OBRADOVIĆU I VRANEŠU JOŠ JEDAN MANDAT

Datum objave: 08.01.2013. // Kategorija: Vesti

 Danas u  prostorijama TSS komisija donela odluku o saveznim selektorima u narednom periodu

obradovic_i_vranes

Na sednici Komisije TSS, održanoj  08.01.2013 godine, u sastavu: Toplica Spasojević, predsednik U.O. TSS, Radmilo Armenulić,profesor i počasni član TSS i  Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS posle detaljne analaze svih kandidatura koje su stigle u predviđenom roku u TSS, doneta je odluka da se za novi četvorogidišnji olimpijski ciklus ponovo izaberu  dosadašnji selektori:  Bogdan Obradović (Dejvis kup) i  Dejan Vraneš (FED kup).

 

Radu komisije  prisustvovali su još:  Dušan Orlandić, generalni direktor  TSS i Čedomir Šoškić, menadžer TSS.

 

Kao kandidati za mesto selektora Dejvis kup ekipe, pored Obradovića kandidaturu su još podneli Goran Bubanj ( bivši selektor) i  Roman Savočkin, dok je za mesto selektora u FED kup ekipi konkurisalo četiri  kandidata, pored Vraneša još: Roman Savočkin, Srđan Dašković, i Petar Popović.

 

Na osnovu kompletno prispelih dokumentacija Komisija je konstatovala da svi kandidati ispunjavaju uslove Konkursa, ali da su referense dvojice dosadašnjih selektora  iznad onih koje su podneli ostali kandidati. Obradović je 2010. godine osvojio Dejvs kup, dok je Vraneš na kraju prošle godine igrao u finalu FED kupa, uz to je proglašen od strane TSS za trenera godine 2012. Ovo su bili dovoljni argumenti da se Komisija odluči za pomenute kanididate.