Anđela i Stefan vicešampioni Memorijala Jovana Kukarasa

Datum objave: 20.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija, za devojčice i dečake. 

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Poljakinja, prvi nosilac ovog takmičenja Rozalina Gruzčinska koja je u finalu savladala teniserku Srbije, drugog nosioca Anđelu Lopičić 6:1, 7:5. U polufinalu Rozalina je bila bolja od naše teniserke Senke Deletić 6:2, 6:0, dok je Anđela pobedila zemljakinju Andreu Mrvić 6:2, 6:2. 

Kod dečaka trijumfovao je Ukrajinac German Samofalov koji je bio postavljen za drugog nosioca. U finalu German je posle velike borbe savladao prvog nosioca, predstavnika Srbije Stefana Popovića 4:6, 6:2, 6:2. U polufinalu Samofalov je bio bolji od našeg tenisera Olivera Sabo Raca 6:3, 6:1, dok je Stefan savladao zemljaka Filipa Madovića 6:4, 6:2. 

U konkurenciji dublova pobednički pehar osvojile su Reka Kata Matko (HUN) i Nina Danisova (SVK) koje su u finalu pobedile par Lea Rupnjak (SRB), Mia Vukica Milojević (NZL) 6:3, 5:7, 10:7. 

Kod dečaka trijufovao je dubl Stefan Popović (SRB), German Samofalov (UKR). Oni su u finalu pobedili dubl iz Srbije Oliver Sabo Rac - Filip Mandović 7:6(4), 6:3. 

Kao i svake godine, organizacija turnira je bila sjajna i sve pohvale idu na račun domaćina, TK Spartak.