Arhiva vesti - Sve vesti

Milica i Ognjen osvojili Vidovdanski turnir

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kruševac održan je Vidovdanski turnir u konkurenciji do 12 godina, prva kategorija za devojčice i dečake. 

U konkurecniji devojčica do pobedničko postolja stigla je Milica Stošović koja je u finalu bila bolja od Jane Radojković 6:0, 6:0. U polufinalu Milica je pobedila Katarinu Milošević 6:3, 6:1, dok je Jana savladala Miu Milisavljević 3:6, 6:4, 6:3. 

Kod dečaka trijumfovao je Ognjen Milić koji je u borbi za trofej imenjaku Ognjenu Jagroviću prepustio samo gem i do slavlja stigao rezultatom 6:1, 6:0. U polufinalu Milić je pobedio Aleksu Stankovića 6:3, 6:4, dok je Jagrović savladao Nikolu Jovića 7:6(4), 6:2. 


Spasojeviću trofej na Masteru

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 18 godina za juniore, druga kategorija, održano je na terenima TK Master. 

Pobednički trofej osvojio je Stefan Spasojević koji je u finalu pobedio Aleksu Marđonovića 6:2, 6:1. U polufinalu Stefan je savladao Ognjena Brozovića 6:3, 7:5, dok je Aleksa bio bolji od Jovana Poznana 6:1, 6:2. 


Rakićeva Lokomotiva

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Lokomotiva održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina, treća kategorija. 

Pobedu je odneo David Rakić kome je susret finala kod rezultata 5:2 u prvom setu predao Mateja Stefanović. U polufinalu David je bio bolji od Antonija Bogdanovića 6:2, 6:0, dok je Mateji susret kod rezultata 6:3, 4:2, predao Zvezdan Pozder. 


Šacin memorijal u znaku Katarine i Vlade

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Dinamo u Pančevu održan je turnira u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake pod nazivom "Šacin memorijal". 

Pobedničke trofeje osvojili su Katarina Miločević i Vlado Jankanj. 

Kod devojčica Katarina je stigla do pobedničkog postolja savladavši u finalu Emiliju Makević 6:2, 6:4. U polufinalu Miloševićevoj je susret kod rezultata 6:0, 4:6, 3:2 predala Aleksandra Đokić, dok je Emilija bila bolja od Lare Paunović 6:1, 6:2. 

U konkurenciji dečaka Jankanj je stigao do trijumfa pobedivši u finalu Damjana Stojkovića 7:6(4), 6:0. U polufinalu Vlado je savladao Božidara Bubnjevića 6:1, 4:6, 6:2, dok je Damjan bio bolji od Matije Vulića 6:0, 6:0. 

 


Milojević osvojio Ferganu

Datum objave: 24.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Nikola Milojević osvojio je turnir iz čelendžer serije koji je održan u Uzbekistanu za nagradni fond 75.000 dolara +H. 

Naš teniser je bio postavljen za prvog nosioca ovog takmičenja u Fergani, a u samoj borbi za trofej eliminisao je predstavnika Španije, drugog nosioca Enrikea Lopeza Pereza 6:3, 6:4. 

Milojević je do ovog turnira bio 184. na svetu, sledi skok na ATP listi za oko 20 mesta. 

Bravo! 


Letnje pojedinačno prvenstvo Srbije 2018 u konkurenciji do 16 godina

Datum objave: 23.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu održava se Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 16 godina. 
 
Žrebove i raspored možete da pogledate ovde 
 
žreb kvalifikacija singla devojčice ovde 
 
žreb kvalifikacija singla dečaci ovde 
 
žreb glavnog turnira singla dečaci ovde 
 
žreb glavnog turnira singla devojke ovde
 
žreb glavnog turnira dubla dečaci ovde
 
raspored četvrtak ovde

U BEOGRADU ODRŽANA PONOVLJENA SEDNICA REDOVNE SKUPŠTINE TSS 2018.

Datum objave: 23.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Ponovljena sednica redovne skupštine Teniskog saveza Srbije održana je u svečanoj sali TC "Novak" (Tadeuša Košćuška 63a, Beograd) u subotu (23.06.2018) u jedinstvenoj i konstruktivnoj radnoj atmosferi, uz prisustvo delegata teniskih klubova svih regiona. Skupštinu je vodio Predsednik ovog najvišeg organa Saveza  Milan Jerinkić.
 
Izveštaj o radu TSS za 2017. godinu podneo je Predsednik TSS i UO TSS Mr. Mirko Petrović. Svi izveštaji primljeni su bez dodatnih diskusija, jednoglasno. Svi izveštaji su bili dobro pripremljeni, analitični i jasni, podjednako dobri, koncizni i precizni pa je Skupština završena u veoma kratkom roku.
 
