OTVORENA NOVA SEZONA MOZZART FJUČERS 2012. TURNIRA

Datum objave: 08.06.2012. // Kategorija: Vesti


POČEO NIS TENISKI TURNIR U BEOGRADU ZA NOVE ŠAMPIONE SRPSKOG TENISA

od 11. - 17. juna 2011. TK Olimp

 

 konferencija_na_Olimpu

Beograd, 8.6.2012. Na Olimpu je svečano otvoren novi teniski turnir Mozzart Fjučers 2012.koji će trajati u periodu od 11-17.juna. Mozzart Fjučers je tradicionalni turnir koji se ove godine održava po šeti put i na njemu će nastupiti talentovani igrači iz celog sveta, a prema rangu učesnika, ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira. Inspektor Blaža i Aleksandra Gudelj, voditeljka emisije „Loto“ na otvaranju šaljivo su najavili svoj revijalni teniski okršaj uoči finalnog meča na Mozzart Openu.

Ovo je jedan od najlepših turnira na kojima sam igrao i prošle godine osvojio sam prvu titulu a ove godine nastojaću da je odbranim“, izjavio je Nikola Ćaćić, prošlogodišnji pobednik Mozzart Fjučers turnira.

Na konferenciji za medije povodom otvaranja turnira obratio se Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira koji je izajavio: „Zadovoljstvo mi je da najavim još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igrače ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja je prepoznala kvalitet ovog turnira i uložila veliki napor kako bi pružila pomoć.“

 

Zoran Puhač, zamenik direktora marketinga kompanije Mozzart zahvalio se organizatorima tenirskog terena i istakao da je pomoć ovakvim turnirima neophodna kako bi se afirmisali mladi talentovani igrači stekli ATP poene, baš kao što su to ranije činili na ovim turnirima i naši velikani kojima se danas divimo. Koferenciji je prisustovao i Dragan Ćirić, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

 

Tradicionalni serijal „fjučers“ turnira u Srbiji za 2012. godinu počinje 11. juna 2012. godine takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, prvi od 14 muških fjučers turnira u Srbiji ovog leta sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. Kvalifikacioni deo turnira počinje 09. juna.

 

Na MOZZART „FJUČERSU“ 2012. nastupiće igrači iz više od 25 zemalja sa svih kontinenata. Kvalifikacije turnira počinju u subotu 09. juna, a glavni turnir počinje u utorak 12. juna. Finalni meč u, dublu igra se u subotu 16. juna, a u singlu u nedelju 17. juna 2012. Prvi nosilac ovogodišnjeg turnira je branilac titule iz 2011. srpski teniser Nikola Čačić, koji je 362. na ATP listi, a od srpskih tenisera nosioci su i Ivan Bjelica, Danilo Petrović, Vladimir Obradović I Arsenije Zlatanović.

Prema rangu učesnika, ovogodišnji turnir je jedan najjačih do sada održanih MOZZART „Fjučers“ turnira. Poslednji učesnik koji je direktno u glavnom turniru je 787. na ATP listi. Takođe, nastupaju i  Davis cup reprezentivci Hrvatske (Karanušić) i Crne Gore (Tošić). U glavnom turniru učestvuje šest igrača iz Srbije - Čačić, Bjelica, Petrović, Obradović, Zlatanović I Stojisavljević. „Wild Card“ su  dobili  Peđa Krstin, jedan od najboljih juniora Srbije i sveta (30-ti na svetskoj juniorskoj rang listi) I jedan mlada srpska dolazeća zvezda Miki Janković koji je ove godine sa reprezentacijom Srbije koju su činili srpski asovi: Tipsarević, Troicki I Zimonjić osvojio Svetski kup u Dizeldorfu.

Mozzart Open 2012. postao je tradicionalni „fjučers“ koji će šesto leto za redom ugostiti mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva. U kvalifikacionom delu turnira će se nadmetati 64 igrača, za plasman među najbolja 32 koji će imati šansu da osvoje glavnu premiju i vredne ATP poene. „Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca, Filipa Krajinovića... Prvi Mozzart Open održan je 2007. godine, a naziv šampiona poneo je srpski teniser Ivan Bjelica. Šampion Mozzart Opena 2008. bio je Atila Balaš, a pobedu u 2009. poneo je srpski teniser Nikola Ćirić. Šampion za 2010. godinu bio je ukrajinski teniser Oleksandar Nedovjesov, a  2011. na pobedničko postolje popeo se mladi srpski teniser Nikola Čačić koji je ove godine glavni kandidat da ponovi prošlu sezonu i odbrani tron.

Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa i sada tradicionalno, već šestu godinu za redom podržava ovu značajnu sportsku manifestaciju.