A sada preko "bare"

Datum objave: 10.11.2011. // Kategorija: Vesti

 


jamb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akademija Teniskog saveza Srbije počela je s radom 1. novembra 2011. i na intenzivnim pripremama nalazi se oko dvadesetak najperspektivnijih juniora i juniorki koje u ovom trenutku teniska Srbija ima. Po prvi put najtalentovanijim juniorima omogućene su kvalitetne pripreme pod nadzorom stručnjaka u ovom zimskom periodu, obezbeđeni termini, lopte, rad sa stručnjacima za kondiciju...

I ono što je najpozitivnije u svemu je činjenica da je to sve besplatno. Plodove ovog i ovakvog rada na praktičnoj proveri imaće grupa od desetak juniora i juniorki koji u petak, u organizaciji Teniskog saveza Srbije, odlaze put Amerike gde će nastupiti na par turnira, a u prvom planu su nastupi na dva najprestižnija u juniorskoj konkurenciji, a to su “Eddie Herr” i “Orange Bowl”.

pred_odlazak_u_SAD2

“Eddie Herr” se igra na terenima čuvene IMG Bollettieri Tennis Academy u Bradentonu na Floridi. Tu će naša deca imati prilike da treniraju i spremaju se za nastup na ovom prestižnom turniru. Imaće najbolje uslove, a sve je to ostvareno i realizovano zahvaljujući sporazumu koji je TSS napravio sa ovom prestižnom teniskom institucijom kroz koju su prošli najveći svetski majstori belog sporta, Agasi, Sampras, Beker, Rodik, sestre Vilijams, Jelena Janković...

Ono što posebno pleni je druženje ovih mladih tenisera koji između treninga vreme provode u posebnoj odaji na spratu gde se zabavljaju, druže, igraju jamb, surfaju po interneti i društvenim mrežama, a nađe se vremena i za učenje...Fantastičan je taj način na koji provode svoje slobodne trenutke. Svakako da će im period proveden na teniskoj akademiji TSS ostati u nezaboravnoj uspomeni.

U SAD u petak putuju Peđa Krstin, Laslo Đere, Ivana Jorović, Nikolina Jović, Tamara Tomić, Dušan Vukičević, Stefan Milićević, Petar Čonkić, Aleksandra Reljić i Milica Kozarov. Uz ove igrače, najbolje koje Srbija ima, putovaće i o njima se brinutu u onom stručnom delu, treneri Tatjana Ječmenica i Milan Mihailović. Turneja je predviđena da traje od polovine novembra do polovine decembra, a neki teniseri će produžiti vreme svog boravka i do Nove godine, jer će igrati na još par turnira u SAD. Naravno, po povratku ih čeka nastavak rada u Beogradu.