Aleksa Bućan korak po korak ka tituli

Datum objave: 17.01.2013. // Kategorija: Vesti

bucan

Aleksa Bućan, teniser Crvene zvezde vicešampion je Srbije u kategoriji do 14 godina. Prošle godine je bio polufinalista zimskog prvenstva, sada je igrao u finalu. Zna se šta je sledeće.

    - Nadam se da ću sledeće godine osvojiti titulu, čini se da je takav red. Imam 13. godina. Rođen sam 9. aprila 1999. godine, a tenis sam počeo da igram sa pet godina. Pohađam sedmi razred OŠ Mihailo Petrović Alas i vrlo dobar sam učenik. Treniram pet dana u nedelji po dva sata, a subotom igram sparing mečeve. Nedelja mi je slobodan dan.

    Aleksa plan i program svojih nastupa prepušta ocu. Stoga, na pitanje kakvi su mu neposredni planovi posle dvoranskog prvenstva odgovara.

    - Zaista ne znam. O svemu, kada su u pitanju nastupi na turnirima, brigu vodi moj otac. Moje je da treniram. Što se tiče mojih udaraca, forhend, mogu da kažem, sasvim je solidan i to je moje najjače oružje. Bobar mi je i bekhend, kao i kretanje. To su odlike. O manama ne bih. Normalno, imam uzore. Pre svih Novak i Federer. Gledam njihove mečeve, pokušavam da proniknem u njihovu igru, način razmišljanja u toku mečeva...

    Aleksa Bućan smatra da je u finalnom duelu napravio neke sitnije greške, ali koje su ga skupo koštale. Uglavnom, zadovoljan je svojim izdanjem na ovom prvenstvu i kompletnim nastupom. Dodaje da je konkurencija bila velika i podvlači da je tim veći podvig igranje u finalu.