Dnevni red je bio sledeći:
 
- Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice;
 
- Usvajanje izveštaja o radu TSS u 2017. godini;
 
- Usvajanje izveštaja o realizaciji programa koji se finansiraju iz javnih sredstava;
 
- Prihvatanje revizorskih izveštaja o utrošku budžetskih sredstava u 2017. godini;
 
- Usvajanje finansijskog izveštaja za 2017. godinu;
 
- Usvajanje izveštaja NO za 2017. godinu;
 
- Usvajanje izveštaja odbora (stručni, takmičarski, trenerski, sudijski,
 
 veteranski);
 
-Razno  
 
 Preko 50% klubova iz cele Srbije poslalo je svoje delegate koji su za nepuna dva sata sve tačke dnevnog reda usvojili jednoglasno. Skupština je protekla u izuzetno konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi, iznešene su nove ideje (organizacija tenis 10 škola i pripreme reprezentativaca širom Srbije udruženim snagama klubova domaćina i samog TSS, organizacija čelendžer turnira kako muškog tako i ženskog..) čijom realizacijom bi došlo do boljeg rada klubova, regiona i novom procvatu tenisa u Srbiji.
 
U toku samog zasedanja Skupštine TSS završeno je finale Letnjeg prvenstva Srbije 2018. u konkurenciji do 14 godina za dečake. Na kratko napravljena je pauza zasedanja Skupštine kada su finalistima (Luki Jovanoviću i Branku Đuriću) i trećeplasiranom (Nikoli Zekiću) sa Prvenstva Srbije pehare uručili Predsednik TSS Mr Mirko Petrović i Predsednik Skupštine TSS Milan Jerinkić. 

Jovana Grujić osvojila singl trofej u Trstu

Datum objave: 23.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije Jovana Grujić osvojila je Tennis Europe takmičenje u singl konkurenciji koje je održano u Trstu u konkurenciji do 12 godina. 

Nakon osvojenog singla na Tennis Europe takmičenju u Ulcinju, sada je Grujićeva upisala novi trijumf. Jovana je iz kvalifikacija stigla do titule u Trstu, a u samom finalu bila je bolja od predstavnice Južne Koreje Onyu Choi 7:5, 6:1. 

Zanimljivo je da je ovaj turnir kao juniorka osvojila i aktuelna šampionka Rolan Garosa, Rumunka Simona Halep. 

Bravo! 

 


Luka Jovanović osvojio Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 14

Datum objave: 23.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Letnji šampionat Srbije 2018. u konkurenciji do 14 godina doneo je i kod devojčica i dečaka objedinjenje titula. Nakon što je aktuelna Dvoranska šampionka države fatma Idrizović osvojila i Letnje prvenstvo, isto je učinio i Luka Jovanović. 

Luka je do naslova dvostrukog šampiona naše zemlje 2018. u konkurenciji do 14 stigao pobedom u finalu nad Brankom Đurićem 6:3, 6:3. Reprezentativci Srbije pružili su brojnoj publici na terenima TSS (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu sjajan meč i dokazali da je budućnost našeg tenisa blistava. 

Jovanović je pored državnih šampionata u dosadašnjem delu takmičarske 2018. osvojio i dubl trofej na Tennis Europe (do 14) takmičenju u Mesini, igrao je i dva finala singla Tennis Europe (Subotica i Rakovnik). 

Đurić je uz trofej vicešampiona Srbije u konkurenciji do 14, na Tennis Europe sceni osvojio i dve singl titule - Piještani i Jerusalim. 

Treće mesto na Letnjem prvenstvu Srbije 2018. osvojili su Krsta Petrović i Nikola Zekić. Krsta je u polufinalu izgubio od Branka 1:6, 6:3, 1:6, dok je Nikola izgubio od Luke 1:6, 3:6. 

Pehare su finalistima i trećeplasiranom predali Predsednik TSS Mr Mirko Petrović i Predsednik Skupštine TSS Milan Jerinkić. 


Subanović: Tenis je neumoljiv, ali i neodoljiv!

Datum objave: 23.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Nemanja Subanović je novi vicešampion Srbije u konkurenciji do 18 godina. Na Letnjem prvenstvu 2018. osvojio je drugo mesto, pre toga osvojio je prvi ATP poen i našao se na listi svetskih teniskih profesionalaca. Vredan, talentovan, uporan i voljan da ispuni svoje snove 17- godišnji Nemanja okreće se profi sceni. Sad malo o onome što je obeležilo juniorske dane ovog izuzetnog mladića i tenisera. 
 
1.  Kada si počeo da se družis s reketom
 Tenis sam počeo da treniram kad sam imao sedam godina u Subotici. Od prvog dana znao sam da je teniski put zapravo moj životni put. Tako je već 10 godina i verujem tako će i ostati zauvek, jer tenis je ne samo profesija već i stil života, što znači igra se sve dok zdravlje to omogućava i dok te noge nose. Tako želim i ja.