan bio bolji od Mateje Vlaisavljevića 4:1. 

 


Talenat, talenat, extra talenat!
Rođen je 10. februara 2005. u Budvi. Sa sedam godina odigrao je svoj prvi turnir i iste godine zabeležio je svoje prve pobede, a njegov uspon je, od tada, grafički prikazan, bio jedna strma uzlazna linija. Prvi pehar osvojen već sa osam leta je bio podstrek da nastavi s treninzima još intenzivnije. 
Ipak, prekretnica, na neki način, bilo je osvajanje jednog od najznačajnijih turnira za mlade i talentovane igrače u Evropi i svetu – Smrikva boul u konkurenciji do 10 godina koji su osvajali i Dominik Tim i Borna Ćorić sada veliki ATP asovi. 
Nizao je trofeje na Tennis Europe sceni, pobeđujući rivale i do tri godine starije od njega. Sa 11 leta osvojio je vezano nedelju za nedeljom Tennis Europe takmičenja, najpre u Beogradu, zatim i Moskvi (konkruencija do 12). Osvajao je državne šampionate, najpre u Crnoj Gori, zatim odmah po prelasku i naslov šampiona Srbije. Svoj raskošni talenat nastavio je da prezentuje i u starijem uzrastu. U 2017. Branko Đurić je osvojio šest turnira u singlu: Belgrade Open,  Pirogovskiy Winter Cup 2017 (Rusija), Bellevue Cup 2017 (Ulcinj, Crna Gora), Bitola Open 2017 (Makedonija), Reduta Cup 2017 (Sofija, Bugarska), u dublu je takođe nanizao pet trofeja. Branko je bio i finalista prestižnog takmičenja u konkurenciji do 12 koje je održano u francuskom mestu Orej. 
 U 2018. nastavlja sa sjajnim partijama na međunarodnoj sceni, ovaj put u konkurenciji do 14 godina. Najpre je osvojio izuzetno cenjen trofej u Jerusalimu, igrao polufinale u Ulcinju, a zatim stiže i do najvrednijeg trofeja u dosadašnoj karijeri, Tennis Europe titule u Piještanima prva kategorija. 
Đurić je vredan, miran, posvećen, igra kvalitetno, zrelo, izuzetno inteligentno. Njegovo vreme nema sumnje tek dolazi, tek ćemo se radovati pobedama i trofejima koje će ovaj sjajni dečak iskovati na velikoj teniskoj sceni, a već je dokazao da je rođen za velika dela. 

Ženska selekcija Srbije obezbedila plasman na završno takmičenje ekipnog prvenstva Evrope do 14

Datum objave: 02.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Kvalifikacije Letnjeg ekipnog takmičenja juniorskih selekcija Evrope u konkurenciji do 14 godina, kako kod devojčica tako i dečaka, ušle su u završnu fazu. 
Ženski tim Srbije pobedama nad timovima Izraela i Hrvatske obezbedio je plasman u finale kvalifikacija, a samim tim i na finalni turnir koji je na programu od 6. do 8. jula 2018. u italijanskom gradu San Remo. 
 
Ženska reprezentacija Srbije u sastavu: Fatma Idrizović, Darja Šuvirdjonkova, Dorotea Milosavljević, predvođene trenerom  Nemanjom Ivićem u prvom kolu kvalifikacija koje se održavaju u češkom mestu Rakovnik savladale su tim Izraela 3:0 (Idrizović - Neriya Yona 6:1, 6:0, Šuvirdjonkova - Maya Betzalel 6:7(5), 6:3, 6:2, dubl: Idrizović, Milosavljević - Beztalel, Chiche 7:6(2), 1:6, 12:10. U borbi za plasman u finalne kvalifikacija pobeđena je selekcija Hrvatske 2:1 (Idrizović - Marijana Majetić 3:6, 6:2, 6:0, Šuvirdjonkova - Sara Svetac 5:7, 6:7(1), dubl: Idrizović, Šuvirdjonkova - Bubalo, Majetić  6:3, 1:6, 10:5. 
U finalu kvalifikacija Srbija će odmeriti snage sa ekipom Češke Republike. 
 
Dečaci su se za plasman u završnicu Letnjeg ekipnog prvenstva Evrope 2018. u konkurenciji do 14 borili u češkom mestu Veška. Boje Srbije na ovom takmičenju brane: Luka Jovanović, Branko Đurić, Nikola Zekić, predvođeni trenerom Ivanom Gažom.  U prvom kolu kvalifikacija Srbija je savladala tim BiH 3:0 (Jovanović - Ahmed Hurtić 6:3, 6:0, Đurić - Radomir Tomić 6:4, 4:6, 7:5, dubl: Jovanović, Zekić - Bajrović, Hurtić 6:3, 6:3). U borbi za plasman u finalne kvalifikacija Srbija je izgubila od selekcije Češke 0:3 (Jovanović - Hynek Barton 6:2, 4:6, 4:6, Đurić - Matthew William Donald 0:6, 4:6, dubl: Đurić, Zekić - Barton, Nicod  3:6, 5:7. 
U borbi za treće mesto reprezentacija Srbije boriće se protiv selekcije Nemačke.