ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НЕНАДА ЗИМОЊИЋА, ЈАНКА ТИПСАРЕВИЋА И СЕЛЕКТОРА ОБРАДОВИЋА ПОСЛЕ ДУБЛА

Datum objave: 10.07.2010. // Kategorija: Vesti

СУБОТА 10. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит, „Спаладијум арена“

ЧЕТВРТФИНАЛЕ ДЕЈВИС КУПА 2010.

ХРВАТСКА – СРБИЈА 1:2
1. Меч: Иван Љубичић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија) 6:7 (3:7), 4:6, 1:6
2. Меч: Марин Чилић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија) 6:4, 7:5, 6:2
3. Меч: Чилић/Додиг (Хрватска) – Зимоњић/Типсаревић (Србија) 3:6, 2:6, 4:6
4.  Меч: Марин Чилић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија) у 12.00
5.  Меч: Иван Љубичић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија) после 4.

Ненад Зимоњић:
- Сигурно не постоје лаке победе у Дејвис куп мечевима, ма колико то резултатски изгледало лако. Био је ово тежак меч. Ушли смо као фоварити и мислим да смо добро одиграли, искористили смо шансе које су нам се указале, а и један мали пад током меча није утицао на нас, већ смо се брзо вратили. Захвалио бих се Јанку који је одлично одиграо. Ово је изузетно важан поен, јер као што сам рекао овај поен другог дана доноси велику присхолошку предност екипи. Драго ми је што смо добро играли. Мислим да смо добро играли. У свим елемнтима смо били добри. Правили смо јако велики притисак најпре Ивану, па Марину, ритернима, да пробају да ризикују. Презадовољан сам нивоом на коме смо одиграли. Дефинитивно није лако. Већ пар година играм са једним партнером, а кад сам у репрезентацији морам да се прилагођавам било Новаку, било Виктору или Јанку. Презадовољан сам како је све функционисало са Јанком. Само ми је криво што смо изгубили у Београду против САД, јер смо и тада одлично играли, а пресудило је пар лопти. Сада ми је посебна част што је први меч као ожењен човек одиграо са мном и да смо остварили победу.

Јанко Типсаревић:
- Играјући пар са Ненадом није лако, јер је Србија у Дејвис купу одмах фаворит у дублу, јер је Ненад тенисер број један на свету. Ово је за мене неко ново искуство. Успели смо да се прилагодимо, иако смо играли пар пута пре овог меча. Јако је битно да смо успели да остваримо оно што смо се догвоворили, а то су рани брејкови у прва два сета, па и после повратка у трећем, како би играли боље и избегли притисак публике. Хвала Ненаду јер је стварно сјајно водио овај дубл, мислим да сам свој део ретернирања и сервирања одрадио како треба. Није лагана, али је чиста победа Србије. И морам да додам да намерно носим мајицу са Зимоњићевим презименом на срцу на овој конференцији зa медије.

 Богдан Обрадовић:
- Прво што желим, то је да честитам мојим играчима, јер су показали да су сјајан дубл тим. Повели смо 2:1, имамо психолошку и резултатску предност. Сутра Новак излази први на терен и мени се чини да селектор Прпић има тежи задатк, јер је Чилић играо оба дана и већ је и физички и емотивно исцрпљен. Дао бих сада велику предност мом тиму. За пети меч имамо времена. И Јанко и Троицки и наравно Новак могу да играју сингл. Сутра на сат пре меча могу да донесем одлуку ко ће да игра.