Arhiva vesti - Sve vesti

Srbija u minusu posle prvog dana protiv Rumunki

Datum objave: 10.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Air Serbia Bili Džin King kup reprezentacija Srbije ima zaostatak od  2:0 posle prvog dana plej-of meča sa Rumunijom u Kraljevu. 
 
Najmlađa reprezentativka AIR Serbia Bili Džin King kup tima Srbije, Mia Ristić, poklekla je posle velike borbe u dva seta pred iskusnijom Rumunkom Elenom - Gabrijelom Ruse - 7:6 (7:2), 6:3.
 
Velika drama i čak šest brejkova viđeno je u prvom setu, ali je mlada srpska reprezentativka platila danak neiskustvu u taj-breku, koji je Rumunka rutinski privela kraju.
 
 
- Ostavila sam sve na terenu. Trudila sam se maksimalno. I bilo je napeto, ali je presudilo iskustvo protivnice. Nadams e posle nekoliko ovakvih mečeva imaći i ja dovoljno iskustva - poručila je Mia Ristić.
 
I nastavak meča počeo je brejkovima, prva ga je napravila Srpkinja i čak i osigurala, ali tada na scenu stupa Ruse, i direktnim poenima lako lomi otpor neiskusnije protivnice.
 
 
Drugi meč je doneo mnogo neizvesnosti i odličan tenis. Nažalost, Aleksandra Krunić nije uspela da iznenadi Žaklinu Kristijan - 5:7, 4:6. Iako je igrala dobro, toliko da se nije videlo koliko je pauzirala ove sezone, presudila je brejk lopta više u korist Rumunke.
- Iako bih sebi mogla svašta da kažem zbog poraza, jer ne volim da gubim, naročito u reprezentaciji Srbije, mislim da sam odigrala dobar meč s obzirom na okolnosti. Nisam imala padove, koji su svojstveni za mečeve posle povratka iz povrede, tako da se sada okrećemo sutrašnjim mečevima, verujemo u sebe i srećna sam što sam deo reprezentacie - poručila je najiskusnija reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić.
 
U drugom setu je viđena velika borba, bilo je poena i za uzdahe publike, koja se probudila i zdušno bodrila Aleksandru, ali je i taj deo meča Kristijan rešila u svoju korist.
 
- Mia Ristić je igrala odlično, ali je platila danak neiskustvu u duelu sa Ruse, naročito u završnici prvog seta. Aleksandra i Ćaklina su igrale sjajan meč, u kome je Rumunka opravdala mesto među 100 najboljih na planeti. Sledi nam analiza i da odredimo najbolji mogući sastav za naredne mečeve. Sutra je novi dan - poručio je selektor Vemić.
 

Selektor Vemić iznenadio Rumune

Datum objave: 09.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Air Serbia reprezentacija Srbije u petak počinje meč protiv Rumunije u 14 časova. Program otvara Mia Ristić protiv Elene - Gabrijele Ruso, voljom žreba. Drugi singl u petak igraju Aleksandra Krunić i Žaklin Kristijan.
 
 
Subotnji program otvaraju Mia Ristić i Žaklin Kristijan, pa sledi singl duel Aleksandre Krunić i Elene - Gabrijele Ruso, a za dubl je planiran sudar Katarine Kozarov i Natalije Stevanović sa Ankom Todoni i Monikom Nikulesku.
 
Selektor Air Serbia tima Srbije Dušan Vemić iznenadio je kolegu sa suprotne klupe Oriju Tekaua. 
 
- Znali smo dobro da kod Rumuna neće da bude neizvosnosti za prvu i drugu tablu. Bilo nam je sve poznato i zato smo se odlučili za malo iznenađenje - pošto dve prvorangirane singl igračice nisu našle mesto u žrebu. - Nadamo se da ćemo da se prikažemo našoj publici u najboljem svetlu.
 
 
Aleksandra Krunić, kao najiskusniji član Air Serbia tima Srbije je prokomentarisala žreb.
 
- Dobro poznajem sve igračice Rumunije. Sa nekima sam igrača više, sa nekima manje. Iako nemam mnogo mečeva iza sebe ove godine, verujem da možemo mnogo i kao i uvek prižiću maskimum za reprezentaciju.
 
 
Mia Ristić nije dužila.
 
- Ostaviću i dušu i srce na terenu, i nadam se da ćemo da obradujemo našu publiku i navijače.

Bodri Srbiju - besplatno!

Datum objave: 07.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia tim Srbije očekuje veliku podršku sa tribina, kako bi savladao Rumuniju u plej-ofu za Svetsku grupu i povratak u svetsku elitu. Tim satkan od iskustva i mladosti, ima kvalitet za velika dela, a Teniski savez Srbije poziva sve članove da dođu u Kraljevu i podignu sa članskom kartom besplatnu ulaznicu za mečeve.
 
Samo članska karta Teniskog saveza Srbije dovoljna vam je da na blagajni podignete kartu u petak i subotu za meč sa Rumunijom!
 
Dođite u Kraljevo, i bodrite Srbiju!
 

Oficijelni program za meč Bili Džin King kupa

Datum objave: 07.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

AIR Serbia tima Srbije u petak i subotu igra plej-of duel Bili Džin King kupa protiv Rumunije u Kraljevu. Sve o duelu u SC "Ibar", koji počinje u petak u 14 časova sa dva singl duela, a nastavlja se u subotu u 11 časova sa druga dva singla i dublom, možete da pronađete u OFICIJELNOM PROGRAMU.

Možete da ga pronađete i putem QR koda:

 

Takođe, možete da ga preuzmete putem PDF - OVDE.


