Andrea i Relja šampioni Memorijala Bane Vučetić

Datum objave: 25.04.2022. // Kategorija: Domaća scena

Teniski klub SA&NIS u Beogradu bio je domaćin prvog memorijala "Bane Vučetić", turnira iz serije Super 4 iz kalendara Teniskog saveza Srbije u konkurenciji devojčica i dečaka do 14 godina. 

Pobednički pehar u konkurenciji devojčica osvojila je Andrea Popović savladavši u finalu Ivu Kresović 6:0, 6:2.  Popovićeva je u polufinalu pobedila Mariju Đukić 6:0, 6:2, dok je Kresovićeva bila bolja od Ive Kostić 6:1, 6:1. 

Kod dečaka naslov šampiona poneo je Relja Todorović koji je u borbi za tron pobedio Miloša Skorića 6:2, 6:3. U polufinalu Relja je savladao Stefana Novkovskog 6:1, 6:0, dok je Miloš bio bolji od Danila Grujića 6:4, 4:6, 7:6(2). 

"Iako je Srbija prepuna memorijalnih turnira, obavezuje nas da držimo sećanje na ljude koji su stvarali tenis i davali doprinos u sportu čiji smo deo, podsečajući nas da istorije ne počinje od nas i da su i pre nas stvarali nešto i ostavili legat iza sebe. Bane je deo te priče, a njegovo delo legat i podsetnik" - rekao je direktor TK SA&NI Nikola Vučetić, sin legendarnog Baneta.
 
Branislav Bane Vučetić bio je teniser, reprezentativac naše zemlje, kasnije trener u Crvenoj zvezdi i Partizanu, zatim sekretar i direktor u  TK Partizan, jedan od osnivača Teniskog saveza Beograda i na kraju osnivač jednog od najboljih i najpopularnijih klubova u Beogradu – „SA&NI“. Punih 50 godina života proveo je u tenisu i sa tenisom, obeležio svojom harizmom, blagom naravi i neodoljivim šarmom čitav jedan period, a njegovi saveti, prava reč u pravo vreme, posebno kada je kao trener vodio više državnih selekcija i ženskom ekipom Partizana  čak osam puta osvojio državno prvenstvo Jugoslavije su nešto što će generacije pamtiti još veoma dugo. Doprinos Baneta Vučetića u svim velikim uspesima našeg tenisa širom sveta je nemerljiv.