AIR Serbia tim Srbije spreman za Rumuniju

Datum objave: 07.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Plej-of Bili Džin King kupa je pred vratima. AIR Serbia tim Srbije vredno radi od ponedeljka u dvorani SC "Ibar" u Kraljevu i priprema se za duel sa Rumunijom, koji je na programu 10. i 11. novembra. Aleksandra Krunić, Natalija Stevanović, Katarina Kozarov, Lola Radivojević i Mia Ristić vredno treniraju pod budnim okom selektora Dušana Vemića i trenera Veljka Radojičića.
 
- Kraljevo kao grad nam već treći put pruža priliku da se ravnširamo Kraljevčanima, ali i gledaocima kraj malih ekrana i ljubiteljima tenisa dobrim partijama. Poziv publiku da dođe i podrži naš tim, da nam bude igrač više na terenu, kao što su to bili muškoj reprezentaciji često i da zjedno slavimo protiv Rumunije. Verujem u tim, igračice su spremne za iskušenje, vredno treniraju i nadamo se uspešnim takmičarskim danima. Naša prednost je to što su naše reprezentativke, sada na kraju sezone, imale više treninga na šljaci, a ovo je prvi put da ovde dame igraju na toj podlozi i nadamo se najboljem - poručio je selektor Dušan Vemić.
 
Iz prvobitno prijavljenog sastava AIR Serbia tima Srbije nedostaje Olga Danilović zbog povrede, ali su iskustvo Aleksandre Krunić i Natalije Stevanović, kao i mladost i kvalitet Katarine Kozarov, Lole Radivojević i Mije Ristić, garant dobrih partija.
 
- Meni je ovo prvi meč protiv Srbije. Nikada ni kao igrač, a ni sada kao selektor nisam igrao protiv vas. Sjajno smo prihvaćeni u Kraljevu, osećamo se dobrodošlo i verujem da je to preduslov za sjajnu tenisku partiju. U ovom duelu, kao i svim reprezentativnim sudarima, nije zahvalno pričati o favoritima, jer zna se da tas na vagi može da prevagne samo zbog inspiracije. Zato očekujem sjajne mečeve - poručio je Oria Tekau selektor Rumunije.

Odluka o učešću igrača na Zimskim turnirima

Datum objave: 04.11.2023. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije doneo je odluku da odobrava pravo učešća svim igračima, bez obzira na rang, na svim Regionalnim pojedinačnim turnirima (II i III kategorija) u zimskom periodu takmičarske sezone 2023/24.
 
Zapisnik i odluku možete da pogledate OVDE.

Počinju mastersi do 14 i 16 godina u Monte Karlu

Datum objave: 01.11.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Masters za dečake i devojčice do 14 i 16 godina počinje u Monte Karlu u četvrtak. Srbija nema predstavnika do 14 godina, iako je Luna Vujović bila 1. na listi skoro cele sezone, ali je odustala od ovog takmičenja. Zato Srpkinje dominiraju do 16 godina. Od osam takmičarki, četiri su iz Srbije. Prvi nosilac je Lana Virc, 2. Anastasija Cvetković, a 4. Gala Ivanović, dok je Stela Džamović dobila vajld kartu.
 
Prvog dana neće biti srpskih derbija, u A grupi Lana Virc igra protiv Slovakinje Kolesarove, a Gala Ivanović sa Čehinjom Jarolimkovom. U B grupi Anastasija Cvetković igra protiv Belgijanke Vandrom, a Stela Džamović sa Čehinjom Hetlerovom.

OBAVEŠTENJE: Telefonske linije u prekidu

Datum objave: 31.10.2023. // Kategorija: Domaća scena
Zbog grupne smetnje na lokaciji telefonske linije Teniskog saveza Srbije su u prekidu. Za sve informacije i hitan kontakt koristite email: office@teniskisavez.com.
 
Telekom Srbije radi po hitnom postupku na tome da smetnje budu otklonjene u najkraćem roku.

Usvojeni kalendar do kraja 2023. i kotizacije za Zimsku sezonu 2023/24

Datum objave: 30.10.2023. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije doneo je na elektronskoj sednici 27. oktobra dve bitne odluke.
 
Usvojen je kalendar takmičenja do kraja 2023. godine koji možete da pogledate OVDE, a samu odluku OVDE.
 
Takođe, usvojena je i visina kotizacija za Zimsku sezonu 2023/24, a samu odluku pogledajte OVDE.

Dve ITF titule u nizu za Marka Maksimovića

Datum objave: 29.10.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Juniorski šampion Srbije u konkurenciji do 18 godina Marko Maksimović nanizao je tri ITF juniorska finala u oktobru 2023. ot toga osvojio dve singl ITF juniorske titule u nizu. 

Pre dve nedelje Maksimović je osvojio singl trofej na turniru u Mostaru kategorije J100, gde je stigao i do finala dubla. 

Sada je novi singl trofej Marko iskovao u mašarskom mestu Šekešfehervaru (J200) gde je kao drugi nosilac u finalu eliminisao Italijana Đakopo Vasamija 6:4, 6:1. 

Maksimović je trenutno na 104. mestu juniorske ITF liste, kada se upiši poeni koje je zaradio osvojivši ove trofreje sledi značajan skok. Marko je potred juniorskih takmičenja u 2023. igrao i turnire iz profi fjučers serije, a osvojio je i Prvenstvo Srbije do 18 godina. Takodje igrao i je i još jedno finale singla ITF juniorskog takmičenja u španskom mestu Benikarlo. 

Bravo!!!